reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Dziewczyny z doświadczenia co polecacie na poprawę nasienia partnera?
Jesteśmy świeżo po odebraniu wyników badań męża... sami do końca nie wiemy jak to czytać, nie ukrywam że jesteśmy załamani ale z drugiej strony cieszę się że w ogóle coś jest no i morfologia 7% więc chyba też ok. W klinice mówią że koncetracja to makabra, ruch postępowy, żywotność też jak widać... staramy się o dziecko od blisko roku, u mnie wszystko ok, regularne wizyty u ginekologa, caly czas testy owulacyjne, kwas foliowy itd. Mam też syna z poprzedniego związku. Do androloga rejestrujemy sie dzisiaj ale chwile się do niego czeka z tego co nam juz wiadomo.
Dodam że wszelkie rady z internetu jak i od Pani z kliniki czyli witaminy, kwas foliowy, cynk, magnez itd itp bierze od dawna więc chyba nie chcę wiedzieć jakie by te wyniki były bez tego :o
Mąż bierze tez od dłuższego czasu DAA i DHEA ale w klinice jeszcze przed badaniem mowili że to nawet dobrze a tu jednak takie wyniki.
Po prostu co radzicie? Może ktoś z Was miał nawet podobne wyniki...
20210922_094603.jpeg
20210922_094626.jpeg
20210922_094648.jpeg
20210922_094719.jpeg

Dziewczyny myślicie ze był Pik w piatek? W sobotę czułam lekki bol brzucha wieczorem mysle że była to owulacja i oby 😊

Załączniki

• c3b80dbb-7472-4046-9c4f-379a9ae020e5.jpg
    c3b80dbb-7472-4046-9c4f-379a9ae020e5.jpg
    165,8 KB · Wyświetleń: 91
Możesz mieć IO bo przy pcos to częste i stąd problem z wagą. Dieta typu od akademii płodności będzie tu idealna. Do tego jeśli wyjdzie IO to dostaniesz metforminę. Ważne byś Krzywe zrobiła jak najszybciej.
Wg mnie powinnaś mieć zrobiony monitoring owulacji, żeby zobaczyć czy owulacje w ogóle występują (mogą ale przy pcos występują rzadko i to jest główny problem pcos). Jak nie będzie owulacji to lekarz wprowadzi stymulację np Clo lub aromek. Dieta tu jest ważna, bo poprawi ona jakość komórek.
Dokładnie tak jak piszesz. Ja tez mam PCOS i dostałam Klomifen na 5 dni. Obecnie biorę Ovaleap zastrzyki przez 7dni i zobaczymy czy coś wyjdzie. Zamówiłam już ebooka na PCOS z Akademii Płodności. Trzymajcie kciuki kochane Staraczki 💕

Dziewczyny myślicie ze był Pik w piatek? W sobotę czułam lekki bol brzucha wieczorem mysle że była to owulacja i oby 😊
polecam aplikacje Premom. Możesz tam wrzucać zdjęcia testów, a apka sama ci powie czy pik był czy nie. Poza tym nazywa na świeżych testach,a nie takich wysuszonych sprzed paru dni. U mnie się to super sprawdza.

reklama
U mnie drugi cykl z CLO, w pierwszym już 10dc miałam pęcherzyk 18mm, owulacja w 14 do. Cykl nieudany. Teraz w 10dc pęcherzyk 10mm, ginekolog powiedział, ze wizyta 13dnia, może coś urośnie, ale po minie widziałam ze średnio to widzi. Stad moje zmartwienie. Dodam ze liczyłam na 4 szanse z CLO i boje się ze wszystko się opóźni i stracę czas. Mój mąż pracuje w takim systemie na kontrakty zagraniczne. 4 miesiące w domu i 4 poza.
Ja jestem teraz na CLO, dziś mam 11dc i chyba owu tuż tuż, także chyba ten cykl będzie dużo szybszy. Ostatni cykl duphaston zaczęłam brać w 22dc, a cykl trwał 39 [emoji53]
A u Ciebie jak to wygląda?
fi

Do góry