reklama
Blondi_87
Fanka BB :)
Z tego co piszą dziewczyny bywa różnie - ja mam 2 jedna na oko wycelowana tuż przed i jedna po owulacji... Ale ja mam własną owulacje i dość regularnaMyślę nad monitoringiem możecie mi wytłumaczyć jak to dokładnie wygląda i na ilu wizytach zazwyczaj się kończy?
Ostatnia edycja:
Basia...
Ja mam wizytę 4/5dc potem 12 dc i jeśli pęcherzyk jest ładny to następna po owulacji, a jeśli dość mały to jeszcze jedna wizytę przed owulacja. Z tym, że mi pęcherzyki same nie rosną.Myślę nad monitoringiem możecie mi wytłumaczyć jak to dokładnie wygląda i na ilu wizytach zazwyczaj się kończy?
Malgos123
Dziewczyny, jak myślicie? Jak peak miałam 20.09 a 27.09 muszę iść zrobić badania z krwi to jest sens robić betę tak wcześnie ? Badania muszę zrobić z innego powodu ale pomyślałam że jak i tak mnie będą kłuć to może by sprawdzić betę przy okazji tylko czy to nie za wcześnie żeby coś wykazała ?
Magdalena09
Ja mam pierwszą wizytę w 12dc i od tego zależy jaki wtedy będzie pęcherzyk, potem jeszcze jedna lub dwie. Tylko u mnie jest o tyle dobrze, że wizyta z samym monitoringiem nie jest kasowana jak zwykła wizyta [emoji846]Myślę nad monitoringiem możecie mi wytłumaczyć jak to dokładnie wygląda i na ilu wizytach zazwyczaj się kończy?
Za wcześnie. Nic nie wyjdzie. Jeśli wiesz kiedy dokładnie miałaś owulacje to najlepiej 10-14 dni po owulacji zrobićDziewczyny, jak myślicie? Jak peak miałam 20.09 a 27.09 muszę iść zrobić badania z krwi to jest sens robić betę tak wcześnie ? Badania muszę zrobić z innego powodu ale pomyślałam że jak i tak mnie będą kłuć to może by sprawdzić betę przy okazji tylko czy to nie za wcześnie żeby coś wykazała ?
Malgos123
Tak właśnie sobie pomyślałam że za wcześnie. A jak mam test o czułości 10 to mogę go zrobić po 10 dniach czy poczekać do @? Jestem pierwszy cykl po odstawieniu tabletek i tak naprawdę nie wiem kiedy ta @ miała by przyjśćZa wcześnie. Nic nie wyjdzie. Jeśli wiesz kiedy dokładnie miałaś owulacje to najlepiej 10-14 dni po owulacji zrobić
coca
A pytanie do tych co się udało [emoji173] bo lekarz zaleca przytulanki co 2 dzień, a koleżance zalecił co dzień w okresie około owulacyjnym. Wiec jak z tym jest?
Nie ma złotego środka, jedni mówią tak, inni inaczej, jedni zachodzą w taki sposób, inni w drugi, jeszcze inni z jednego seksu w miesiącu [emoji2368]. Moja była gin mówiła, żeby od pozytywnego testu owu 3 dni z rzędu. Generalnie regularne stosunki co 2-3 dni powinny zagwarantować seks w okresie owulacyjnym mając na uwadze żywotność plemników.
coca
Dziewczyny, jak myślicie? Jak peak miałam 20.09 a 27.09 muszę iść zrobić badania z krwi to jest sens robić betę tak wcześnie ? Badania muszę zrobić z innego powodu ale pomyślałam że jak i tak mnie będą kłuć to może by sprawdzić betę przy okazji tylko czy to nie za wcześnie żeby coś wykazała ?
Wg mnie bez sensu.
reklama
coca
Tak właśnie sobie pomyślałam że za wcześnie. A jak mam test o czułości 10 to mogę go zrobić po 10 dniach czy poczekać do @? Jestem pierwszy cykl po odstawieniu tabletek i tak naprawdę nie wiem kiedy ta @ miała by przyjść [emoji38]
Możesz zrobić, nikt Ci nie zabroni. Albo wyjdzie pozytywny (czyli już po zagnieżdżeniu), albo negatywny, ale jeśli będzie negatywny, to jeszcze nie znaczy, ze ciąży nie będzie. Zagnieżdżenie może mieć miejsce nawet do 12dpo.
Podziel się: