reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

To Ja widzę, że masz jak Ja kiedyś
Test=@
Odpoczywaj nie przemęczaj oczu. Oby szybko przeszło!
Cześć dziewczyny, jeszcze raz... Właśnie się obudziłam, dostałam @ więc to już się przyjamniej wyjaśniło. Psychicznie czuję się ok, zaczynam 8 cykl starań, fizycznie zaczynają się mocne bóle jak zawsze 1dc, a oczy jakoś bardzo nie bolą, ale nie mogę ich mocno otworzyć i ciężko mi się pisze bo wszystko mam zamazane, nadal są czerwone i tak jak się obudziłam to mialam dużo ropy w jednym i drugim... Do przychodni oczywiście jeszcze się nie dodzwoniłam...

reklama
Cześć dziewczyny, jeszcze raz... Właśnie się obudziłam, dostałam @ więc to już się przyjamniej wyjaśniło. Psychicznie czuję się ok, zaczynam 8 cykl starań, fizycznie zaczynają się mocne bóle jak zawsze 1dc, a oczy jakoś bardzo nie bolą, ale nie mogę ich mocno otworzyć i ciężko mi się pisze bo wszystko mam zamazane, nadal są czerwone i tak jak się obudziłam to mialam dużo ropy w jednym i drugim... Do przychodni oczywiście jeszcze się nie dodzwoniłam...

Nie mam pojęcia jak to się dzieje, że jak się zrobi test to przychodzi @ 😭 Trzymam kciuki żeby to ten 8 cykl okazał się dla Ciebie szczęśliwy ☺️ Powodzenia w dodzwonieniu się do przychodni, jak się nie uda dziś dostać to może masz w okolicy dyżur okulistyczny?

Hej, wstałam na wpół zaspana i poszłam zrobić test, weszłam do łazienki zrobiłam co miałam zrobić, test wyszedł negatywny a @ nadal brak 🤷🏻‍♀️ miałam już Wam napisać kiedy to spojrzałam w lustro a tu oczy całe czerwone ledwo otwarte 😱 wyglądam jak z jakiegoś horroru nie wiem co się dzieje, zasnęłam z migreną budziłam się w nocy parę razy przez ból ale prawie zawału dostałam jak na siebie spojrzałam, nie będę Wam wrzucać zdjęć jak to wygląda bo jest masakrycznie....staram się teraz załatwić zastępstwo w pracy i będę dzwonić po teleporade 🤦🏻‍♀️to może być zapalenie spojówek? Nigdy nie miałam...
Ja przy zapaleniu spojówek tez miałam mocno czerwone oczy do tego taki dyskomfort jakby mi coś w oczy powpadalo i drapalo wrrrr

To tak zawsze jest. Ja byłam święcie przekonana, że Moje wczorajsze bóle na wieczór przerodzą się w [emoji204]a Tu cisza[emoji35]dzisiaj brzuch normalnie za to śluzu się leję jakby ktoś kranik odkręcił [emoji2356][emoji2356][emoji2356]

Zrobię w niedzielę test może to przywoła wredote.
Nie mam pojęcia jak to się dzieje, że jak się zrobi test to przychodzi @ [emoji24] Trzymam kciuki żeby to ten 8 cykl okazał się dla Ciebie szczęśliwy [emoji3526] Powodzenia w dodzwonieniu się do przychodni, jak się nie uda dziś dostać to może masz w okolicy dyżur okulistyczny?

Może uczulenie na tusz lub jakiś kosmetyk 🤔chyba ze zakładasz Rzęsy to uczulenie na klej 🤔

reklama
Wiesz co biore tardyferon 3 miesiac i chyba moj organizm sie buntuje, bo zaczelam miewac bóle brzucha i to chyba skutek tabletek. Homocysteine o dziwo mam zawsze w normie, w granicach 5. Bierzesz jakies leki, zeby zapobiec kolejnym poronieniom? U mnie nadal nie ma przyczyny niepowodzen :-( odbijam sie od scian.
Ja właśnie nie zgodziłam sie na Tardyferon, bo wiem, że daje złe dolegliwości. Biorę Sorbifer Durules i bardzo dobrze się czuję. U mnie przyczyną jest homocysteina, ale czekam jeszCzcce na wyniki mutacji w genie MTHFR, PAI-1. Może u Ciebie przyczyną jest tarczyca? Robiłaś TSH, FT3, FT4 i przeciwciała tarczycowe anty - TPO i anty- TG? To bardzo ważne badania po poronieniach i planowaniu ciąży. Także hormony: progesteron i prolaktyna. Robiłam jeszcze Antytrombinę III oraz czynnik V Leiden. Antytrombina jest ok, nie ma jeszzce tego czynnika. Ja już wiem, że teraz jak się uda zajść w ciąże, od momentu pozytywnego testu będę musiała brać zastrzyki przeciwzakrzepowe ( Clexane). Obecnie biorę już acard, kwas foliowy 5 mg ( na receptę), wit. B6 oraz witaminy dla kobiet planujących ciążę. Jestem także w trakcie kuracji MIOVELIĄ a od 3 dnia cyklu MIOVELIA NAC, ponieważ ja mam także trudności z zajściem wciążę. Staraliśmy się 3 lata o dzieciątko i jak się udało, to niestety serduszko w 9 tyg przestało bić.

Do góry