reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Ale sprawdził czy masz owulacje? Bez sensu jest stymulacjia bez sprawdzenia, może owulujesz, może problem leży gdzieś indziej? Może masz niedrożne jajowody? Wtedy i stymulacja uja da. Dla mnie trochę bez sensu.
Miałam laparoskopię z histeroskopia. Sprawdzane jajowody- drożne. Usuwane polipy i endometriozę. Potem miałam 3 miesiące na zajście i jak nie to miałam się zgłosić. Wiec się zgłosiłam, i dostałam lek na stymulację po uderzeniem zrobieniu badań moich i męża

reklama
A ile dni po owulacji?
Mie można mieć objawów ciąży jak się nie jest w ciąży więc yo co masz to na ten moment na pewno nie świadczy o ciąży.
6 dni miesiączki nrzmi abstrakcyjnie wcześnie
Czasem się zdarza,że 6 dni przed miesiączką test czy beta wskażą już ciążę. Tak było 2 razy w moim przypadku 😀

Czasami.
Beta mniejsza niż 1 wyklucza ciążę.
Wszystko zależy od długości fazy lutealnej.
Prawidłowa zaczyna się już od 10 dni więc 6 dni przed @wypadałoby na 4 dpo i nie ma szans na wykrycie ciąży.
U mnie było to 9 dpo a 6 dni przed @ a więc faza lutealna wychodzi 15 dni. Tak miałam zawsze przed porodem. Aktualnie faza luetalna trwa u mnie 12 dni

Hej dziewczyny, ja dzisiaj byłam zbadać tsh, ft3, ft4 i progesteron i w przyszłym tygodniu mam wizytę u nowej pani doktor (przyspieszyłam termin jednak). Ciekawa jestem, co powie. A teraz moja mała chrześnica jest w szpitalu i nawet nie myślę o staraniach.

Monitoring cyklu, rozdział 2. Mija właśnie 7 dzień po owu, potwierdzonej przez gina. Mam wyniki badań z dzisiaj. Zrobiłam progesteron, wyszło 10,10 ng/ml i estradiol 149,00 pg/ml. Poprzednio, tj. w 6 dc, miałam progesteron 0,18 ng/ml i estradiol 73,7 pg/ml. Jak czytać te wyniki? Pierwszy raz robię monitoring cyklu. Wcześniej tylko testy owu.

I przy takiej fazie lutealnej jak masz teraz już by Ci nie wyszedł 6 dnk przed @.
Dlatego określanie kiedy wyszedł pozytywny test w dniach do miesiączki jest bez sensu i jedyna prawidłowa forma to podawanie tej informacji w dniach po owulacji
No ale wtedy wyszedł więc jest to jak najbardziej możłiwe ale faktycznie zgodzę się, że bez sensu określać ile dni przed okresem

No ale wtedy wyszedł więc jest to jak najbardziej możłiwe ale faktycznie zgodzę się, że bez sensu określać ile dni przed okresem
mając fazę lutealna 10 dniowa nie jest biologicznie możliwe wykrycie ciąży 4dpo (6 dni przed okresem). Mając fazę lutealna 16 dniowa jest możliwe wykrycie ciąży 10dpo (również 6 dni przed okresem). Dlatego należy mówić o dpo.

mając fazę lutealna 10 dniowa nie jest biologicznie możliwe wykrycie ciąży 4dpo (6 dni przed okresem). Mając fazę lutealna 16 dniowa jest możliwe wykrycie ciąży 10dpo (również 6 dni przed okresem). Dlatego należy mówić o dpo.
Ani razu nie powiedziałam nic o 10 dniowej fazie lutealnej więc nie wiem o co chodzi ale drążysz chyba swój własny temat sama ze sobą..

reklama
Jakoś przeżyłam dzisiejszy dzień. Zaraz druga noc w szpitalu. Jutro sobota i znów będzie beta. U mnie żadnych nowości, biorę progesteron. Dostałam zastrzyk przeciw zakrzepicy. Zauważyłam, że jak leżę to jest ok, a jak trochę się poruszam to jednak jesg widoczna krew (choć na moje oko na papierze toaletowym różowy sluz)...

Do góry