Życzenia składane aby komuś utrzeć nosa to nie życzenia. Pozdrawiam i życze udanego samospełnienia.. [emoji55]
Ps. Może my tutaj wcale nie chcemy uspokajać swoich emocji, szczególnie związanych z oczekiwaniem.. Chcesz zrozumienia, a próbujesz mieszać między nami.. Nikt nie chce Was stąd wyganiać, ale temat tej zamkniętej grupy i to kto na nim jest a kto nie zaczyna być męczący. Założyły ścienne grupę, realizujecie się tam, gadacie we własnym gronie no i fajnie. Jednak to nie jest powód aby obrażać dziewczyny które tam nie należą. Uwierz że na otwartym są też dziewczyny które wiedzą kiedy jest owulacją, kiedy jest @ i kiedy testować. Może nie mamy takiej specjalistycznej wiedzy jak wy, ale mój ginekolog ma !!!! I on jest moja osobą prowadząca podczas starań, a to że czasami wychodzi z nas złudna nadzieja to jest odruch ludzki i myślę że większość z nas przed każdą @ ma cicha nadzieję. Jedne z nas są bardziej, inne mniej ekspresyjne. Czasami zamiast powiedzieć : ma pani raka, to jest fakt, wystarczy powiedzieć: jest pani ciężko chora, podejmiemy wszystkie środki aby zaopiekować się panią i wdrożyć odpowiednie leczenie... i dopiero wtedy wytłumaczyć co i jak.
Kiedyś też byłam taka przemądrzała i myślałam że że wszystkim dam sobie radę. Dopiero gdy śmierć zajrzała mi w oczy poczułam że inni też mają emocje, boją się, potrzebują czasami tylko wsparcia. Myślałam że ta nasza grupa jest właśnie po to aby się wspierać. Starania, hormony, nadzieję to miesza w głowie i dziwi mnie to że takie rzeczy muszę tłumaczyć jednej z osób która twierdzi że tak doskonale zna się na cyklu i kobiecych przypadłościach. Oczywiście jeżeli masz wiedzę to pokłony za to że dzielisz się nią, bo nie każda kobieta ja ma, tak jest, mnie to nie dziwi bo znam bardzo różne środowiska. Sposób tłumaczenia też ma znaczenie. Możesz powiedzieć: testu nie robi się 3 dni po owulacji tylko w dniu spodziewanej miesiączki lub 14 dpo w zależności od długości cyklu itp. dodając komentarz w postaci aluzji lub nie - ty głupku. Możesz powiedzieć też to samo ale po prostu, normalnie chcąc podzielić się z kimś swoją wiedzą i może nawet sprawić że zainteresuje się tematem. Jeżeli kogoś wywalacie, załatwiajcie to między sobą. Mówisz że nie obrażacie się i piszecie wprost, to może przed wywaleniem wypadałoby napisać wiadomość priv, a nie nas tutaj mieszać w ten rwetes? Nie mam nic do tej Waszej grupy i róbcie sobie co tam chcecie, ale skoro to jest forum otwarte to my możemy też pisać tutaj o różnych rzeczach czy mamy pytać Was o pozwolenie..? Bo tak trochę to z Twojej wypowiedzi wynika że jeżeli wy macie zamknięte to jesteście nad wszystkim, a my tutaj tylko od potulnego przytakiwanie.. a do tego głupie, wariatki, ignorantki itp itd. [emoji55]