reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Hej dziewczyny, u mnie teoretycznie 8 dni do owulacji, 8 dzień cyklu. Jakiś kryzys mam, martwię się tym pcos, czytam non stop jakieś historie ciąż kobiet, które z tym walczą. Myślicie, że jak pójdę 3 dni przed planowaną owulacją do ginekologa, to będzie mógł już coś powiedzieć, czy będzie jego zdaniem owulacja czy nie? Niestety kończę urlop i nie dam rady pójść w dniu owulacji czy jeden dzień po, żeby to sprawdzić. 🙄jedynie 3 dni do owulacji..

Życzę Wam spokojnej niedzieli 🙂

reklama
Jakis czas temu mialam robione badania jakieś 2 miesiące temu. I usg. Co jakiś czas chodzą na kontrole. Wyniki krwi wraz z tarczyca i cukrem wyszly książkowe. Gdyby cos bylo nie tak jakos odchyl by był. Cisnienie również mam niby książkowe. Jak to lekarka powiedziala "Jesteś zdrowa jak koń oby tak dalej" .
Jeszcze dodam,że męczy mnie zatkany noc. Bez kropli ani rusz.
Nie mam pojęcia. Ja też miałam robione badania i wszystko było ok, a w grudniu okazało się, że niewiadomo dlaczego zrobiła się torbiel; teraz cykl był dłuższy ale @ się pojawiła, w marcu idę na wizytę. Najlepiej skonsultować z lekarzem, zbada i stwierdzi co jest.

Hej dziewczyny, u mnie teoretycznie 8 dni do owulacji, 8 dzień cyklu. Jakiś kryzys mam, martwię się tym pcos, czytam non stop jakieś historie ciąż kobiet, które z tym walczą. Myślicie, że jak pójdę 3 dni przed planowaną owulacją do ginekologa, to będzie mógł już coś powiedzieć, czy będzie jego zdaniem owulacja czy nie? Niestety kończę urlop i nie dam rady pójść w dniu owulacji czy jeden dzień po, żeby to sprawdzić. 🙄jedynie 3 dni do owulacji..

Życzę Wam spokojnej niedzieli 🙂

Spokojnie Ci powie, czy jest pęcherzyk dominujący, odpowiednie endometrium i czy się zanosi na owulację, natomiast czy pękł i czy była powie Ci, jeśli pójdziesz po owulacji.

Nie mam pojęcia. Ja też miałam robione badania i wszystko było ok, a w grudniu okazało się, że niewiadomo dlaczego zrobiła się torbiel; teraz cykl był dłuższy ale @ się pojawiła, w marcu idę na wizytę. Najlepiej skonsultować z lekarzem, zbada i stwierdzi co jest.
Ja mam właśnie bardzo regularne cykle. Co do dnia. Zobaczymy jak to będzie. Jak coś sie będzie działo udam się do lekarza :)

Ja się pochwale że mąż poszedł wczoraj do apteki i zamówił i Ovarin na jutro i kupił kapsulki Maca. Mam nadzieję że będą dobre bo opakowanie zielone a nie czerwone które polecane tu było. Nie powiedziałam mu na co to i dobrze bo jak się dowiedział to mówi że teraz wie czemu tak sie Pani w aptece uśmiechała do niego 🤣 Zjadł dopiero jedna tabletkę a już pyta kiedy mi się okres kończy bo trzeba działać 🙈

Ja się pochwale że mąż poszedł wczoraj do apteki i zamówił i Ovarin na jutro i kupił kapsulki Maca. Mam nadzieję że będą dobre bo opakowanie zielone a nie czerwone które polecane tu było. Nie powiedziałam mu na co to i dobrze bo jak się dowiedział to mówi że teraz wie czemu tak sie Pani w aptece uśmiechała do niego 🤣 Zjadł dopiero jedna tabletkę a już pyta kiedy mi się okres kończy bo trzeba działać 🙈
Mnie się mój co chwilę pyta jak idą starania o jego bejbika 😂 Nie powiem to takie miłe :)

reklama
Mam długie cykle. Nawet do 40paru dni. Pcos obraz usg na to nie wskazuje, powiedziała otwarcie że jajek nie jest za dużo. Ale wyniki na to wskazują właśnie. Lh, fsh i amh. To ciekawe co powie na wizycie. Kochana muszę zrobić ten wynik zaznaczony w kolku. Czy potrafisz to odczytać? :))) chciałam sprawdzić w necie co to za badanie, po ile i wgl. Ale nie mogę tego jednego doczytać.. :(

Androstendion albo estradiol ale bardziej chyba to pierwsze 🤔

Do góry