reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Jotte jej nie zmusza do sprzedawania gaci, przysięgam [emoji2368]
A Ciebie nikt nie zmusza do kupowania, czytania, obserwowania. Wiem, ze jest to osoba, która prowadzi fundacje dla kobiet np. Po stracie bo sama z pomocy tej fundacji korzystałam.
Wiec jesteście nie w porządku obrażając kogoś kto stara się chociaż w jakiejś części pomoc. Nawet, jeżeli sprzedaje gacie to chyba Wy tez chodzicie w majtkach i ktoś musi je sprzedawać żeby ktoś je mógł nosić. Szkoda słów bo WSZYSTKIE KOBIETY powinna się szanować, a szczególnie myślałam, ze kobiety na takim forum mają szacunek do innych.

reklama
Jest nadzieja. Niektórym się udaje.
Pytanie czy chcesz czekać i próbować czy wolisz od razu podejść do in vitro.
A u androloga byliście? Może mąż ma żylaki ?
A jeśli ma za dużo komórek okrągłych to zrobiłabym posiew do tego ?
Lekarz zlecił nam teraz badanie TSH, FSH, LH, PRL, TESTOSTERONU oraz genetyczne KARIOTYP, AZF i CFTR dopiero z tym wszystkim do androloga. Szukamy teraz kogoś dobrego...

A Ciebie nikt nie zmusza do kupowania, czytania, obserwowania. Wiem, ze jest to osoba, która prowadzi fundacje dla kobiet np. Po stracie bo sama z pomocy tej fundacji korzystałam.
Wiec jesteście nie w porządku obrażając kogoś kto stara się chociaż w jakiejś części pomoc. Nawet, jeżeli sprzedaje gacie to chyba Wy tez chodzicie w majtkach i ktoś musi je sprzedawać żeby ktoś je mógł nosić. Szkoda słów bo WSZYSTKIE KOBIETY powinna się szanować, a szczególnie myślałam, ze kobiety na takim forum mają szacunek do innych.
Czekam aż doczytasz do mojego komentarza 😂

Jest nadzieja. Niektórym się udaje.
Pytanie czy chcesz czekać i próbować czy wolisz od razu podejść do in vitro.
A u androloga byliście? Może mąż ma żylaki ?
A jeśli ma za dużo komórek okrągłych to zrobiłabym posiew do tego ?
Powinno się zaglądnąć do tabeli z ilością leukocytow, jezsli jest dużo okrągłych, jeśli leukocyty tez sa zle, to świadczy o zapaleniu czy tam infekcji pamiętam

Lekarz zlecił nam teraz badanie TSH, FSH, LH, PRL, TESTOSTERONU oraz genetyczne KARIOTYP, AZF i CFTR dopiero z tym wszystkim do androloga. Szukamy teraz kogoś dobrego...
Mój też robił kariotypy i hormony - wszystko w normie. AZF i CFTR już nie chciał, bo poza wiedzą, że ma te mutacje nic innego nie da się zrobić. Ja bym chciała wiedzieć, ale on nie i musiałam uszanować jego decyzje.
Mam udało się 2 razy zajść w ciążę, ale poroniłam. Pierwsze podejście do in vitro zakończyło się porażka. Mamy jeszcze jednego mrozaka.
Powinno się zaglądnąć do tabeli z ilością leukocytow, jezsli jest dużo okrągłych, jeśli leukocyty tez sa zle, to świadczy o zapaleniu czy tam infekcji pamiętam
Tak dokładnie, dlatego właśnie posiew [emoji3526] warto to sprawdzić.

Cześć dziewczyny! Zrobiłam test i mogłabym zaprosić Rozenkową, żeby przejechała po nim białą rękawiczką - taki czysty i biały 😂
Intuicja jednak nie zawodzi i biel bieli ujrzałam 😒😝 Także czekam na @ i kolejny cykl lecimy na wariata z myślą co będzie to będzie 😁 Kto wie? Może pijane plemniki spotkają się z pijanym jajem i się złączą w ferworze weselnych zabaw? 🤣
Miłego weekendu i czekam na Wasze 2 kreski 💐
A ja też miałam dzisiaj testować, ale z uwagi na to, że wieczorem mam imprezę nie chciałam sobie psuć humoru. Zatestuje jutro :)

Hej dziewczyny, ja już w domu. Mam 4 dziury w brzuchu i okazało się że były zrosty i wyszła endometrioza II stopnia. Trochę się załamałam. Na USG nic nigdy nie wychdizlo, nigdy nie miałam bolesnych bardzo miesiączek. Oba jajowody drożne, pousuwali to endometrium i zrosty. Czy któraś z Was tak miała?

Hej dziewczyny, ja już w domu. Mam 4 dziury w brzuchu i okazało się że były zrosty i wyszła endometrioza II stopnia. Trochę się załamałam. Na USG nic nigdy nie wychdizlo, nigdy nie miałam bolesnych bardzo miesiączek. Oba jajowody drożne, pousuwali to endometrium i zrosty. Czy któraś z Was tak miała?
Endometriozy nie widać na usg, do tego właśnie jest laparoskopia. U mnie wyszła I stopnia. Gdzie ją znaleźli?

Endometriozy nie widać na usg, do tego właśnie jest laparoskopia. U mnie wyszła I stopnia. Gdzie ją znaleźli?
Byłam tak skołowana i obolała po zabiegu że już nie wiem gdzie. Wiem tylko i na wypisie jest że wycięcie zrostów, wycięcie ognisk endometriozy. I powiedział że oba drożne. Powiedział że przekaże też mojemu gin, bo profesor ten mój jest na urlopie teraz i że on dalej będzie mnie prowadzil

reklama
Byłam tak skołowana i obolała po zabiegu że już nie wiem gdzie. Wiem tylko i na wypisie jest że wycięcie zrostów, wycięcie ognisk endometriozy. I powiedział że oba drożne. Powiedział że przekaże też mojemu gin, bo profesor ten mój jest na urlopie teraz i że on dalej będzie mnie prowadzil
U mnie ogniska endometriozy były mikroskopijne przy pęcherzu, dlatego uznano by ich nie wycinać. Teraz mam na nią steryd. Ciekawi mnie jaki plan działania będzie miał Twój lekarz. Daj znać :)

Do góry