reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Przepraszam, właśnie zobaczyłam jak się rozpisałam zupełnie nie na temat 🙄

Nie masz za co przepraszać i widzę, że mamy bardzo dużo wspólnego. Też mam za sobą ciężkie przeżycia w ciążach powikłanych, przestałam ufać lekarzom i na własną rękę podleczylam to czego oni nie mogli od 7 lat, ciążę ukrywam aż do wyjścia ze szpitala. I też mam wrażenie, że dopóki nie urodzę dziecka bez powikłań to będę do końca życia myśleć, co mogłam zrobić inaczej albo gdzie popełniłam błąd.

reklama
Kochane mam pytanie, zaczęłam szperać po internecie odnośnie duphaston, bo pierwszy cykl go biore - wcześniej o tym pisałam, wybaczcie, że wciąż Was tym męczę. Normalnie nie jestem taka "płaczliwa" więc szukałam jakie efekty uboczne były spotykane... Przeczytałam, że leku nie można odstawić dopóki nie wykluczy się ciąży, bo gwałtowny spadek progesteronu może spowodować poronienie..
Czy to prawda? Mnie moja gin nic o tym nie mówiła, nic o wcześniejszym testowaniu i becie [emoji849]

A czemu będziesz go brać?

A czemu będziesz go brać?
Moja gin powiedziała, że długo nam nie wychodzi jak na zdrową parę (obecnie 10 m-cy, 11 cykl), i spróbujemy przez dwa miesiące "cykli stymulowanych", moje cykle 26 dni, wzięłam clo(1x1/2t) od 2-6dc, od 19 do 25dc duphaston,(2x1t) obecnie mam 20dc... Teraz się martwię tym wszystkim

Moja gin powiedziała, że długo nam nie wychodzi jak na zdrową parę (obecnie 10 m-cy, 11 cykl), i spróbujemy przez dwa miesiące "cykli stymulowanych", moje cykle 26 dni, wzięłam clo(1x1/2t) od 2-6dc, od 19 do 25dc duphaston,(2x1t) obecnie mam 20dc... Teraz się martwię tym wszystkim

Dziwie się, ze nie kazała Ci zrobić testy przed odstawianiem. Ja jestem na luteinie, biorę od 3dpo i po 10 dniach test lub beta. Jak pozytywna to brać dalej ale w innym dawkowaniu, jak negatywna to odstawić i czekać na @.

Dziwie się, ze nie kazała Ci zrobić testy przed odstawianiem. Ja jestem na luteinie, biorę od 3dpo i po 10 dniach test lub beta. Jak pozytywna to brać dalej ale w innym dawkowaniu, jak negatywna to odstawić i czekać na @.
Noo, ja to szok jak to przeczytałam, bo byłam kompletnie nieświadoma... Jak myślisz kiedy powinnam zrobić bete? Owulacje miałam 11dc-tego jestem pewna, bo miałam małe krwawienie.. Zobaczę te dwa cykle i chyba zmienię gin

Powiedziała, że 19dc, nic nie mówiła o dniach po owu, teraz wyszło, że zaczęłam go brać 8 dni po owu

To może lepiej do niej zadzwoń jeśli możesz i zapytaj [emoji6] nie jestem lekarzem, nie mam doświadczenia, a luteinę biorę 2 cykl dopiero. Niemniej ja dostałam jasne instrukcje i wytyczne.

reklama
Do góry