reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Hej, u mnie tez była ciąża pozamaciczna i mnóstwo lekarzy mówiło jak Twój. Aż trafiłam do świetnego profesora który totalnie mnie zaskoczył - powiedział, ze ryzyko ciąży pozamacicznej jest teraz zwiększone, ale niezależnie od tego z której strony będzie owulacja i jego zdaniem bez sensu jest czekać i sprawdzać. Ryzyko takie samo, bo pecherzyki są przechwytywane czasem przez przeciwległe jajowody. Któraś z dziewczyn mi tu napisała, ze miała owulacje po droznej stronie, a zaszła w ciąże pozamaciczna, która ulokowała się w przeciwnym jajowodzie 🥺🥺🥺 Wiec… ja postanowiłam posłuchać profesora. I zaryzykować. Oczywiście nie namawiam Cię do tego, ale dziele się moja historia. U mnie wiadomo było po hsg ze jeden jajowod jest niedrożny.
Dlatego wiele lekarzy zaleca usunięcie chorego jajowodu, wtedy szanse na zdrową ciążę często rosną a nie maleją.

reklama
U mnie też takie wrażenie że wszystkim do okoła się udaje a dlaczego nie mi?! Takie to nie sprawiedliwe.. Niestety zaczynam sobie do głowy to nabierać.. A jeszcze jestem w takiej sytuacji że pracuje z malutkimi dziećmi w wieku do 2.5 l w żłobku... 🙂
Jakby mi coś pomogło to by mnie tu nie było [emoji1]
My się staramy chyba 15 miesięcy. Bezdzietni póki co.

A co do do tego, ze wszyscy wokół w ciąży - tez mam takie wrażenie. Rodzą, albo w ciąży. Może wcześniej na to człowiek tak nie zwracał uwagi [emoji16]

Powodzenia [emoji1696]
Zaczynam

Test ciążowy dzisiaj już ze słaba kreska, kłuje jajnik Non stop. Widzę ze kreska wcale nie ciemnieje 😕, a wręcz jest jaśniejsza 😭. Jadę do alabu za chwile. Jestem tak rozstrzęsiona i tak złe się czuje z tego powodu, ze rycze jak bóbr. Masakra . Miałam jakieś takie przeczucie ze nic z tego. Mam tylko nadzieje ze to nie ciaza ektopowa…..tak się boje.

Test ciążowy dzisiaj już ze słaba kreska, kłuje jajnik Non stop. Widzę ze kreska wcale nie ciemnieje 😕, a wręcz jest jaśniejsza 😭. Jadę do alabu za chwile. Jestem tak rozstrzęsiona i tak złe się czuje z tego powodu, ze rycze jak bóbr. Masakra . Miałam jakieś takie przeczucie ze nic z tego. Mam tylko nadzieje ze to nie ciaza ektopowa…..tak się boje.
Trzymaj się.. 😘

hej :) ja dalej wyczekuje naszego pierwszego. Mam 26 lat, mój mąż 35. Poroniłam w marcu tego roku, staramy się od czerwca zeszłego roku. Na razie nic nam nie pomogło, chociaż myśle że w pierwszej ciazy pomogło to że zajęłam się ćwiczeniami i trochę odpuściłam. Zajęłam się sobą. Ale to ciężko stwierdzić :)
Przykro mi i mam nadzieję, że w końcu się uda ;) Człowiek przejmuje się sobą, ale ludzie mają gorsze przeżycia i jakoś dają radę. Ważne aby dążyć do upragnionego celu :)

Ostatnia edycja:
Jakby mi coś pomogło to by mnie tu nie było [emoji1]
My się staramy chyba 15 miesięcy. Bezdzietni póki co.

A co do do tego, ze wszyscy wokół w ciąży - tez mam takie wrażenie. Rodzą, albo w ciąży. Może wcześniej na to człowiek tak nie zwracał uwagi [emoji16]

Powodzenia [emoji1
Ja zawsze zwracałam na to uwagę, bo dużo wcześniej niż mąż byłam gotowa na dziecko. Ciężko było go przekonać, ale to też z powodu naszej sytuacji. A to pytanie miało być skierowane bardziej do dziewczyn, którym już się udało. Może jeszcze zaglądają tu co raz i podzieliły by się swoimi doświadczeniami :)

Trzymaj się 😘

Hej dziewczyny.. ja znow w pracy, już po kawie, no i boli mnie podbrzusze jak na okres… a do @ jeszcze tydzień. Nie robię sobie jakichś złudnych nadziei bo już tak wiele razy miałam ale czekam… :)

reklama
Do góry