Ja właśnie nie zgodziłam sie na Tardyferon, bo wiem, że daje złe dolegliwości. Biorę Sorbifer Durules i bardzo dobrze się czuję. U mnie przyczyną jest homocysteina, ale czekam jeszCzcce na wyniki mutacji w genie MTHFR, PAI-1. Może u Ciebie przyczyną jest tarczyca? Robiłaś TSH, FT3, FT4 i przeciwciała tarczycowe anty - TPO i anty- TG? To bardzo ważne badania po poronieniach i planowaniu ciąży. Także hormony: progesteron i prolaktyna. Robiłam jeszcze Antytrombinę III oraz czynnik V Leiden. Antytrombina jest ok, nie ma jeszzce tego czynnika. Ja już wiem, że teraz jak się uda zajść w ciąże, od momentu pozytywnego testu będę musiała brać zastrzyki przeciwzakrzepowe ( Clexane). Obecnie biorę już acard, kwas foliowy 5 mg ( na receptę), wit. B6 oraz witaminy dla kobiet planujących ciążę. Jestem także w trakcie kuracji MIOVELIĄ a od 3 dnia cyklu MIOVELIA NAC, ponieważ ja mam także trudności z zajściem wciążę. Staraliśmy się 3 lata o dzieciątko i jak się udało, to niestety serduszko w 9 tyg przestało bić.