reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Dobry wieczór😁 gratuluję wszystkim ⏸ 😁 apropo tej męskiej suplementacji, to czy jeżeli np M przez miesiąc będzie brał suple i zrobimy badanie nasienia, to to jakoś zaburzy pogląd? Jeżeli wcześniej ich nie robiliśmy?😁 Myślicie, że warto tak to rozegrać?
Z tego co wiem to plemniki potrzebuje około 70 dni żeby " w pełni się ukształtować " sama wyciągnij wnioski

reklama
Dobry wieczór😁 gratuluję wszystkim ⏸ 😁 apropo tej męskiej suplementacji, to czy jeżeli np M przez miesiąc będzie brał suple i zrobimy badanie nasienia, to to jakoś zaburzy pogląd? Jeżeli wcześniej ich nie robiliśmy?😁 Myślicie, że warto tak to rozegrać?
nie, plemniki produkują się 3 miesiące i dopiero po takim czasie można wiarygodnie sprawdzić wyniki suplementacji

Jeżeli masz wyniki insuliny i glukozy to mozesz sama sprawdzić za pomocą HOMA w jakim zakresie się mieścisz i orientacyjnie bedziesz wiedziała. Natomiast oczywiście wskazana jest interpretacja wyników przez lekarza ☺️
Dzięki nie wiedziałam że tak można właśnie sprawdziłam i wyszło że mam IO , tylko co dalej ?gina mi nie chcE tabletek przepisać tzn metforminy i muszę CZEKAĆ do 5 lutego;(,,,,

Ja już dawno przestałam się nakręcać, jednak każda nowa rzecz pojawiająca się po owu, która dotychczas nigdy nie miała miejsca zawsze napawa nadzieją, czy tego chce czy nie. Nadzieja a nakrecanie się to dwie całkiem różne rzeczy dla mnie.
Oczywiście, Twoja sprawa, analizuj „nowe” objawy i niech napawają Cię nadzieją, każda z nas rozgranicza to na swój sposób - na pewno za którymś razem, oby jak najszybciej, te „nowe” objawy wskażą Ci ⏸ i tego Ci życzę ❤️ Ja wole się miło zaskoczyć, bo natura płata różne figle, a z doświadczenia moich koleżanek - oprócz tzw ewentualnie plamienia implantacyjnego pierwszy objaw ciąży to po prostu brak miesiączki 🤷🏻‍♀️
Mam nadzieje, ze niebawem pojawia się tu kolejne ⏸ trzymam kciuki dziewczyny ❤️

Dzięki nie wiedziałam że tak można właśnie sprawdziłam i wyszło że mam IO , tylko co dalej ?gina mi nie chcE tabletek przepisać tzn metforminy i muszę CZEKAĆ do 5 lutego;(,,,,
Ja robiłam kilka różnych badań i moja ginekolog zadecydowała sama o wdrożeniu metforminy, chociaż jak później skorzystałam z tego wzoru HOMA, to wyszło mi ze jestem na granicy 🤷🏻‍♀️ Ale mam tez ponoć PCOS i tez na to przepisują lekarze metformine.
A czy możesz skorzystać np. z jakiejś porady telemedycznej?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Oczywiście, Twoja sprawa, analizuj „nowe” objawy i niech napawają Cię nadzieją, każda z nas rozgranicza to na swój sposób - na pewno za którymś razem, oby jak najszybciej, te „nowe” objawy wskażą Ci ⏸ i tego Ci życzę ❤️ Ja wole się miło zaskoczyć, bo natura płata różne figle, a z doświadczenia moich koleżanek - oprócz tzw ewentualnie plamienia implantacyjnego pierwszy objaw ciąży to po prostu brak miesiączki 🤷🏻‍♀️
Mam nadzieje, ze niebawem pojawia się tu kolejne ⏸ trzymam kciuki dziewczyny ❤️
Nie jestem pewna czy da się wyłączyć wszystko odrazu. Ja się staram naprawdę baaaardzo długo i mogę powiedzieć, że miałam 95% objawów ciążowych. Ale i mi zdarzy się inny cykl i pomimo tego, że się nie nakręcam to w myślach nadzieja kiełkuje. Poza tym myślenie to już 50% sukcesu. Z każdym cyklem powinno się zakładać, że się udało. Nie nakręcać i nie testować 2dpo ale myśleć, że się udało I mieć lekką nadzieję - ja nie widzę w tym nic złego... No chyba, że ktoś doszukuje się objawów np w innym zapachu bąka 🤷‍♀️ zakładanie, że się udało I nadzieja to zupełnie coś innego niż nakręcanie się ☺️
A to mnie nazywają tu wredną i nie miłą 😉

Alleluja! Przeczytalam wszystko ! Ło matko i córko ile Wy piszecie🙈 niezła książka by z tego wyszła 😅
A tak wogole to cześć, przyszłam się przywitać. Mam nadzieje ze mogę dołączyć 🙏
Jestem po poronieniu 19 grudnia, byłam w 11+4 tc ale okazało się ze serduszko przestało bić w 8+5 tc 😭 obyło się bez zabiegu. Dostałam tabletki do domu i miałam sobie je zaaplikować jak będę gotowa. Także o tyle dobrze ze nie musiałam leżeć w szpitalu. Teraz czekam na pierwsza @ i potem zobaczymy.

Nie jestem pewna czy da się wyłączyć wszystko odrazu. Ja się staram naprawdę baaaardzo długo i mogę powiedzieć, że miałam 95% objawów ciążowych. Ale i mi zdarzy się inny cykl i pomimo tego, że się nie nakręcam to w myślach nadzieja kiełkuje. Poza tym myślenie to już 50% sukcesu. Z każdym cyklem powinno się zakładać, że się udało. Nie nakręcać i nie testować 2dpo ale myśleć, że się udało I mieć lekką nadzieję - ja nie widzę w tym nic złego... No chyba, że ktoś doszukuje się objawów np w innym zapachu bąka 🤷‍♀️ zakładanie, że się udało I nadzieja to zupełnie coś innego niż nakręcanie się ☺️
A to mnie nazywają tu wredną i nie miłą 😉
Dziewczyny, ale czy ja gdzieś napisałam ze to jest dokładnie to samo? Nawet z definicji to dwie rożny rzeczy ☺️ Wiec wychillujcie, bo nie miałam nikogo zamiaru urazić, mam inne podejście do tego tematu i wyraziłam swoje zdanie, ale chyba o to chodzi w dyskusji. Każda z nas jest inna, kieruje się czymś innym, ma inne oczekiwania itp itd i to jest w tym wszystkim piękne, gdybyśmy wszystkie były takie same i byśmy myślały tak samo, to świat byłby nudny, a faceci mieliby prze...😁

reklama
Tak czytam i czytam i myślę, że bez pozytywnego nastawienia już dawno bym się poddała [emoji2296] nie nakręcam się, ale to właśnie fakt, że jakaś nadzieja jest, że pozytywnie się nastawiam do każdego cyklu itp. sprawia, że w ogóle jeszcze mi się chce starać bo po 2 latach seksu bez zabezpieczenia z obecnym partnerem i po 8 latach (z przerwami na plastry) z poprzednim [emoji2272] już dawno bym wysiadła z tego wagonu.
Poza tym uważam, że myśli przyciągają zdarzenia. Myślę pozytywnie bo chce żeby działy się pozytywne rzeczy, kiedy zaczynam uprawiać czarnowidztwo wszystkie katastrofy napiep*zajął we mnie jak potłuczone [emoji23]

Do góry