reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Pewności nie mam (co napisałam poprzednio). Zdaje się na los😉 przynajmniej w tym cyklu. Chodzi mi tylko ile dni odczekać przed wykonaniem testu, jeśli @ by nie przyszła.

Jeśli jesteś gotowa na biel vizira i nie będzie cie to bardzo mocno ryło rob juz nawet od 10dpo. Mnie to osobiście mocno by ryło, dlatego ja zawsze w dzien @. Bo ile twoje cykle mialy wcześniej, teraz nie wiemy ile mogą miec jak to pierwszy po odstawieniu,mogą wrócić juz do normy a moga jeszcze nie.

reklama
Oczywiście że mogą być odstępstwa, chociażby z powodu różnego wieku testów (jeden wyprodukowany tydzień temu a drugi dwa lata temu). Zobacz jakie są różnice w wybarwianiu testów owu tej samej irmy.
Tyle że stężenie moczu ma takie samo działanie przy testach owu jak i ciążowych. Niewielkie odstępstwa oczywiście się zdarzają :)

D
Od roku robię testy (owulaki akurat) jednej i tej samej firmy i dwa razy trafiłam na całkiem zwalone partie gdzie pasek się nie zabarwił w ogóle, pare razy zabarwiał się długo i słabo, a w większości przypadków (na szczęście) szybko i wyraźnie. Wiec masowa produkcja tez może mieć błędy i rozbieżności [emoji6]
Dokładnie, dlatego napisałam o wadach fabrycznych :) ale dobre normalnie działające testy powinny być standaryzowane, są pod tym kątem sprawdzane i chociażby dlatego mogą mieć informacje o czułości na opakowaniu.
To regulują przepisy. Trefne partie mogą się zdarzać ale standardowy produkt powinien być jednakowej jakości. Większe różnice naprawdę dają cechy osobnicze i chociażby stopień nawodnienia.

Jeśli jesteś gotowa na biel vizira i nie będzie cie to bardzo mocno ryło rob juz nawet od 10dpo. Mnie to osobiście mocno by ryło, dlatego ja zawsze w dzien @. Bo ile twoje cykle mialy wcześniej, teraz nie wiemy ile mogą miec jak to pierwszy po odstawieniu,mogą wrócić juz do normy a moga jeszcze nie.
Podziwiam za cierpliwość :)

Niestety nic nie działamy 😞 wszystko poszło na marne. Nie ma to już sensu. Chociaż tyle z tego wszystkiego ze zobaczyłam pozytywny test owulacyjny. Ciążowego nie zobaczę..
trzymam za Was wszystkie kciuki ❤️
Ale po pozytywnym teście owu jutro i może nawet pojutrze powinnaś dalej być w idealnym momentem. Peak LH pojawia się przed owulacją a nie dokładnie w jej trakcie.

Co sie stalo, jeśli mozna spytac ?
Chodzi o tą sytuacje ? Przedwczoraj mąż miał dola wiec nie działaliśmy, wczoraj pierwszy raz w życiu pozytywny test owu, nie mówiłam mu żeby nie czuł jakiejś presji czy coś. Ale niestety nie miał nastroju i musieliśmy przerwać w trakcie. Płakałam cała noc, teraz w pracy tez ciężko sie powstrzymać. Wiec od nowego cyklu nowe leki „clo” ale nie wiem czy jest sens jął te starania mają tak wyglądać. Bo lekarz będzie próbował lekami itp a my nie będziemy wykorzystywać szansy.. to ja jej biorę na darmo, a po tym leku który brałam w tym cyklu „Letrozolum” czułam sie bardzo złe m, chyba wszystko z ulotki skutków ubocznych mnie dopadło

D

Dokładnie, dlatego napisałam o wadach fabrycznych :) ale dobre normalnie działające testy powinny być standaryzowane, są pod tym kątem sprawdzane i chociażby dlatego mogą mieć informacje o czułości na opakowaniu.
To regulują przepisy. Trefne partie mogą się zdarzać ale standardowy produkt powinien być jednakowej jakości. Większe różnice naprawdę dają cechy osobnicze i chociażby stopień nawodnienia.

No ale ja nie kupiłam tych testów ręcznie robionych na bazarku przecież [emoji16], a próbkę moczu pobierałam z kubeczka. Jedna próbka moczu - różne partie testów tej samej firmy. Wszystkie w dacie ważności. Tak jak piszesz - takie rzeczy się zdarzają i to tez trzeba mieć na uwadze.

Nie neguje ze nawodnienie daje ogromne różnice, bo to prawda, chodzi mi tylko o to, ze wbrew pozorom różnice w „jakości” testów występują i to wcale nie tak rzadko jakby się chciało.

Zreszta hej, mówimy o testach ciążowych. Domowych testach ciążowych. Można sobie na nie sikać, żeby potwierdzić ciąże mniej więcej, ale beta w laboratorium i tak najbardziej jednoznaczna. Dlatego nie ma sensu porównywać testów ciążowych, żeby sprawdzić czy ciąża się rozwija [emoji16]

Zreszta hej, mówimy o testach ciążowych. Domowych testach ciążowych. Można sobie na nie sikać, żeby potwierdzić ciąże mniej więcej, ale beta w laboratorium i tak najbardziej jednoznaczna. Dlatego nie ma sensu porównywać testów ciążowych, żeby sprawdzić czy ciąża się rozwija [emoji16]
Oczywiście ! :)

reklama
Do góry