reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

29 grudnia, owulacje 14 stycznia . jestem już 7 dni od zaplodnienia i nic się nie dzieje. oprócz bolacych piersi. nawet nie wiem czy zagniezdzenie zarodka się odbyło. Ale ja to w gorącej wodzie jestem kąpana i zrobiłam dzisiaj test i wynik negatywny. miesiączke mam dostać za 5 dni ...
Skąd pewność, że doszło do zapłodnienia?

reklama
Kochane wy jestescie madrzejsze wiec prosze o rade, dzis 18dc z 28dc, jajnik boli juz od ponad tygodnia, dzis duzo mniej ale go czuje, zaczełam robic testy owu od zeszlego czwartku i 2 dni pod rzad biel wizira, wiec założyłam, ze cykl bezowulacyjny, dzis dla jaj zrobilam test owu i jest słabo druga kreska, tak jak miałam przed ciążą po owu, przytulanki były w sobotę, czyli na chłopski rozum jeśli owu była wt/śr to wojowniki mogly przeżyć?🤔🤔🤔🤔

myslalm że jeżeli owulacja miała miejsce i kochalismy się jeden dzień przed i w czasie owulacji to zaplodnienie miało miejsce . Ale 100% też nie mam
Niestety nie. Gdyby to było takie proste to nie byłoby tego wątku. Zaplodnienie to nie stosunek podczas owulacji tylko moment połączenia się plemnika z komórka jajowa a na to jest tylko 30% szans w każdym cyklu jeśli nie ma innych zdrowotnych przeszkód.
Wiec to, ze kochałaś się w czasie owulacji wcale nie oznacza, że doszło do zapłodnienia i ze jesteś w ciąży. A jeśli chodzi o zagnieżdżanie zarodka to dochodzi do niego pomiędzy 6 a 12 dniem po owulacji więc jest zdecydowanie za wcześnie na test. Test najlepiej zrobić 14 dni po owulacji.

Niestety nie. Gdyby to było takie proste to nie byłoby tego wątku. Zaplodnienie to nie stosunek podczas owulacji tylko moment połączenia się plemnika z komórka jajowa a na to jest tylko 30% szans w każdym cyklu jeśli nie ma innych zdrowotnych przeszkód.
Wiec to, ze kochałaś się w czasie owulacji wcale nie oznacza, że doszło do zapłodnienia i ze jesteś w ciąży. A jeśli chodzi o zagnieżdżanie zarodka to dochodzi do niego pomiędzy 6 a 12 dniem po owulacji więc jest zdecydowanie za wcześnie na test. Test najlepiej zrobić 14 dni po owulacji.
Zgadzam się z Tobą, gdyby to było takie proste :d

myslalm że jeżeli owulacja miała miejsce i kochalismy się jeden dzień przed i w czasie owulacji to zaplodnienie miało miejsce . Ale 100% też nie mam

Moja droga, każda z nas na tym wątku chciałaby, aby było to takie proste 🙂niestety prawda jest taka, że zdrowe pary, które starają się o dzidziusia ( starają się, czyli kochają się mniej więcej 3 razy w tygodniu w danym cyklu do powiedzmy domniemanej owulacji ) mają 30% szans na ciążę. 🙂 pod warunkiem, że są zdrowe. Jeżeli są jakieś komplikacje, choroby, trwa to jeszcze dłużej. Życzę Ci jak najlepiej, szybkich dwóch kreseczek, jak każdej z nas tutaj, natomiast nie jest to takie proste a już na pewno nie możesz mieć pewności, że do zapłodnia doszło. 🙂 poczekaj jeszcze chwilkę i w pobliżu miesiączki wykonaj test. 🙂

reklama
Od 4 cykli kochamy się przed owu i w trakcie a niestety do zaplodnienia nie dochodzi. Jest 30 % szans ze się uda :) trzymam kciuki:)

Do góry