reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Kochana,

Ja też biorę duphaston 16-25 dc.
Ja mam znów problem z pękaniem.
Miałam monitoring w 14dc pecherzyk 19mm i chyba nici z owulacji. Dzisiaj 16 dc i nic nie czuje żeby była Owulka. Testy owulacyjne negatywne, a ja popadam juz w depreche z tej bezsilnosci:/ Mialyscie kiedyś owulacje bez żadnych objawów? Nie wiem jak sprawdzić czy pecherzyk pękł czy nie :(
Możesz iść na monitoring po owulacji żeby sprawdzić lub zastrzyki np ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka

reklama
Dziewczyny! Wracam właśnie z wizyty od gin :/ niczego ciekawego się nie dowiedziałam bo jest za wcześniej (chociaż to 5t+5). Mam przyjść najwcześniej pod koniec przyszłego tygodnia, wtedy powinno już być coś widać... Mam mieszane uczucia :(

Ehh a u mnie znowu jesli wierzyć testom cykl bezoowulacyjny ale stwierdziłam ze będę robila codziennie i zobacze co z tego wyjdzie.

Witajcie,
To mój pierwszy wpis na takim forum. Pewnie ten temat był już przewijany, ale pozwólcie, że odświeżę. Potrzebuję Waszych rad! Od prawie roku próbujemy zajść w ciąże. Mam podejrzenie PCOS (wiele pęcherzyków na USG, podwyższony testosteron).

Przez prawie rok brałam Dupaston (wydaje mi się, że tylko blokował mi owulację), jeden cykl z CLO zakończony torbielką. W tym cyklu rzuciłam tabletki w cholerę. Zwykle moje cykle mają +35 dni. Nawet na dupastonie były długie.
Dzisiaj miałam USG (21 d.c) - jeden większy pęcherzyk 10mm. W 16 d.c. wszystkie były poniżej 10mm.
Czy myślicie, że jest sens zrobić USG za kilka dni? Jest szansa na owulację?

Moim zdaniem jeżeli masz podejrzenie PCOS (a dużo małych pęcherzyków + podwyższony testosteron to sugeruje, ale powinnaś zrobić wg mnie jeszcze jakieś dodatkowe badania) i odstawiłaś tabletki które miały wspomóc, to wątpię. Oczywiście natura płata figle, wiec wszystko jest możliwe...i mozesz spróbować pójść na usg. Sama natomiast miałam stwierdzone pcos, podwyższony testosteron + IO i rowniez długie cykle, które były bezowulacyjne, a pecherzyki miały max 12-13mm. Odpowiednie dobranie leków pomogło. Mi osobiście duphaston skrócił cykle. Widzę, ze dużo dziewczyn bierze clo, ja natomiast brałam lamette + duphaston i udało się w 2 cyklu. Trzymam kciuki ❤️

Nie, nic nie było widać nawet pęcherzyka :(
Ja miałam umówioną wizytę na 6.03 (wcześniej planowałam na 4-5.03) ale koniec końców przełożyłam na 8.03. Moja przyjaciółka była 2 tygodnie temu na wizycie miała 6t+3, był pęcherzyk, ale za wcześnie na serduszko, dlatego stwierdziłam, że jak już płacę za wizytę to fajnie wyjść z konkretami, chociaż wiadomo ciekawość i stres już troszkę zżera i chciałoby się jak najszybciej 🥺
A bardzo bolał Cię brzuch? Ja dzisiaj dosyć mocno czuje jajniki, a brzuch to tylko chwilami i zaraz przechodzi.

reklama
Ja miałam umówioną wizytę na 6.03 (wcześniej planowałam na 4-5.03) ale koniec końców przełożyłam na 8.03. Moja przyjaciółka była 2 tygodnie temu na wizycie miała 6t+3, był pęcherzyk, ale za wcześnie na serduszko, dlatego stwierdziłam, że jak już płacę za wizytę to fajnie wyjść z konkretami, chociaż wiadomo ciekawość i stres już troszkę zżera i chciałoby się jak najszybciej 🥺
A bardzo mocno bolał Cię brzuch? Ja dzisiaj dosyć mocno czuje jajniki, a brzuch to tylko chwilami i zaraz przechodzi.
Czyli jest nadzieja :) dziękuję za te informacje :) a teraz jest wszystko ok u Twojej przyjaciółki?
Ogólnie to co jakiś czas pobolewa mnie podbrzusze, ale tak delikatnie. W nocy przez chwilę bolało mnie tak, że aż się obudziłam, dlatego stwierdziłam, że pójdę i może będzie już coś widać to się uspokoję, ale moja cierpliwość zostaje wystawiona na próbę :D

Ostatnia edycja:
Do góry