reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Sprawdziłam z ciekawości skład tego i na moje to bez problemu możesz brać dwie nawet jedna to może być za mało biorąc pod uwagę, że tam jest tylko 200 µg kwasu foliowego, chyba że bierzesz jeszcze jakiś innych, a z tym inozytolem na co go bierzesz przepraszam, ale nie do końca pamiętam Twoje wyniki co wyszło poza normę, jeśli masz zdiagnozowany PCOS to pewnie coś musiało. Bo jeśli wyniki masz ok to, żebyś nie przesadziła z taką wysoką dawką inozytolu, bo sobie możesz pogorszyć w drugą stronę.
W jaki sposób mogłaby pogorszyć inozytolem? Najlepsza dawka dająca efekty to 4 gramy dziennie.

reklama
Wiem - sama biorę, ale po bardzo dokładnej diagnostyce i konsultacją z lekarzem 😊 Dlatego też zapytałam o wyniki
Ja biorę ze względu na hiperinsulinemię ale na własną rękę z tego co udało mi się znaleźć w wielu źródłach to generalnie same pozytywy i też to widzę. Przy owulacji zdecydowanie czuję jajniki, po owulacji ból piersi, dobry progesteron, cykle jak w zegarku. Starania zaczynamy za równy miesiąc także zobaczymy co z tego wyjdzie 😀

Jeszcze nie mam zaleceń od lekarza. Czekam na wyniki krzywej glukozy i insuliny. Dopiero z kompletem mam do niego wrócić. Na ten moment na 100% mam potwierdzone PCOS. jeśli chodzi o inofen to sama postanowiłam go brać. W końcu to suplement diety. Wiem, że w ulotce jest 1 saszetka ale właśnie wielokrotnie się spotykałam z tym, że laski brały po 2 saszetki przy PCOS. Stąd moje pytanie.
Jeżeli masz stwierdzone PCOS to spokojnie możesz brać dwie

Hej dziewczyny, jestem kilka dni przez @ i zauważyłam dzisiaj że jakoś tak opuchłam tam na dole, powinnam iść do lekarza czy czekać aż będę mogła test zrobić ? Nic mnie nie boli poza tym.

reklama
Hej dziewczyny, czy orientujecie sie jak to wyglada jesli zajdę w ciążę na umowie zlecenie jeśli bedę miała od niej odprowadzane wszystkie składki? Czy mogę wtedy pójść na zwolnienie? I dostanę macierzyński?

Do góry