reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Hej, wstałam na wpół zaspana i poszłam zrobić test, weszłam do łazienki zrobiłam co miałam zrobić, test wyszedł negatywny a @ nadal brak 🤷🏻‍♀️ miałam już Wam napisać kiedy to spojrzałam w lustro a tu oczy całe czerwone ledwo otwarte 😱 wyglądam jak z jakiegoś horroru nie wiem co się dzieje, zasnęłam z migreną budziłam się w nocy parę razy przez ból ale prawie zawału dostałam jak na siebie spojrzałam, nie będę Wam wrzucać zdjęć jak to wygląda bo jest masakrycznie....staram się teraz załatwić zastępstwo w pracy i będę dzwonić po teleporade 🤦🏻‍♀️to może być zapalenie spojówek? Nigdy nie miałam...
Może być zapalenie spojówek :(. Nie zaropiały Ci oczy? Jak masz w domu sól fizjologiczną to możesz sobie delikatnie przemyć.

reklama
Hej, wstałam na wpół zaspana i poszłam zrobić test, weszłam do łazienki zrobiłam co miałam zrobić, test wyszedł negatywny a @ nadal brak 🤷🏻‍♀️ miałam już Wam napisać kiedy to spojrzałam w lustro a tu oczy całe czerwone ledwo otwarte 😱 wyglądam jak z jakiegoś horroru nie wiem co się dzieje, zasnęłam z migreną budziłam się w nocy parę razy przez ból ale prawie zawału dostałam jak na siebie spojrzałam, nie będę Wam wrzucać zdjęć jak to wygląda bo jest masakrycznie....staram się teraz załatwić zastępstwo w pracy i będę dzwonić po teleporade 🤦🏻‍♀️to może być zapalenie spojówek? Nigdy nie miałam...
Od 6 sprawdzałam czy napisałaś i czekałam na pozytywna wiadomość! Mam nadzieje ze wszystko uda Ci się pozytywnie zalatwic i odpoczniesz w domu i dojdziesz do siebie. Jak slysze teleporada to ręce opadają... 😊 życzę zdrówka! ❤️

Motto staraczek - pamiętaj! 😘
Kiedyś przechodziłam przez zapalenie spojówek- masakra. Przeszło dopiero po kilku dniach po kroplach i lekach. I nie wiem czy dobrze kojarze, że można tym dziadostwem jeszcze zarazic..

Może być albo uczulenie albo zapalenie spojówek, albo tymczasowy problem z nerkami - rzadziej, ale zdarza się. Tylko takie rzeczy mi przychodzą do głowy.

Może być albo uczulenie albo zapalenie spojówek, albo tymczasowy problem z nerkami - rzadziej, ale zdarza się. Tylko takie rzeczy mi przychodzą do głowy.
Kiedyś miałam zapalenie spojówek i pamietam, ze był okropny światłowstręt, ze nie szło oczu otworzyć + do tego okropny ból i pieczenie,jakby ktoś żyletek nasyłał 😕 non stop płakałam. A poza tym w organizmie kobiety tez wiele rzeczy się dzieje niewyjaśnionych, bo hormony szaleją 😁. Wiem , ze to jest rzadkość, ale ile było takich przypadków, gdzie lekarz nie był w stanie wytłumaczyć objawów, a się okazywało, ze to ciąża 😉. Tak tylko gdybam i trzymam kciuki za ciebie !

Kochana, trzymaj się tam dzielnie! O ile rzeczywiście jest to zapalenie spojówek to bardzo możliwe, że gdzieś ktoś chory na to dziadostwo był w Twoim pobliżu i przeniósł na Ciebie. Pamiętam jak moja chrześnica przytargała to ze żłobka i potem pół rodziny chorowało. Plus jest taki, że dość szybko to się przechodzi, jeżeli otrzymasz odpowiedni lek, wiem, że są na to krople z antybiotykiem. Odpoczywaj i dbaj o siebie! ❤️

Cześć dziewczyny, jeszcze raz... Właśnie się obudziłam, dostałam @ więc to już się przyjamniej wyjaśniło. Psychicznie czuję się ok, zaczynam 8 cykl starań, fizycznie zaczynają się mocne bóle jak zawsze 1dc, a oczy jakoś bardzo nie bolą, ale nie mogę ich mocno otworzyć i ciężko mi się pisze bo wszystko mam zamazane, nadal są czerwone i tak jak się obudziłam to mialam dużo ropy w jednym i drugim... Do przychodni oczywiście jeszcze się nie dodzwoniłam...

reklama
Jakie badania po poronieniu masz za sobą? Jest taki wątek ciąża po poronieniu, dziewczyny mają tam bogaty zasób wiedzy. Nie widziałam Cię na tym wątku. Przyczyn może być wiele zła krzepliwość, komórki NK, nieprzyswajalność zwykłych witamin w tym kwasu foliowego. Moje wiedza jest bardzo ogólna, rzucam tylko hasłami, które na wątku się przewijają.
tak przeglądałam już milion różnych wątków, badań mam za sobą sporo, wszystkie klasyki, o które zazwyczaj pytają dziewczyny. Jedynie immunologii nie tknełam. mam dodatnie ana i dwie mutacje(pai, mthfr) nikt nie chce mi dać encortonu - rzekomo bezzasadne.

Do góry