reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Ja się pochwale że mąż poszedł wczoraj do apteki i zamówił i Ovarin na jutro i kupił kapsulki Maca. Mam nadzieję że będą dobre bo opakowanie zielone a nie czerwone które polecane tu było. Nie powiedziałam mu na co to i dobrze bo jak się dowiedział to mówi że teraz wie czemu tak sie Pani w aptece uśmiechała do niego 🤣 Zjadł dopiero jedna tabletkę a już pyta kiedy mi się okres kończy bo trzeba działać 🙈
Ja nadal czekam na swoją macę. Również poinformowałam swojego K ze zamówiłam witaminki dla nas ale nie wytłumaczyłam dokładnie na co działa 🙈🤣 zobaczymy jak przyjdzie.

reklama
Hej dziewczyny, pisze do Was z pytaniem. Jestem stymulowana lametta (1 tabletka dziennie od 3 do 7 dc). Wczoraj, w 13 dc, byłam na monitoringu i lekarka stwierdziła na usg w prawym jajniku ciałko żółte (owulacja najprawdopodobniej była w 12 dc) i pęcherzyk 19 mm. Czy jest szansa, ze ten drugi pęcherzyk jeszcze pęknie? Pani doktor kazała brać duphaston przez 10 dni od 16 dc. Dodam, ze nie mam problemu z pekaniem pęcherzyków i nie biore zastrzyku na pękanie.

Ja zaczęłam lykac juz przed staraniami :)
Mój lekarz kazał mi brać kwas foliowy przed ciążą. :) Brałam 4 miesiące.

Jestem tu nowa. Poroniłam 8 lat temu pod koniec 3go miesiąca. Nawet nie chce wracać do tego co przeżyłam. Jednego dnia na pogotowiu z krwawieniem lekarz stwierdził, że wszystko ok, nie ma problemow, 2 dni później inny lekarz na tym samym pogotowiu powiedział mi, że poroniłam, że to nie moja wina, że to widocznie była 'pomylka'. Bałam się zajsc w ciążę, ale kilka miesięcy temu zdecydowaliśmy, że w styczniu staramy się o dziecko. :) Wiedziałam, że szybko pójdzie. Nie mam okresu, już mam niektóre objawy ciąży, a testy wyszły pozytywne. Jutro dzwonię do lekarza. :) Od ostatniej miesiączki uważam na siebie dużo bardziej, niż zwykle. Jestem na zwolnieniu lekarskim (z innego powodu), ale zaczęłam się stresować, kiedy myślę, że może będę musiała wrócić do pracy. A pracuje w ośrodku medycznym, gdzie jest dużo ludzi chorych na covid. Pracuje po 10 h, praca jest fizyczna i właściwie na nogach Non stop. Boję się, że znowu poronię. I chyba wolę przedłużyć zwolnienie lekarskie, niż później płakać. Czy po poronieniu/poronieniach w kolejnej ciąży pracowalyscie? Wiem, że to też może zależy od pracy... Ale wydaje mi się, że może jesteśmy bardziej 'w grupie z ryzykiem'?

Ja biorę od trzech dni. A ile lykacie. Jedna tabletke czy dwie? Na tym obecnie co biore jest napisane,że przed staraniami jak i w dwóch pierwszych tyg. Ciąży warto zwiekszyc dawke do dwoch tabletek. Biorę jedną.

Ja biorę od trzech dni. A ile lykacie. Jedna tabletke czy dwie? Na tym obecnie co biore jest napisane,że przed staraniami jak i w dwóch pierwszych tyg. Ciąży warto zwiekszyc dawke do dwoch tabletek. Biorę jedną.
Ja rozmawiałam z moim lekarzem we wrześniu i już od października brałam kwas foliowy 0,4mg. Jedna tabletka na dzien.Powiedział, że powinnam przestac na początku ciąży. Nie wiem czemu. Ale wzięłam do końca ostatnie opakowanie i już zamówiłam zestaw witamin dla kobiet w ciąży. Teraz prawdopodobnie już jestem w ciąży i od jakiś 4 dni nie biorę kwasu, bo mi się skończył i stwierdziłam, że poczekam na witaminy. :)

Ja rozmawiałam z moim lekarzem we wrześniu i już od października brałam kwas foliowy 0,4mg. Jedna tabletka na dzien.Powiedział, że powinnam przestac na początku ciąży. Nie wiem czemu. Ale wzięłam do końca ostatnie opakowanie i już zamówiłam zestaw witamin dla kobiet w ciąży. Teraz prawdopodobnie już jestem w ciąży i od jakiś 4 dni nie biorę kwasu, bo mi się skończył i stwierdziłam, że poczekam na witaminy. :)

Prawdopodobnie jesteś w ciąży? [emoji16]

reklama
W ogóle kobietki słyszalyscie coś,że warto brać wcześniej kwas foliowy?
Ja przyjmuje kwas foliowy od września, później też wprowadziłam pregna start i teraz już pregna plus od ponad miesiąca, obecnie 35dc i test pozytywny i nadal będę brać pregne plus, później skonsultuje z lekarzem czy coś zmienić.

Do góry