coca
Fanka BB :)
Dziewczyny, wiem ze jest ginekolog od interpretacji wyników - ale widzę, ze tutaj jest dużo mądrych dziewczyn, które mam wrażenie - wiedza więcej niż mówi niejeden ginekolog, a i szukam właśnie ginekologa, bo nie mam do swojej już zaufania, na wyniki ostatecznie za wiele mi nie powiedziała, tylko na wahania w cyklu 2 miesiące kazała brać duphaston i tyle (czasami cykle po 36-37 dni np., z dwa miałam koło 40), a tak 32-33 dni.
tylko raz robiłam wyniki:
3 dc:
estradiol 37,40 pg/ml
FSH 7,5 mlU/ml
Glukoza 83,7 mg/dl
TSH 1,750 uIU/ml
Lh 9,1 mIU/ml
Insulina na czczo 5,76 uIU/ml
Dzien po tym jak miałam pik na testach owu progesteron 1,27 ng/ml (czyli teoretycznie okres owulacyjny)
7 dni po tym wcześniejszym pobraniu kolejny progesteron 13,00 ng/ml
Jako ze to 1 badania, starania raz z testami owu (właśnie wtedy) - nie znam się na tym w ogóle. Wszystko wydaje sie, ze jest w widełkach, tak jak piszą, tylko wiem ze jakiś stosunek czegoś do czegoś się jeszcze patrzy itd. Ginekolog nic na wyniki nie powiedziała, tylko żeby mąż się zbadał jeszcze…czy dla tych, które maja pojęcie wyglada to ok? Teraz 2 miesiąc zaczynam z testami owu. Dzięki!!!
Nie ma niczego tragicznego w tych wynikach raczej, moznaby ewentualnie dorzucić jeszcze pare badań.
Wahania długości cyklów 33-37 to nie sa cykle nieregularne. Nie wiem po co ten duphaston. Jak długa masz fazę lutealna? Ile masz lat? Jak długo się staracie?