reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Witam kochane Staraczki albo już Mamuśki.
Na początek się przedstawię. Mam na imię Angelika (30lat) i staramy się o dzidziusia od 2019r. W tym roku zostalismy skierowani do kliniki płodności. Mój partner miał badania nasienia i wszystko jest w normie. Po moich badaniach wyszło, że mam PCOS. Dzisiaj rowniez miałam HSG i jajowody są drożne. Za tydzień mam kolejne USG aby sprawdzić czy pojawi się owulacja. Cykle mam dość długie. Czy możecie mi napisać jak wyglada dalsza droga ? Jak to wyglądało u Was ? Bardzo Was proszę o Wasze historie. 💕🙏🍀🍀🍀
Cześć 🙂
U mnie też PCOS i u mnie cykle bezowulacyjne. Walczymy już 4 lata.
Jeśli jajowody drożne i nasienie w normie, to mam nadzieję że długo tu nie zabawisz 🤞 jeśli nie będzie owulacji to czeka cię stymulacja. U mnie najpierw było CLO (tabletki) a później już mocniejsze leki tj. letrozol (tabletki) i gonadotropiny (zastrzyki).
Kontrolowalaś sama owulację? Temperatura lub testy owu?
Życzę Ci żeby udało się bardzo szybko 😘😘😘

Powiedzcie mi proszę czy jak robicie testy owu i wychodzi wam pozytywny, to kreski od razu wam się pojawiają czy czekacie te 5 - 10 minut?

Cześć 🙂
U mnie też PCOS i u mnie cykle bezowulacyjne. Walczymy już 4 lata.
Jeśli jajowody drożne i nasienie w normie, to mam nadzieję że długo tu nie zabawisz 🤞 jeśli nie będzie owulacji to czeka cię stymulacja. U mnie najpierw było CLO (tabletki) a później już mocniejsze leki tj. letrozol (tabletki) i gonadotropiny (zastrzyki).
Kontrolowalaś sama owulację? Temperatura lub testy owu?
Życzę Ci żeby udało się bardzo szybko 😘😘😘
Bardzo Ci dziękuje za odpowiedz 🙏💕 Od dwóch lat robię testy owulacyjne i okazało się, ze testy pokazywały owulacje a w rzeczywistości jej nie było w tym czasie tylko o pare dni później. Ponoć tak jest przy PCOS. To dopiero wyszło przy badaniach ginekologicznych. Od początku cyklu chodziłam co tydzień na badania USG i owulacja była potwierdzona przez ginekologa o wiele później niż pokazywały mi testy oraz kalendarzyk” OvuFriend”. Po potwierdzeniu owulacji staraliśmy się z partnerem, ale nic nie wyszło 🥺 Dlatego zastanawiałam się co jest na rzeczy i nie miałam pojęcia co ewentualnie mnie czeka dalej, ale dzięki Tobie już mi lżej, bo wiem co może być . Basiu a jak wyglada obecnie Wasza sytuacja ? Czy po zastrzykach pojawiła się owulacja ?😘😘💕

reklama
Do góry