reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Mieliśmy tu koleżankę na staraczkach która plamila, krwawiła na początku, ostatecznie dalej jest w ciąży i dzidzia rośnie [emoji6] ona akurat chyba miała jakiegoś krwiaka i to z niego leciało. Niemniej tak jak dziewczyny piszą, powtórz betę. To jedyne narzędzie dla lekarza w tym momencie, jeśli będzie spadać to może być ciężko, jeśli przyrost będzie słaby to różnie to się może potoczyć. Może po prostu proga masz za mało i jak Ci dadza to będzie już ok. Postaraj się jeszcze nie myśleć o najgorszym.
Sprawdzę betę, spróbuje dostać się do lekarza...
W listopadzie straciłam pierwszą ciąża, nie chce nawet myśleć że znowu coś nie tak 😩

reklama
duphaston to progesteron, nie słyszałam żeby on coś z okresem robił, żeby go nie było. Jeśli nie jesteś w ciąży a bierzesz duphaston to okres jak najbardziej będzie [emoji4]

A ja myślałam ze to spadek progesteronu czyli jego odstawienie powoduje, ze @ przychodzi [emoji2368] przynajmniej tak u mnie działa luteina

reklama
Witam Was staraczki😊 mam pytanie troszkę z innej strony, chodzi o umowę o pracę na czas określony. Staramy się od listopada zeszlego roku. Umowe o pracę na czas określony mam do 31.07.2021. Ten cykl niestety bedzie stracony gdyz maz jest w pracy i wraca dopiero na poczatku kwietnia. Teraz miesiaczke mam dostsc 20.03 więc teoretycznie załapiemy sie na dni płodne jak bedzie w domu😊 i tu moje pytanie w momencie zakonczenia umowy musze byc max w 12 tygodniu ciazy inaczej nie przedłuża mi jej do dnia porodu i nie nalezy sie wtedy zasiłek? Nie wiem czy juz nie ryzykowac i po prostu odpuścić i zacząć starania po kolejnej umowie, czy dobrze liczę i załapiemy sie jeszcze w kolejnym cyklu😊 oczywiście jesli nam sie uda
Teoretycznie gdyby zdarzylo się tak, że zajdziesz w ciążę to nie musisz mówić pracodawcy. Natomiast jeżeli pracodawca nie przedłuży z Tobą umowy należy Ci się zasiłek po ustaniu zatrudnienia do dnia porodu. Później niestety nie dostaniesz macierzynskiego, ale możesz zgłosić się do Pupu i dostawać przez rok kosiniakowe.

Do góry