Nie każda podała swoje, bo Ty byłaś pierwszą która je podała. Ogarnij, że endo 5,5 mm kilka dni przed owu wcale nie jest malutkie, bo może jeszcze urosnąć, a Twoje 21 mm w okolicy owu jest za duże i nie powinnaś na forum pisać tak bezmyślnie, bo możesz inne dziewczyny wprowadzić w ogromny błąd. Lepiej zapytaj lekarza, czemu miałaś tak grube endometrium.Po co te pytania w ogóle.
Każda podała swoje i ja też. Tyle
reklama
Smerfetka94
Fanka BB :)
Ja wszystko ze swoim zdrowiem wiem co i jakNie każda podała swoje, bo Ty byłaś pierwszą która je podała. Ogarnij, że endo 5,5 mm kilka dni przed owu wcale nie jest malutkie, bo może jeszcze urosnąć, a Twoje 21 mm w okolicy owu jest za duże i nie powinnaś na forum pisać tak bezmyślnie, bo możesz inne dziewczyny wprowadzić w ogromny błąd. Lepiej zapytaj lekarza, czemu miałaś tak grube endometrium.
Dziewczyna mogła zapytać lekarza co myśli o endo i nie miałaby żadnych obaw
Zresztą nie powinna się sugerować tylko moja odpowiedzią
XnetiX
Jeszcze jakieś 5 dni plus minus do owu wiec wszystko wyglada ok. Endo koło 8-9 słyszałam ze jest wypaśne na owu [emoji16]
Ja jestem świeżo po monitoringu-
U mnie cykle co 28 dni
I w 11 dc pęcherzyk 23mm a endo 11mm
Miałam w 12dc endometrium 7mm potem w 16dc było już po owulacji endometrium 10.5mm. Lekarz mówił, że ok. Do owu masz jeszcze kilka dni, moim zdaniem jeszcze urośnie
Dziękuję bardzo za wasze odpowiedzi, będę miała do czego się odnieść po kolejnej wizycie w piątek, bliżej owu
Chyba raczej chciałaś napisać „Nie powinna w ogóle sugerować się moją odpowiedzią”.Ja wszystko ze swoim zdrowiem wiem co i jak
KasiaKatarina
A jakie długie masz cykle?Dziewczyny kiedy beta już wyjdzie? Jestem w 20dc i juz wiem od dziewczyn ze jeszczw za wczesnie a kiedy juz moge sie udac na krew?
coca
Ja wszystko ze swoim zdrowiem wiem co i jak [emoji846]
Dziewczyna mogła zapytać lekarza co myśli o endo i nie miałaby żadnych obaw [emoji846]
Zresztą nie powinna się sugerować tylko moja odpowiedzią [emoji846]
Oj No już dobrze. Mogła zapytać ale pewnie jej wypadło z głowy, niejednej z nas zreszta napewno się to zdarzyło. Po to jest to forum, żeby się czasem o coś zapytać, pogadać na ten temat. Dziewczyna miała wątpliwości i chciała wiedzieć, czy zdąży jeszcze urosnąć do odpowiednich rozmiarów.
To, o czym inne dziewczyny piszą odnosi się pewnie tylko do stwierdzenia „słabiutkie”, bo wcale słabiutkie nie jest, a wprowadzi dziewczynę na tydzień przed owulacja z endo 5,5 mm w błąd i niepotrzebny stres, bo jak ma dogonić te 20 mm w kilka dni. Możesz skończyć dyskusje pisząc „ok, mogłam nie wprowadzać w błąd” albo „ok, mogłam nie oceniać krytycznie tego endo” i po temacie. Nie wiem jak inni, ale ja uzywam szukajki na forum jak chce znaleźć jakieś informacje i ktoś kiedyś na to trafi i się załamie zupełnie niepotrzebnie [emoji13]
Ponadto odnosząc się do podanej przez Ciebie wartości endo sugestie na temat rozmowy z ginem dotyczącej grubości endo są dość zasadne. Jak dobrze wiesz wiele z nas ma wieeeeeele cykli starań za sobą, monitoringów, i grubość endo i wielkość pęcherzyka to są takie podstawowe informacje, które się zawsze otrzymuje i każda, która już dłużej siedzi w temacie na pamięć wie ile pęcherzyk na dzień może przyrastać (tak gin określa przybliżony termin owu), ile powinien mieć kiedy pęka i jakie endo jest dobre na przyjęcie zarodka. Dziewczyny po prostu zwróciły uwagę na duza różnice od tych „norm” w stosunku do Twojej wartości. Nie odbierałabym tych sugestii jako chamskich, a raczej dających do myślenia i może rzeczywiście skłaniających do rozmowy z lekarzem przy następnej okazji, wielu lekarzy z różnych stron polski mówi o 13-15 mm max. Taki przerost endometrium niezdiagnozowany nie musi, ale może być groźny. Lepiej to po prostu sprawdzić
XnetiX
Ja wszystko ze swoim zdrowiem wiem co i jak
Hej, oczywiście, że zapytałam lekarza co myśli o grubości mojego endometrium, ale od tego między innymi jest forum, żeby móc to porównać z wypowiedziami bardziej doświadczonych ode mnie koleżanek. Fakty medyczne to jedno, a to jak zachowuje się żywy organizm to drugie. Mój lekarz stricte nie zajmuje się niepłodnością, a ja jestem w trakcie pierwszego monitoringu, dlatego zamiast czytać bzdury na różnych portalach zwróciłam się do bardziej zaufanego od ogółu internetu (przynajmniej dla mnie) źródła. Do Was.
Dziękuję, że odpowiedziałaś, ale owszem, mogłaś wybrać wynik badania trochę "świeższy", skoro uważasz że to 21mm było dawno i po nim miałaś jeszcze to kilka razy sprawdzane, bo troszkę się zmartwiłam, a widzę że nie ma powodu
angeliskax
Moderator
Co tam dziewczęta, jak wieczór mija?
Marlena1993
Aktywna w BB
w stresie dopiero jutro mam bete i sama nie wiem co myśleć, testy wychodza negatywne, niestety.Co tam dziewczęta, jak wieczór mija?
reklama
angeliskax
Moderator
A to @ sie spoznia czy ile dni po owulacji jesteś, ze lecisz na bete?w stresie dopiero jutro mam bete i sama nie wiem co myśleć, testy wychodza negatywne, niestety.
Podziel się: