reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2021

reklama
Zdarza się, ze nie mówią i trzeba samemu pytać. A masz może zdjęcie z tego usg? Tam powinnaś mieć oznaczone wymiary zarówno endometrium jak i pęcherzyka [emoji3526]
Nigdy nie dostałam od niego zdjęcia USG
I teraz nie wiem, powiedzcie mi jak lepiej. Chce wrócić do mojego wcześniejszego lekarza, ale do niego się umówić jak do prezydenta. Widze ze ma termin po teoretycznie moich dniach płodnych. I nie wiem czy umówić się wtedy czy próbować np. Po miesiączce, czy kiedy najlepiej ?

Nigdy nie dostałam od niego zdjęcia USG
I teraz nie wiem, powiedzcie mi jak lepiej. Chce wrócić do mojego wcześniejszego lekarza, ale do niego się umówić jak do prezydenta. Widze ze ma termin po teoretycznie moich dniach płodnych. I nie wiem czy umówić się wtedy czy próbować np. Po miesiączce, czy kiedy najlepiej ?

Ja bym sobie zaklepała termin przed owulacja lub w jej okolicy, nawet jeśli jest trochę odległy (nie na najblizszy cykl). Będzie czekać, jeśli się w międzyczasie uda to najwyżej nie będzie potrzeby, a jeśli się nie uda to będzie jak ulał. Niezależnie, w najbliższym cyklu zrobiłabym gdziekolwiek ten monitoring [emoji1] w ubiegłym cyklu w związku z pewnymi wątpliwościami poszłam po domniemanej owulacji do innego ginekologa, zweryfikowaliśmy pewne rzeczy ale poza tym nic już się nie dało działać. Miałam przyjść w następnym cyklu, wiec idę właśnie dziś [emoji16] z drugiej strony masz stymulację, nie wiem dlaczego obecny lekarz zaczął Cie stymulować, ale jeśli chcesz to kontynuować u tego wcześniejszego lekarza, to im szybciej pójdziesz, tym prędzej zacznie, jeśli będzie taka potrzeba. Ale nie wiem czy jakikolwiek lekarz zacząłby stymulację nie sprawdzając najpierw choć jednego cyklu, no chyba, ze już jesteś dobrze udokumentowana.

Ja bym sobie zaklepała termin przed owulacja lub w jej okolicy, nawet jeśli jest trochę odległy (nie na najblizszy cykl). Będzie czekać, jeśli się w międzyczasie uda to najwyżej nie będzie potrzeby, a jeśli się nie uda to będzie jak ulał. Niezależnie, w najbliższym cyklu zrobiłabym gdziekolwiek ten monitoring [emoji1] w ubiegłym cyklu w związku z pewnymi wątpliwościami poszłam po domniemanej owulacji do innego ginekologa, zweryfikowaliśmy pewne rzeczy ale poza tym nic już się nie dało działać. Miałam przyjść w następnym cyklu, wiec idę właśnie dziś [emoji16] z drugiej strony masz stymulację, nie wiem dlaczego obecny lekarz zaczął Cie stymulować, ale jeśli chcesz to kontynuować u tego wcześniejszego lekarza, to im szybciej pójdziesz, tym prędzej zacznie, jeśli będzie taka potrzeba. Ale nie wiem czy jakikolwiek lekarz zacząłby stymulację nie sprawdzając najpierw choć jednego cyklu, no chyba, ze już jesteś dobrze udokumentowana.
Obecny dał mi leki na stymulację z uwagi na dwa lata bezowocnych starań. W tym cyklu tez chce zacząć brać ten lek, bo teraz nie działaliśmy wiec nie wiem czy ten lek w ogóle coś da. Tamten lekarz myśle ze historie moją ma plus przekaże mu dokumentacje od tamtego lekarza

Wczoraj zrobiłam bete ale wyszła mniej niż jeden. Mam objawy ale badanie zrobiłam 6 dni przed @. Chyba za wcześnie, różnie na necie piszą, już sama nie wiem co myśleć.

Obecny dał mi leki na stymulację z uwagi na dwa lata bezowocnych starań. W tym cyklu tez chce zacząć brać ten lek, bo teraz nie działaliśmy wiec nie wiem czy ten lek w ogóle coś da. Tamten lekarz myśle ze historie moją ma plus przekaże mu dokumentacje od tamtego lekarza

Ale sprawdził czy masz owulacje? Bez sensu jest stymulacjia bez sprawdzenia, może owulujesz, może problem leży gdzieś indziej? Może masz niedrożne jajowody? Wtedy i stymulacja uja da. Dla mnie trochę bez sensu.

reklama
Do góry