Dziewczyny, powiem Wam, że nie wiem co mi się w tej głowie poprzestawiało ale dziś pierwszy raz zrobiło mi się mega mega przykro jak zobaczyłam pewną znajomą w takiej wysokiej ciąży. Najbardziej zabolało mnie to, że widziałam tą dziewczynę w październiku w aptece jak wybierałam suplementy dla kobiety starającej się o ciążę, pytałam farmaceutki o takie, takie tabletki a ona mi się tak dziwnie przyglądała, dzisiaj patrzę a ona w zaawansowanej ciąży a ja dalej nic... Masakra ale to głupie, wiem, ale nic nie poradzę, że łzy napływają do oczu
reklama
Kasialucky
Fanka BB :)
Przytulam CięDziewczyny, powiem Wam, że nie wiem co mi się w ten głowie poprzestawiało ale dziś pierwszy raz zrobiło mi się mega mega przykro jak zobaczyłam pewną znajomą w takiej wysokiej ciąży. Najbardziej zabolało mnie to, że widziałam tą dziewczynę w październiku w aptece jak wybierałam suplementy dla kobiety starającej się o ciążę, pytałam farmaceutki o takie, takie tabletki a ona mi się tak dziwnie przyglądała, dzisiaj patrzę a ona w zaawansowanej ciąży a ja dalej nic... Masakra ale to głupie, wiem, ale nic nie poradzę, że łzy napływają do oczu
młoda1994
żeby po progu zobaczyć czy była owu to byś musiała zbadać 7-8 dni po owu progesteron i jak jest 10 i większy to wtedy owu była jeśli mniejszy to niestety cykl bezowulacyjny.Poszłam dzisiaj z ciekawości skoro dzisiaj 39 dc badać sobie progesteron, mam wynik, 1.67 ng/ml norma w fazie lutealnej 1.2-15.9 ng/ml, czyli dopiero jak spadnie do norm w fazie folikularnej to dopiero dostanę okres? W poprzednim cyklu w 21 dc miałam 0,86 i potwierdzony brak owulacji, czy w tym cyklu mogła być owulacja czy nie? Na ciążę się nie nastawiam bo zawsz wtedy progesteron miałabym większy. Co myślicie?
Lily2389
no tu jest ten problem że prawdopodobnie nie mam owulacji, pęcherzyki rosną i nagle stają, zbadałam bo w sobote miałam dostać okres a od tej pory mam śluz taki jak podczas owulacji i dzisiaj 39 dc i okresu nie ma ani nic nie wiemżeby po progu zobaczyć czy była owu to byś musiała zbadać 7-8 dni po owu progesteron i jak jest 10 i większy to wtedy owu była jeśli mniejszy to niestety cykl bezowulacyjny.
coca
no tu jest ten problem że prawdopodobnie nie mam owulacji, pęcherzyki rosną i nagle stają, zbadałam bo w sobote miałam dostać okres a od tej pory mam śluz taki jak podczas owulacji i dzisiaj 39 dc i okresu nie ma ani nic nie wiem
Jeśli nie było owulacji w ogóle (albo jeszcze) to nadejście @ będzie trudniejsze do przewidzenia [emoji6] czasem bierze się duphaston/luteinę na wywołanie, jeśli cykl się wydłuża, a widzę, ze Twój do krótkich już nie należy.
Biedroneczka28
Cześć dziewczyny i ja się dołączę do starań 2021. Ogólnie starania od 4 lat. Masa przebytych wizyt u,,specjalistów'', którzy twierdzili, że jest wszystko ok tylko to przez psychikę się nie udaje bo za bardzo chcemy w maju 2020 trafiłam na lekarza, który nie bagatelizował mojego problemu, wykonał laparoskopię która wykazała:endometrioze I stopnia, zrosty w jamie macicy, liczne polipy oraz stan zapalny.. Niestety nadal w ciąży nie jestem, u męża słaba morfologia i za mało plemników... Jestem w trakcie procedury do inseminacji.
Pozdrawiam Was wszystkie
Pozdrawiam Was wszystkie
Gwiazdka94
Nie tak do konca, ja przy progu 6 mialam owulacje, tylko monitoring jest w stanie dac jasna odpowiedzżeby po progu zobaczyć czy była owu to byś musiała zbadać 7-8 dni po owu progesteron i jak jest 10 i większy to wtedy owu była jeśli mniejszy to niestety cykl bezowulacyjny.
Lily2389
no nigdy nie miałam tak długiego cykluJeśli nie było owulacji w ogóle (albo jeszcze) to nadejście @ będzie trudniejsze do przewidzenia [emoji6] czasem bierze się duphaston/luteinę na wywołanie, jeśli cykl się wydłuża, a widzę, ze Twój do krótkich już nie należy.
angeliskax
Moderator
Kochana, jeszcze przed Tobą! Będziesz jeszcze cieszyła się macierzyństwem. Smutno Ci, bo obudził się w Tobie instynkt macierzyński, i bardzo pragniesz maleństwo.Dziewczyny, powiem Wam, że nie wiem co mi się w tej głowie poprzestawiało ale dziś pierwszy raz zrobiło mi się mega mega przykro jak zobaczyłam pewną znajomą w takiej wysokiej ciąży. Najbardziej zabolało mnie to, że widziałam tą dziewczynę w październiku w aptece jak wybierałam suplementy dla kobiety starającej się o ciążę, pytałam farmaceutki o takie, takie tabletki a ona mi się tak dziwnie przyglądała, dzisiaj patrzę a ona w zaawansowanej ciąży a ja dalej nic... Masakra ale to głupie, wiem, ale nic nie poradzę, że łzy napływają do oczu
reklama
angeliskax
Moderator
:-* Będzie dobrze!Cześć dziewczyny i ja się dołączę do starań 2021. Ogólnie starania od 4 lat. Masa przebytych wizyt u,,specjalistów'', którzy twierdzili, że jest wszystko ok tylko to przez psychikę się nie udaje bo za bardzo chcemy w maju 2020 trafiłam na lekarza, który nie bagatelizował mojego problemu, wykonał laparoskopię która wykazała:endometrioze I stopnia, zrosty w jamie macicy, liczne polipy oraz stan zapalny.. Niestety nadal w ciąży nie jestem, u męża słaba morfologia i za mało plemników... Jestem w trakcie procedury do inseminacji.
Pozdrawiam Was wszystkie
Podziel się: