A jak wyglądają Twoje jajniki w fazie wzrostu pęcherzyków? AMH może dużo powiedzieć. Dheas i shbg również. No i jakiej długości masz cykle? Jak bardzo są nieregularne?Dzięki. W takim razie będę musiała szukać dalej..
reklama
Xxxladyhxxx
Fanka BB :)
Cykle bywają takie co mają 21 dni, a zdarzały się i takie co mają po 35. Na wykresie wygląda to jak taka fala. Wrzuciłam Ci zdjęcie wcześniej. Ja mam z pęcherzykami ogólnie duży problem. Jajniki ponoć wyglądają w porządku, ale nie ma dominującego pęcherzyka. Jest ich sporo, ale wszystkie malutkie.A jak wyglądają Twoje jajniki w fazie wzrostu pęcherzyków? AMH może dużo powiedzieć. Dheas i shbg również. No i jakiej długości masz cykle? Jak bardzo są nieregularne?
asia.joanna
To może na początek glukoza i insulina na czczo z jednego pobrania ? Jeśli podejrzewasz IO to bardzo często wychodzi bez krzywej ja tak zbadałam w marcu i wyszło, nie robiłam krzywej bo miałam robioną w lutym jeszcze będąc w ciąży.Muszę zrobić jeszcze glukoze i insulinę. Na to nie miałam czasu, bo trochę muszę przesiedzieć w labolatorium. Więc zbadam i AMH. A co sądzisz o tym co już dostałam? Są w porządku?
Xxxladyhxxx
Tak jak gadałam z lekarzem raczej kazał zrobić krzywa. To samo radziły mi koleżanki, które pracują w szpitalu. Pewnie jednorazowe pobranie to nie jest głupi pomysł, tylko pytanie czy ten wynik faktycznie będzie tak wiarygodny jak krzywa.To może na początek glukoza i insulina na czczo z jednego pobrania ? Jeśli podejrzewasz IO to bardzo często wychodzi bez krzywej ja tak zbadałam w marcu i wyszło, nie robiłam krzywej bo miałam robioną w lutym jeszcze będąc w ciąży.
Magdalena09
Ja też Ci polecam zrobić krzywa, ponieważ moje wyniki na czczo były w normie a dopiero po obciążeniu wyszło jak bardzo nie są w normie [emoji53]Tak jak gadałam z lekarzem raczej kazał zrobić krzywa. To samo radziły mi koleżanki, które pracują w szpitalu. Pewnie jednorazowe pobranie to nie jest głupi pomysł, tylko pytanie czy ten wynik faktycznie będzie tak wiarygodny jak krzywa.
Nie zauważyłam, że wrzuciłaś wykres. Faktycznie nieregularne.Cykle bywają takie co mają 21 dni, a zdarzały się i takie co mają po 35. Na wykresie wygląda to jak taka fala. Wrzuciłam Ci zdjęcie wcześniej. Ja mam z pęcherzykami ogólnie duży problem. Jajniki ponoć wyglądają w porządku, ale nie ma dominującego pęcherzyka. Jest ich sporo, ale wszystkie malutkie.
Skoro na jajnikach jest dużo małych pęcherzyków i nie ma dominującego, to jajniki nie wyglądają dobrze. A Androstendion badałaś?
Xxxladyhxxx
Nie badałam. To dla mnie wszystko jest nowość.. Wcześniejszy ginekolog absolutnie nie widział żadnego problemu i na upartego twierdził, że wszystko jest okej. Dopiero teraz inny lekarz ten problem zauważył i mówił, że raczej mam cykle bezowulacyjne. Podejrzewał PCOS, ale po tych wynikach domniemam ze tego PCOSu nie ma. I coś innego jest powodem takiego stanu rzeczy.Nie zauważyłam, że wrzuciłaś wykres. Faktycznie nieregularne.
Skoro na jajnikach jest dużo małych pęcherzyków i nie ma dominującego, to jajniki nie wyglądają dobrze. A Androstendion badałaś?
Na razie wyniki ani nie potwierdzają ani nie wykluczają pcos. Dużo powie wynik AMH, więc dziwne, że lekarz tego nie kazał zbadać.Nie badałam. To dla mnie wszystko jest nowość.. Wcześniejszy ginekolog absolutnie nie widział żadnego problemu i na upartego twierdził, że wszystko jest okej. Dopiero teraz inny lekarz ten problem zauważył i mówił, że raczej mam cykle bezowulacyjne. Podejrzewał PCOS, ale po tych wynikach domniemam ze tego PCOSu nie ma. I coś innego jest powodem takiego stanu rzeczy.
Xxxladyhxxx
A może kazał, a ja nie zakodowałam? Nie wiem. Wyniki na kartce wypisywała mi studentka, która jest pod jego skrzydłami. Może nie zaznaczyła. Ale nic straconego, to mogę jeszcze zrobić.Na razie wyniki ani nie potwierdzają ani nie wykluczają pcos. Dużo powie wynik AMH, więc dziwne, że lekarz tego nie kazał zbadać.
reklama
asia.joanna
Oczywiście, że tak. Chodziło mi o to, że dopóki nie masz czasu na siedzenie w labo to możesz zrobić tylko na czczo wynik będzie wiarygodny, ale problemy mogą wyjść dopiero po obciążeniuTak jak gadałam z lekarzem raczej kazał zrobić krzywa. To samo radziły mi koleżanki, które pracują w szpitalu. Pewnie jednorazowe pobranie to nie jest głupi pomysł, tylko pytanie czy ten wynik faktycznie będzie tak wiarygodny jak krzywa.
Podziel się: