reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Hej dziewczyny, odebralam dzisiaj najnowsze wyniki. Tsh trochę urosło, więc znów będzie trzeba zmienić dawkę. Wieczorem mam wizytę u nowej gin, trochę się stresuje, co ogólnie mi powie.
IMG_20211019_112122.jpg

reklama
Ja już po wizycie. Endo 5,2mm. Pęcherzyk 21mk więc owulacja jutro albo pojutrze. Mam zwiększona dawkę estrofemu 2x2+ 1 dopochwowo. Wcześniej miałam 2x1 i coś ruszyło więc może nie będzie tak źle

A powiedzcie mi dziewczyny jak to jest z tym Tsh, tzn. wiem, że przy staraniach powinno być ok 1-1,5 ale to naprawdę jest duża przeszkodą do zajęcia jak jest inaczej? Macie jakieś doświadczenia? Bo ja mam trochę pecha, ciągle mam złe dawki i mało mam takiej stabilizacji.

Ogólnie to mam podejrzenie zespołu ashermana. Po porodzie miałam łyżeczkowanie łożyska i od tego czasu moje miesiączki sa bardzo skąpe. Jeśli w przyszłym cyklu Endo nie urośnie to umawiam się do doktora Dońca na histeroskopie bo mogę mięs zarosty
Co lekarz mówi na to endo pomijając estrofem?

Tsh ogólnie nie jest stabilne.
Powinno być utrzymane w graniach 1-1,5 i o ile oczywiście nie znaczy to, że powyżej wyklucza zajście w ciążę to na pewno może to utrudniać, plus we wczesnej ciąży tsh gwałtownie wzrasta u wielu kobiet więc ważne jest żeby od początku było na odpowiednim poziomie.
Ech to ciekawe, ale w sumie jak miałam dobre to i tak nie zaszłam. Ja najpierw miałam za duże, potem za niskie, potem jakies dwa miesiące dobre i Teraz znowu poszło do góry.

Ogólnie to mówi że jest cienkie ale i tak że lepiej to wygląda niż ostatnio więc ten estrofem coś tam pomogl. Jeśli w kolejnym cyklu też słabo ruszy to jeszcze spróbujemy z aromkiem. Miała pacjentkę z takimi samymi objawami jak ja tylko u niej estrofem nic nie dał. Dołączyła jej do leczenie aromka. Już ta dziewczyna była zapisana na histeroskopie ale zaszła w ciążę więc obyło się bez zabiegu
Ogólnie to mam podejrzenie zespołu ashermana. Po porodzie miałam łyżeczkowanie łożyska i od tego czasu moje miesiączki sa bardzo skąpe. Jeśli w przyszłym cyklu Endo nie urośnie to umawiam się do doktora Dońca na histeroskopie bo mogę mięs zarosty

Cześć dziewczyny.
Mam pytanie, czy OVARIN przyjmuje się jedna tabletka rano, a druga wieczorem? Czy dwie tabletki na raz?
Czy może mieć to negatywny wpływ na cykl, np opóźnić miesiączkę?

I co z tą torbiela? Ona się wchlonie?
Nie mam pojęcia, będę mądrzejsza za jakiś tydzień-półtora, bo mam się zgłosić na początku cyklu na kontrol. Mam nadzieję, ze się wchłonie lub pęknie a jeśli nie to nie mam pojęcia jakie będzie dalsze postępowanie bo ze stresu zapomniałam zapytać 🤦🏻‍♀️
Co więcej, właśnie wyciągnęłam zapis usg i wychodzi, ze ta torbiel ma 6,5cm a nie 3,5 🙈 nie za bardzo ogarniam obraz na usg, ale jak w mordę strzelił jest 6,5cm.

Załączniki

• F3411FB7-F7D6-444A-8127-AECC3D6B5334.jpeg
    F3411FB7-F7D6-444A-8127-AECC3D6B5334.jpeg
    2 MB · Wyświetleń: 64
  • 90716A2F-7AC1-4AE4-927A-0776D9432447.jpeg
    90716A2F-7AC1-4AE4-927A-0776D9432447.jpeg
    2 MB · Wyświetleń: 67
  • 33DED63C-B319-4B06-8ED9-AB1C7413B1AC.jpeg
    33DED63C-B319-4B06-8ED9-AB1C7413B1AC.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 67
reklama
Moc te mieć negatywny wpływ jak wszystko co przyjmujemy becz wyraźnych wskazań.
1 tabletka rano i 1 wieczorem.
Mój pierwszy cykl na ovarinie wydłużył się do 47 dni, a owulacja była dopieronw 35 dc tak mnie rozregulował
Ja teraz piję fertistim i też się zastanawiam, czy przez niego przypadkiem nie mam długich cykli. Chyba zacznę po prostu brać zwykły metylowany kwas foliowy.

Do góry