reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

To Ja widzę, że masz jak Ja kiedyś
Test=@
Odpoczywaj nie przemęczaj oczu. Oby szybko przeszło!
Cześć dziewczyny, jeszcze raz... Właśnie się obudziłam, dostałam @ więc to już się przyjamniej wyjaśniło. Psychicznie czuję się ok, zaczynam 8 cykl starań, fizycznie zaczynają się mocne bóle jak zawsze 1dc, a oczy jakoś bardzo nie bolą, ale nie mogę ich mocno otworzyć i ciężko mi się pisze bo wszystko mam zamazane, nadal są czerwone i tak jak się obudziłam to mialam dużo ropy w jednym i drugim... Do przychodni oczywiście jeszcze się nie dodzwoniłam...

reklama
Cześć dziewczyny, jeszcze raz... Właśnie się obudziłam, dostałam @ więc to już się przyjamniej wyjaśniło. Psychicznie czuję się ok, zaczynam 8 cykl starań, fizycznie zaczynają się mocne bóle jak zawsze 1dc, a oczy jakoś bardzo nie bolą, ale nie mogę ich mocno otworzyć i ciężko mi się pisze bo wszystko mam zamazane, nadal są czerwone i tak jak się obudziłam to mialam dużo ropy w jednym i drugim... Do przychodni oczywiście jeszcze się nie dodzwoniłam...

Nie mam pojęcia jak to się dzieje, że jak się zrobi test to przychodzi @ 😭 Trzymam kciuki żeby to ten 8 cykl okazał się dla Ciebie szczęśliwy ☺️ Powodzenia w dodzwonieniu się do przychodni, jak się nie uda dziś dostać to może masz w okolicy dyżur okulistyczny?

Hej, wstałam na wpół zaspana i poszłam zrobić test, weszłam do łazienki zrobiłam co miałam zrobić, test wyszedł negatywny a @ nadal brak 🤷🏻‍♀️ miałam już Wam napisać kiedy to spojrzałam w lustro a tu oczy całe czerwone ledwo otwarte 😱 wyglądam jak z jakiegoś horroru nie wiem co się dzieje, zasnęłam z migreną budziłam się w nocy parę razy przez ból ale prawie zawału dostałam jak na siebie spojrzałam, nie będę Wam wrzucać zdjęć jak to wygląda bo jest masakrycznie....staram się teraz załatwić zastępstwo w pracy i będę dzwonić po teleporade 🤦🏻‍♀️to może być zapalenie spojówek? Nigdy nie miałam...
Ja przy zapaleniu spojówek tez miałam mocno czerwone oczy do tego taki dyskomfort jakby mi coś w oczy powpadalo i drapalo wrrrr

To tak zawsze jest. Ja byłam święcie przekonana, że Moje wczorajsze bóle na wieczór przerodzą się w [emoji204]a Tu cisza[emoji35]dzisiaj brzuch normalnie za to śluzu się leję jakby ktoś kranik odkręcił [emoji2356][emoji2356][emoji2356]

Zrobię w niedzielę test może to przywoła wredote.
Nie mam pojęcia jak to się dzieje, że jak się zrobi test to przychodzi @ [emoji24] Trzymam kciuki żeby to ten 8 cykl okazał się dla Ciebie szczęśliwy [emoji3526] Powodzenia w dodzwonieniu się do przychodni, jak się nie uda dziś dostać to może masz w okolicy dyżur okulistyczny?

Może uczulenie na tusz lub jakiś kosmetyk 🤔chyba ze zakładasz Rzęsy to uczulenie na klej 🤔

reklama
Wiesz co biore tardyferon 3 miesiac i chyba moj organizm sie buntuje, bo zaczelam miewac bóle brzucha i to chyba skutek tabletek. Homocysteine o dziwo mam zawsze w normie, w granicach 5. Bierzesz jakies leki, zeby zapobiec kolejnym poronieniom? U mnie nadal nie ma przyczyny niepowodzen :-( odbijam sie od scian.
Ja właśnie nie zgodziłam sie na Tardyferon, bo wiem, że daje złe dolegliwości. Biorę Sorbifer Durules i bardzo dobrze się czuję. U mnie przyczyną jest homocysteina, ale czekam jeszCzcce na wyniki mutacji w genie MTHFR, PAI-1. Może u Ciebie przyczyną jest tarczyca? Robiłaś TSH, FT3, FT4 i przeciwciała tarczycowe anty - TPO i anty- TG? To bardzo ważne badania po poronieniach i planowaniu ciąży. Także hormony: progesteron i prolaktyna. Robiłam jeszcze Antytrombinę III oraz czynnik V Leiden. Antytrombina jest ok, nie ma jeszzce tego czynnika. Ja już wiem, że teraz jak się uda zajść w ciąże, od momentu pozytywnego testu będę musiała brać zastrzyki przeciwzakrzepowe ( Clexane). Obecnie biorę już acard, kwas foliowy 5 mg ( na receptę), wit. B6 oraz witaminy dla kobiet planujących ciążę. Jestem także w trakcie kuracji MIOVELIĄ a od 3 dnia cyklu MIOVELIA NAC, ponieważ ja mam także trudności z zajściem wciążę. Staraliśmy się 3 lata o dzieciątko i jak się udało, to niestety serduszko w 9 tyg przestało bić.

Do góry