reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Boje się, że mnie jakas panika dopadnie. Tu gdzie jestem szpital nie daje recept, jedynie tabletki na jeden dzień a później każe iść do lekarza. Tak jak w moim przypadku. Ale za diabła nie idzie się dodzwonić i jutro czeka mnie spacer. Będę miała te leki dziś wieczorem w razie czego. Lepiej dmuchać na zimne i mieć pod ręką. Chyba nie zaszkodzą jeśli coś by mi się działo zanim dostanę Termin....? Panikara jestem

Co to za szpital [emoji85] ja tam za każdym razem jak miałam zalecane jakieś leczenie to dostawałam od lekarza w szpitalu recepte, zreszta nie tylko ja, w moim otoczeniu różne osoby, z różnymi problemami, w różnych szpitalach. Nie wiem co Ci poradzić. Jeśli pytasz czy brać leki zanim pójdziesz do lekarza… nie wiem. Nie jestem zwolennikiem samoleczenia. Ja bym się pchała do lekarza na cito, choćby prywatnie. A jakby się nie dało to chociaż teleporada, jakbym miała wątpliwości.

Czy to jest pozytywny test Lh?
Image%20(2).jpeg

Właśnie czuje tępy ból w janiku a zawsze tak mam w dzień owulacji. Dzisiaj pęcherzyk 21 mm. Z ciekawości zrobiłam w sumie teraz test lh więc godzina penwie też ma znaczenie
Jeszcze nie

Edit:

Chociaż te testy są beznadziejne [emoji2356][emoji87][emoji85]
Ja na nich nigdy nie widziałam prawdziwego piku i zawsze są takie jakby "to już chyba to, ale jeszcze nie"

Ja wróciłam z wizyty ale nawet szczerze to nie wiem od czego zacząć. Wizyta przebiegła bardzo szybko, nie zdążyłam nawet o wszystko zapytac o to, co chciałam. Nie zostałam zbadana ani nie miałam usg. Z grubej rury powiedziała, że podejrzenie endometriozy, pcos bo miałam stosunek lh/fsh 1,3 i jej zdaniem pęcherzyki mi nie pękają. Zalecila badania: krzywa cukrowa, alt, testosteron, androstenion, Dhea-s i AMH i duphaston od 16dc żeby wyregulować cykle.

Ja wróciłam z wizyty ale nawet szczerze to nie wiem od czego zacząć. Wizyta przebiegła bardzo szybko, nie zdążyłam nawet o wszystko zapytac o to, co chciałam. Nie zostałam zbadana ani nie miałam usg. Z grubej rury powiedziała, że podejrzenie endometriozy, pcos bo miałam stosunek lh/fsh 1,3 i jej zdaniem pęcherzyki mi nie pękają. Zalecila badania: krzywa cukrowa, alt, testosteron, androstenion, Dhea-s i AMH i duphaston od 16dc żeby wyregulować cykle.
Tak bez badania i usg, nie wiedząc kiedy masz owu i jak to wszystko w środku wygląda :O?

reklama
Do góry