reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

oj uwierz ze nawet monitoring nie jest 100%

Tu jest na tym forum sporo kobiet które miały cykl bezowulacyjny a dzieci się z takich cykli urodziły i nawet bliźniaki. Także nawet lekarz nie jest 100%

Ogólnie mówią że prog 10 i większy świadczy o owulacji. Może masz niedomoge lutealna że owu masz a szybko ci prog spada?[emoji848]

Musze isc do lekarza dopytac o ta niedomoge. Ale owu byla mimo niskiego proga.

reklama
Trzymam kciuki za szybki sukces przy stymulacji! [emoji123][emoji123]
Dzięki, trzymam kciuki za wasze dwie kreseczki :) w najgorszym razie wyląduje w szpitalu, ale w sumie nie najgorszym bo badania porobią za darmo, testy były negatywne, bety nie robiłam, ale przy takim progesteronie to szans nie ma raczej na ciążę ;)

Tez się nad tym zastanawiam. Pęcherzyk dominujący był, rósł, a na następnej wizycie już go nie było. Jak to powiedział gin „nie jest to typowy obraz ale do owulacji doszło, płyn w zatoce douglasa jest”. Dla spokoju miałam zrobić tydzień później proga, wyszedł grubo poniżej 1. Wiec poszłam na kolejna wizytę i stwierdził ze w takim razie owulacji jednak nie było, cykl bezowulacyjny (pierwsza diagnoza była błędna). Żeby było zabawniej ja sobie jeszcze testowałam i po piku, który się pojawił tydzień później zbadałam proga jeszcze raz - był już ponad 12. @ rzeczywiście przyszła tydzień później niż powinna, wiec i druga diagnoza była zła, bo do owulacji raczej jednak doszło. Tak wiec lekarze różni [emoji6]

Strasznie kiepski lekarz :/ nie mowie, ze takie kwiatki sie nie zdarzaja, ale ufam lekarce, ktora mi robila usg. Ponizej 1 nie ludzilabym sie, ze owu byla, ale czy musi byc min 10? Dopytam lekarza [emoji2368]

Ile pytan [emoji23][emoji23]

Testuje przed odstawianiem jak zawsze, tak żeby formalności stało się zadość [emoji2955] ale musze sobie policzyć kiedy to będzie, chyba za jakieś 3 dni [emoji23] bety nie robię [emoji12] póki co 23dc, w tym cyklu owu przyszła szybciej [emoji6]

Zobacz załącznik 1229606
Do Ciebie owu przyszła szybciej do mnie później - równowaga zachowana 🤣 O to testowanie blisko. Mógłby się udać wkoncu! Końcówka tygodnia będzie ciekawa :-D Kciuki trzymam mocno!

hej dziewczyny , weźcie mi pomóżcie bo wariuje lub oszaleje. 12 listopada miałam zabieg laparyskopowy usuniecia torbiela z lewego jajnika. wszystko dobrze, zero komplikacji , jamnik został. miałam już dwa cykle od zabiegu. wszytko też dobrze , owulacje potwierdzone usg. ostatnią miesiączka mialam

Strasznie kiepski lekarz :/ nie mowie, ze takie kwiatki sie nie zdarzaja, ale ufam lekarce, ktora mi robila usg. Ponizej 1 nie ludzilabym sie, ze owu byla, ale czy musi byc min 10? Dopytam lekarza [emoji2368]
Nie zupełnie kiepski lekarz, też w swojej karierze tak miałam że na USG nie było pęcherzyków niby cykl bezowulacyjny a okazało się że była owulacja w 23dc :-) Poprostu w środku cyklu jak to zawsze było po stymulacji nie miałam widocznych pęcherzyków a pojawiły się pozniej. Chodzę do znakomitego lekarza dr nauk medycznych i ogromne doświadczenie.

hej dziewczyny , weźcie mi pomóżcie bo wariuje lub oszaleje. 12 listopada miałam zabieg laparyskopowy usuniecia torbiela z lewego jajnika. wszystko dobrze, zero komplikacji , jamnik został. miałam już dwa cykle od zabiegu. wszytko też dobrze , owulacje potwierdzone usg. ostatnią miesiączka mialam
29 grudnia, owulacje 14 stycznia . jestem już 7 dni od zaplodnienia i nic się nie dzieje. oprócz bolacych piersi. nawet nie wiem czy zagniezdzenie zarodka się odbyło. Ale ja to w gorącej wodzie jestem kąpana i zrobiłam dzisiaj test i wynik negatywny. miesiączke mam dostać za 5 dni ...

reklama
29 grudnia, owulacje 14 stycznia . jestem już 7 dni od zaplodnienia i nic się nie dzieje. oprócz bolacych piersi. nawet nie wiem czy zagniezdzenie zarodka się odbyło. Ale ja to w gorącej wodzie jestem kąpana i zrobiłam dzisiaj test i wynik negatywny. miesiączke mam dostać za 5 dni ...
za wcześnie zrobiłaś test, najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki ;)

Do góry