reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Moja radość nie trwał długo...
Mam brązowy śluz, to raczej nie zwiastuje nic dobrego...
Spróbuje jutro dostać się do lekarza, ale nie wiem czy to ma sens i coś da. Żeby zobaczyć pęcherzyk za wcześnie, powtórzonej bety też nie mam. Nie wiem co robić 😩

reklama
Hej dziewczyny! :)
U mnie cykl będzie chyba zwariowany cały 😂 dziś boli mnie brzuch jak na @ a się już skończyła 2 dni temu 🤷‍♀️🤯 jutro zaczynam 2 antybiotyki wiec zamrażam staranka ale po odczekaniu kilku dni znów będziemy w grze 🥰 pewnie już dawno będzie po owu, mam nadzieje ze się przesunie i będę miała szanse ❤️

Dziewczyny potrzebuje rady! Jestem dwa dni przed planowaną miesiączką, biore ten duphaston od 14 dnia cyklu i dziś pojawiło mi się delikatne krwawienie, dosłownie śladowe ilości, ale dość czerwonej krwi.
Zawsze miesiączki miałam regularne. Nigdy wcześniej coś takiego mi się nie przydarzyło. Czy w ogóle możliwe, żebym krwawiła podczas brania duphastonu? Test dwa dni temu wyszedł negatywny.

Witam Was staraczki😊 mam pytanie troszkę z innej strony, chodzi o umowę o pracę na czas określony. Staramy się od listopada zeszlego roku. Umowe o pracę na czas określony mam do 31.07.2021. Ten cykl niestety bedzie stracony gdyz maz jest w pracy i wraca dopiero na poczatku kwietnia. Teraz miesiaczke mam dostsc 20.03 więc teoretycznie załapiemy sie na dni płodne jak bedzie w domu😊 i tu moje pytanie w momencie zakonczenia umowy musze byc max w 12 tygodniu ciazy inaczej nie przedłuża mi jej do dnia porodu i nie nalezy sie wtedy zasiłek? Nie wiem czy juz nie ryzykowac i po prostu odpuścić i zacząć starania po kolejnej umowie, czy dobrze liczę i załapiemy sie jeszcze w kolejnym cyklu😊 oczywiście jesli nam sie uda

Wydaje mi się, że musisz mieć 12 TC, żeby była przedłużona umowa do porodu.

Spróbuje jutro dostać się do lekarza, ale nie wiem czy to ma sens i coś da. Żeby zobaczyć pęcherzyk za wcześnie, powtórzonej bety też nie mam. Nie wiem co robić 😩
Powtorz bete mimo wszystko. Na wizycie u lekarza raczej i tak nic nie bedzie widac i niewiele sie dowiesz.

Dziewczyny potrzebuje rady! Jestem dwa dni przed planowaną miesiączką, biore ten duphaston od 14 dnia cyklu i dziś pojawiło mi się delikatne krwawienie, dosłownie śladowe ilości, ale dość czerwonej krwi.
Zawsze miesiączki miałam regularne. Nigdy wcześniej coś takiego mi się nie przydarzyło. Czy w ogóle możliwe, żebym krwawiła podczas brania duphastonu? Test dwa dni temu wyszedł negatywny.
który dpo? Może to implantacja? Poczekaj do terminu @ i testuj 😊

Spokojnie, moja kuzynka kilja dni miała lekkie plamienie na samym początku ciąży

Spróbuje jutro dostać się do lekarza, ale nie wiem czy to ma sens i coś da. Żeby zobaczyć pęcherzyk za wcześnie, powtórzonej bety też nie mam. Nie wiem co robić [emoji30]

Mieliśmy tu koleżankę na staraczkach która plamila, krwawiła na początku, ostatecznie dalej jest w ciąży i dzidzia rośnie [emoji6] ona akurat chyba miała jakiegoś krwiaka i to z niego leciało. Niemniej tak jak dziewczyny piszą, powtórz betę. To jedyne narzędzie dla lekarza w tym momencie, jeśli będzie spadać to może być ciężko, jeśli przyrost będzie słaby to różnie to się może potoczyć. Może po prostu proga masz za mało i jak Ci dadza to będzie już ok. Postaraj się jeszcze nie myśleć o najgorszym.

reklama

Jeśli to implantacja to nie dziwne ze wcześniej test wyszedł negatywny [emoji6] nie było hormonu ciążowego jeszcze. Na dniach wszystko będzie już jasne.

Do góry