reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Dziewczyny, powiem Wam, że nie wiem co mi się w tej głowie poprzestawiało ale dziś pierwszy raz zrobiło mi się mega mega przykro jak zobaczyłam pewną znajomą w takiej wysokiej ciąży. Najbardziej zabolało mnie to, że widziałam tą dziewczynę w październiku w aptece jak wybierałam suplementy dla kobiety starającej się o ciążę, pytałam farmaceutki o takie, takie tabletki a ona mi się tak dziwnie przyglądała, dzisiaj patrzę a ona w zaawansowanej ciąży a ja dalej nic... Masakra ale to głupie, wiem, ale nic nie poradzę, że łzy napływają do oczu 🥺
Wiem co czujesz ale pamiętaj, że nie jesteś sama, nam też się uda ☺️

reklama
@coca kiedy testujesz ?? Robisz bete przed odstawieniem luteiny w tym cyklu? Jak Twój wykres?
U mnie dziś 31dc wczoraj wykres niby spadł a dziś znowu w górze ale chyba u mnie nie jest miarodajne mierzenie temp bo dzieci mi sie budzą na mleko albo tulenie w nocy i jak śpię 3 h przed pomiarem ciągiem to jest sukces a nie norma. Czekam czy jutro @ przyjdzie czy nie [emoji12] 2 Apki pokazują @ na dziś a jedna na jutro.

Ile pytan [emoji23][emoji23]

Testuje przed odstawianiem jak zawsze, tak żeby formalności stało się zadość [emoji2955] ale musze sobie policzyć kiedy to będzie, chyba za jakieś 3 dni [emoji23] bety nie robię [emoji12] póki co 23dc, w tym cyklu owu przyszła szybciej [emoji6]

IMG_5514.jpg

Nie tak do końca. Ja miałam stwierdzone ze była, a nie było. Tylko ciąża jest w stanie dać jasna odpowiedz. Z progiem to jest tak ze powyżej 10 jest wielce prawdopodobne, ze owu była, jeśli trochę poniżej to mogła być, ale nie musiała (szanse maleją). Ale jak jest tak niski to szansa jest naprawdę prawie zerowa.
Jak to "stwierdzone, ze byla, a nie bylo"?

żeby po progu zobaczyć czy była owu to byś musiała zbadać 7-8 dni po owu progesteron i jak jest 10 i większy to wtedy owu była jeśli mniejszy to niestety cykl bezowulacyjny.
A ja mam chyba problem z progesteronem. Bo w tym cyklu w 21 dniu wyszedl mi na poziomie 49, dwa dni pozniej bylam u lekarza a na USG bylo widac pecherzyk 25mm ale niepekniety. Natomiast testy owulacyjne pokazywaly mi owulacje 15dc. W kolejnym cyklu mam zrobic badania proga okolo 3-5 dc i zobaczymy. Miala ktoras z Was taka sytuacje?

Zapewne cykl bezowulacyjny, które zdarzają się i u zupełnie zdrowych kobiet. Jeśli niepokoi Cię to, ze się przedłuża zwróć się do swojego gina [emoji6] zakładam, ze ciąża wykluczona [emoji13] bo i tak bywa ze testy negatywne a ciąża jednak jest [emoji16] ale to szansa taka sama jak na owu przy progu 1 [emoji6]
Cykl bezowulacyjny już drugi z rzędu potwierdzony :( czekam tylko na @ i próbujemy z Clo ;)

może cykl bez owulacyjny. Nie które kobiety mimo braku owu mają regularny okres a nie które mają nawet bardzo długie cykle. Ja np bez owulacyjne miałam nawet 100 dniowe. A jak mam owu między 13-15dc to okres przychodzi jak w zegarku 16dpo
Dostałam niedawno właśnie okropnych bóli, wszystko skonsultowane ze swoim ginekologiem, jak się nasilą to muszę jechać do szpitala, jeśli nie to w poniedziałek wizyta. Ginekolog stwierdził że to może być przez PCOS że pęcherzyki zostały (nie pękły) i uciskają. Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie :(

reklama
Jak to "stwierdzone, ze byla, a nie bylo"?

Tez się nad tym zastanawiam. Pęcherzyk dominujący był, rósł, a na następnej wizycie już go nie było. Jak to powiedział gin „nie jest to typowy obraz ale do owulacji doszło, płyn w zatoce douglasa jest”. Dla spokoju miałam zrobić tydzień później proga, wyszedł grubo poniżej 1. Wiec poszłam na kolejna wizytę i stwierdził ze w takim razie owulacji jednak nie było, cykl bezowulacyjny (pierwsza diagnoza była błędna). Żeby było zabawniej ja sobie jeszcze testowałam i po piku, który się pojawił tydzień później zbadałam proga jeszcze raz - był już ponad 12. @ rzeczywiście przyszła tydzień później niż powinna, wiec i druga diagnoza była zła, bo do owulacji raczej jednak doszło. Tak wiec lekarze różni [emoji6]

Do góry