reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Dziewczyny!
Jakie my jesteśmy skomplikowane 😂
W 12 dc miałam pęcherzyk 12,5mm na lewym jajniku i dostałam menopur na 3 dni a 15 dc pęcherzyk zniknął ale pojawił sie na prawym 13,5 mm. Dziś byłam na monitoringu i jest 18mm. Dostałam jeszcze jeden menopur i na jutro dwa pregnyle. No i działamy 😅

Wracając do pregnylu. Zawsze miałam ovitrelle ale potwierdzili dziś w klinice że jest niedostępny.

Udanego tygodnia dziewczyny 😘😘

reklama
Najprawdopodobniej miałaś bardzo szybko owulację np w 10 dc.
To byłoby super, tylko że byłam u gina w 12 dc i miałam pęcherzyk 14 mm dopiero. A na tej wizycie miałam też pobieraną cytologię, więc nie przytulaliśmy się kilka dni wstecz. Serio nic mi się nie spina. W środę zobaczę przyrost... Czy będzie w ogóle. Ja jestem jakoś bardzo negatywnie nastawiona, po moich przejściach (cp, usunięty jajowód) jakoś ciężko mi uwierzyć że będzie ok. Ciekawe jak się rozwinie.

To byłoby super, tylko że byłam u gina w 12 dc i miałam pęcherzyk 14 mm dopiero. A na tej wizycie miałam też pobieraną cytologię, więc nie przytulaliśmy się kilka dni wstecz. Serio nic mi się nie spina. W środę zobaczę przyrost... Czy będzie w ogóle. Ja jestem jakoś bardzo negatywnie nastawiona, po moich przejściach (cp, usunięty jajowód) jakoś ciężko mi uwierzyć że będzie ok. Ciekawe jak się rozwinie.
A OK, juz pamiętam. Sorki, nie ogarniam :) A może jest szansa, że Twój gin ma słaby sprzęt albo trzęsą mu się ręce ;) i się machnął z pomiarem?

A OK, juz pamiętam. Sorki, nie ogarniam :) A może jest szansa, że Twój gin ma słaby sprzęt albo trzęsą mu się ręce ;) i się machnął z pomiarem?
Hehe, też się nad tym zastanawiam 🙃 sprzęt miał raczej dobry, może faktycznie się machnął w obliczeniach. Albo pęcherzyki urosły jak szalone i zapłodnione jajeczko przeleciało jak przez autostradę do punktu zagnieżdżenia. Miałam robione sobie hsg kilka miesięcy temu, może się coś "przepchało" i doszło w 4-5 dni. No na prawdę, zagadka.

Hej dziewczyny, co myślicie o moich wynikach glukozy, (75g)
Na czczo 4,28 mmol/l ( zakres 3,9- 5,5)
Po 1h 6,25 mmol/l ( zakres -11,1)
Po 2 h 5,13 mmol/ ( zakres -7,8)

moja ginka nie odpisuje na smsy 🤷‍♀️

Ostatnia edycja:
Dziewczyny potrzebuje pomocy.
Czy waszym zdaniem takie wyniki są dobre do iui czy szkoda czasu i zabierać się do iv
IMG-20210913-WA0000.jpeg
IMG-20210913-WA0002.jpeg
IMG-20210913-WA0004.jpeg
IMG-20210913-WA0007.jpeg

reklama
Jestem w trakcie stymulacji cło + aromek dziś skończyłam brać tabletki w czwartek monitoring co urosło .
Ale moje pytanie było odnośnie wyników męża bo odebrałam dziś i nie wiem co teraz bo na moje( zabardzo się nie znam) wyniki są średnie.
Bez owulacji inseminacja i tak nie ma sensu, więc nie jest to wskazanie do inseminacji. Powinnaś mieć stymulację owulacji. partner może popracować nad dietą, żeby nieco poprawić ruch postępowy.

Do góry