reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Cześć wszystkim chciałam bym zapytać jeżeli testy owulacyjne nie sa w miarę wiarygodne to jak można obliczyć dni płodne przy cyklach nieregularnych . dziękuję wszystkim za pomoc narazie nie mam jak chodzić na moritoring owulacji do lekarza .

Cześć wszystkim chciałam bym zapytać jeżeli testy owulacyjne nie sa w miarę wiarygodne to jak można obliczyć dni płodne przy cyklach nieregularnych . dziękuję wszystkim za pomoc narazie nie mam jak chodzić na moritoring owulacji do lekarza .

Monitoring byłby najpewniejszy. Możesz jeszcze mierzyć temperaturę (ale ona conajwyzej potwierdzi wystąpienie owulacji już po fakcie) lub prowadzić obserwacje (śluz i inne objawy), tyle, ze to już bardzo indywidualne kwestie (ja na przykład nie mam śluzu płodnego na zewnątrz), wiele dziewczyn wspominało o śluzie płodnym ale na monitoringu jeszcze nie było owulacji.

A testy owu Ci nie wychodzą?

7 miesięcy stymulacji miałam naprzemiennie clo i letrozol. 2 razy mimo leków zdarzyło się nie wywołać owulacji. 5 cykli natomiast owulacja była lecz efektu nie ma...... 😞😓😩😤😡 po za tym nic mi nie dolega, mąż zdrowy jak byk i nasienie bardzo dobre.
Teraz mam przerwę do stycznia ze stymulacja i monitoringami. Oczywiście nie zabezpieczamy się, ale na nic nie liczę bo owulacji na pewno nie ma.
Od stycznia 6 msc stymulacji. I już więcej stymulacji nie będzie jak się nie uda tylko jakas klinika niepłodności.
Podobno odpoczynek psychiczny jest bardzo ważny..powiem szczerze że teraz odpoczywam, nie myślę o tym tak często, wiem że do stycznia się nie uda i żyje spokojnie, nie liczę żadnych dni płodnych i mam wyje*ane 😉 co ma być to będzie. Od płaczu nigdy nic się jeszcze nie zmieniło;) to tak po krotce moja historia dla nowych staraczek.
A co u Ciebie? Który cykl starań? Co dolega Tobie lub chłopu Twemu ? ;) jak dajesz rade psychicznie?:)
Ja teraz miałam przerwę w staraniach, w marcu założyłam nawet implant antykoncepcyjny z myślą że za 3 lata bede znów się starać ale niestety nie spasowala mi ta forma antykoncepcji bo praktycznie non stop miałam okres przez 7 dni potem 7 dni przerwy i znów to samo. Wyciaglam go niedawno i jednak nie będziemy czekać tych 3 lat tylko od nowego cyklu będziemy się starać. Mam już dwójkę dzieci więc liczę że tym razem się tez uda . Mąż badał nasienie tylko przy staraniach o pierwsze dziecko i były w miarę ok. Moje wyniki też spoko. Choć mam letrozol bo miałam problemy z owulacja i teraz też mam brać od początku żeby nie zmarnować cykli. Dwa razy z nim się udało więc jestem pełna nadziei że teraz też zadziała.
To trzymam kciuki za Ciebie. Może akurat organizm zrobi Ci niespodziankę i będzie owu bez stymulacji i się uda zajść w ciążę 😍

Cześć dziewczyny! ❤️ wróciła Gryfinka marnotrawna, przyjmiecie? 😂 wybaczcie, że tak nagle bez słowa zniknęłam, ale musiałam odpuścić na jakiś czas forum (zalecenie terapeutki). Mam nadzieję, że już tutaj nikogo nie ma ❤️ Obiecałam sobie, że wrócę do Was na forum jak zajdę w ciążę i jak to się mówi do 17 razy sztuka co nie? 😂
IMG_20211112_171520_edit_1332901684566403.jpg

Cześć dziewczyny! ❤️ wróciła Gryfinka marnotrawna, przyjmiecie? 😂 wybaczcie, że tak nagle bez słowa zniknęłam, ale musiałam odpuścić na jakiś czas forum (zalecenie terapeutki). Mam nadzieję, że już tutaj nikogo nie ma ❤️ Obiecałam sobie, że wrócę do Was na forum jak zajdę w ciążę i jak to się mówi do 17 razy sztuka co nie? 😂 Zobacz załącznik 1335971
Gratulacje 🙂

reklama
Cześć dziewczyny! ❤️ wróciła Gryfinka marnotrawna, przyjmiecie? 😂 wybaczcie, że tak nagle bez słowa zniknęłam, ale musiałam odpuścić na jakiś czas forum (zalecenie terapeutki). Mam nadzieję, że już tutaj nikogo nie ma ❤️ Obiecałam sobie, że wrócę do Was na forum jak zajdę w ciążę i jak to się mówi do 17 razy sztuka co nie? 😂 Zobacz załącznik 1335971
Ale super wiadomość! Gratulacje!❣️

Do góry