reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Nie wiem nigdy nie słyszałam a o tym lekarka wie, że miałam i covida i rtg. Mówiła, tylko żeby zrobić przed staraniem, żeby nie prowokować. a i czasem gdyby bylo potrzebne leczenie to też wiadomo że trzeba byłoby się wstrzymać. Na szczęście wszystko było Ok. tylko dziś koleżanka mówiła, że jej lekarz mówil, że rtg po covidzie powinno się robić nie wcześniej niż 2 m-ce bo potem się zaczynają pokazywać zmiany. Ale nic oddychać już mogę w miarę normalnie, no i co ważne nie dostaje ataku braku powietrza przy seksie, bo tak to była masakra, kuźwa jeszcze by mnie udusił i śladów by nie zostawił na szyi 😂
Na ciażę covid nie powinien miec wplywu. Chyba :D lekarze sami nie wiedza. Moja kuzynka przeszla w listopadzie a zaraz rodzi. Wszytsko jest ok. Ja to zadyszke mam :D jak sie podtucze. No mam 2 kg nadwagi, a cialko przyzwyczajone do 53 kg a nie 66 :D ALe podobno lekka nadwaga sprzyja ciąży.

reklama
Na ciażę covid nie powinien miec wplywu. Chyba :D lekarze sami nie wiedza. Moja kuzynka przeszla w listopadzie a zaraz rodzi. Wszytsko jest ok. Ja to zadyszke mam :D jak sie podtucze. No mam 2 kg nadwagi, a cialko przyzwyczajone do 53 kg a nie 66 :D ALe podobno lekka nadwaga sprzyja ciąży.
Lekarze jeszcze nie wiedzą i o ile ktoś przechodzi covida w miarę lekko to faktycznie nie ma znaczenia, ale wg zaleceń WHO kobiety w ciąży są w grupie ryzyka, ale to chodzi o to, że nie można nic podawać zapobiegawczo a tak mogłam brać przeciwzapalne, przeciwbólowe, a naprawdę nie szlo wytrzymać z bólu. A nie ma co juz gadać o kobietach, które niestety trafią za późno do szpitala i wtedy mają naprawdę problem, U mnie dziewczyna 31 lat, zachorowała na covida, była już w tak ciężkim stanie że zrobili cc i od początku listipada do dziś leży w W-wie podłaczona do sztucznego pluca i czeka na jego przeszczep. Kolejna pracownica w firmie u nas, również covid i również wymuszone cc 30t i 1d. dzieci na szczęście zdrowe.

Ale z tą nadwagą to mi się podoba 😂

Ja mam teraz zagwizdke czy nie mam covida... W środę zaczęłam kichać i prychać. W czwartek czułam się już jak zwłoki i wróciłam szybciej z pracy bo bym tam zeszła. I od wczoraj węch i smak raczej marny lub żaden. Na zasadzie , że wącham korek od perfum i czuję jakby z dalekaaaaa ten zapach dochodził. Nie mam gorączki a ona chyba powszechna przy cowidzie, ale też zwykle nie gorączkuje przy chorowaniu. Przespałam dziś większość dnia. Boję się badać, bo nas znów zamkną w domu jeśli jestem + a mój mąż ma swoją firmę i teraz gorący okres...
Ciekawe czy to moje chorowanie nie pokomplikuje planów ciążowych [emoji57]

Ja mam teraz zagwizdke czy nie mam covida... W środę zaczęłam kichać i prychać. W czwartek czułam się już jak zwłoki i wróciłam szybciej z pracy bo bym tam zeszła. I od wczoraj węch i smak raczej marny lub żaden. Na zasadzie , że wącham korek od perfum i czuję jakby z dalekaaaaa ten zapach dochodził. Nie mam gorączki a ona chyba powszechna przy cowidzie, ale też zwykle nie gorączkuje przy chorowaniu. Przespałam dziś większość dnia. Boję się badać, bo nas znów zamkną w domu jeśli jestem + a mój mąż ma swoją firmę i teraz gorący okres...
No to ja Ci mogę powiedzieć, jako praktyk 😂 Jeśli się czujesz na tyle dobrze a nie chcesz zablokować firmy męża nie rób wymazu, Jesli wyjdzie pozytywny ty masz izolację mąż kwarantannę, i jesli męża skierują na badanie (nie zrobią jeśli nie ma objawów) ale jeśli wymaz będzie pozytywny to wszyscy w pracy z którymi miał kontakt (sanepid dochodzi kto z kim więc może pracownicy byli na urlopach :)) mają kwarantannę. Firma stoi, rozumiem bo sama przez to przechodziłam. Najlepszy test - powąchaj ocet i posmakuj na ile go czujesz

Jak zachorowałam, chcieliśmy się starać odpuściłam bo źle przechodziłam , ale nie mam czego żałować bo i tak cykle bez owu, i mogła to być reakcja organizmu ale również tabletki które brałam bo one przeciwazapalne były i wpływają na wou

reklama
Lekarze jeszcze nie wiedzą i o ile ktoś przechodzi covida w miarę lekko to faktycznie nie ma znaczenia, ale wg zaleceń WHO kobiety w ciąży są w grupie ryzyka, ale to chodzi o to, że nie można nic podawać zapobiegawczo a tak mogłam brać przeciwzapalne, przeciwbólowe, a naprawdę nie szlo wytrzymać z bólu. A nie ma co juz gadać o kobietach, które niestety trafią za późno do szpitala i wtedy mają naprawdę problem, U mnie dziewczyna 31 lat, zachorowała na covida, była już w tak ciężkim stanie że zrobili cc i od początku listipada do dziś leży w W-wie podłaczona do sztucznego pluca i czeka na jego przeszczep. Kolejna pracownica w firmie u nas, również covid i również wymuszone cc 30t i 1d. dzieci na szczęście zdrowe.
O kurka no to ładnie ją poskładało. Dlatego mnie w połogu strasznie wnerwiali ludzie mimo, że wtedy śmiano sie ze covid jest we wloszek i byl jedynie sezon grypowy. Tłumaczyłam, prosiłam, że zero odwiedzin bo mam kilku dniowego noworodka. A gdzie tam :D myślisz, że ludzie szanuja cudze zdrowie, czy życie. Troche ten covid mi na rękę bo teraz tacy ludzie muszą przestrzegać pewnych reguł.
Gin powiedziała, że przy pracy jaką mam to nawet gdybym brała 8000j nic by się nie stało, ale nie mam szaleć 😂
A to co robisz? :D Bo ja to typowa praca biurowo-fizyczna :D Aczkolwiek po 18 jak wychodzę to słońce juz nie daje wit d.
Ale z tą nadwagą to mi się podoba 😂
No tak podobno jest :D oczywiście wiedza wyczytana w internetach.

Do góry