staraczka_22
Fanka BB :)
Teraz jestem w sumie przed okresem ale nawet nie zapytała, kiedy ostatnia miesiączka ;oTak bez badania i usg, nie wiedząc kiedy masz owu i jak to wszystko w środku wygląda :O?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Teraz jestem w sumie przed okresem ale nawet nie zapytała, kiedy ostatnia miesiączka ;oTak bez badania i usg, nie wiedząc kiedy masz owu i jak to wszystko w środku wygląda :O?
Jprdl! Co to za lekarka. Nie ma jak przerazić pacjenta bez podstaw i postawić serie diagnoz bez przeprowadzenia badania. Dramat. Nie ma co wierzyć takim wariatom.Teraz jestem w sumie przed okresem ale nawet nie zapytała, kiedy ostatnia miesiączka ;o
Oglądała poprzednie wyniki usg, które miałam przy sobie. A jak to jest z tym duphastonem od 16dc? On faktycznie wyreguluje cykle? Bo kiedyś czytałam, że może blokować owu.I?
Nawet nie sprawdzila czy naprawdę ją masz skoro nie zrobiła usg [emoji85]
Ja pierdole diagnostyka z fusów...
No jak wyszłam z gabinetu to się popłakałam bo mi nerwy puściły.Jprdl! Co to za lekarka. Nie ma jak przerazić pacjenta bez podstaw i postawić serie diagnoz bez przeprowadzenia badania. Dramat. Nie ma co wierzyć takim wariatom.
No właśnie niby może, dlatego jestem zdziwiona, że nie wiedząc kiedy masz owu bez badania dostałaś duphaston.Oglądała poprzednie wyniki usg, które miałam przy sobie. A jak to jest z tym duphastonem od 16dc? On faktycznie wyreguluje cykle? Bo kiedyś czytałam, że może blokować owu.
To idealny czas, żeby zmienić lekarza!Ja wróciłam z wizyty ale nawet szczerze to nie wiem od czego zacząć. Wizyta przebiegła bardzo szybko, nie zdążyłam nawet o wszystko zapytac o to, co chciałam. Nie zostałam zbadana ani nie miałam usg. Z grubej rury powiedziała, że podejrzenie endometriozy, pcos bo miałam stosunek lh/fsh 1,3 i jej zdaniem pęcherzyki mi nie pękają. Zalecila badania: krzywa cukrowa, alt, testosteron, androstenion, Dhea-s i AMH i duphaston od 16dc żeby wyregulować cykle.
Tak, nowa bo poprzednia to już wgl mnie olewała i powiedziała, że w ciążę się zachodzi głowa. Muszę się właśnie zastanowić, co robic ale na pewno po okresie pójdę na jeszcze jedna konsultacje do kogoś innego. Ale zaczynam czuć, że wyrzuciłam w bloto 180zl.No właśnie niby może, dlatego jestem zdziwiona, że nie wiedząc kiedy masz owu bez badania dostałaś duphaston.
A to jakaś nowa lekarka? Jesteś pewna, że chcesz się u niej leczyć?
A z jakich okolic jesteś? Może warto poszukać w jakimś większym mieście? Bo to co mówisz o tych lekarzach to jakaś masakra ja raz byłam u takiego w miejscowości, z której jestem. Tylko jeszcze wtedy nie chciałam zajść w ciąże, ale nie miałam przez pół roku okresu to się dowiedziałam, że jak nie mam okresu to się powinnam cieszyć i mi zdiagnozował też PCOS patrząc w oczy bez żadnych badań, wziął kasę i się pożegnałTak, nowa bo poprzednia to już wgl mnie olewała i powiedziała, że w ciążę się zachodzi głowa. Muszę się właśnie zastanowić, co robic ale na pewno po okresie pójdę na jeszcze jedna konsultacje do kogoś innego. Ale zaczynam czuć, że wyrzuciłam w bloto 180zl.
No właśnie teraz byłam w większym mieście i wiązałam wielkie nadzieję z tą wizyta xdA z jakich okolic jesteś? Może warto poszukać w jakimś większym mieście? Bo to co mówisz o tych lekarzach to jakaś masakra ja raz byłam u takiego w miejscowości, z której jestem. Tylko jeszcze wtedy nie chciałam zajść w ciąże, ale nie miałam przez pół roku okresu to się dowiedziałam, że jak nie mam okresu to się powinnam cieszyć i mi zdiagnozował też PCOS patrząc w oczy bez żadnych badań, wziął kasę i się pożegnał
A za każdym razem różne. Po prostu wychodzi najtaniej [emoji28]
Teraz 50 sztuk horien medica kupiłam za niecałe 40 zł