reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Dziewczyny - nie ogarniam Waszych postów? Czy są tutaj takie - co za bardzo nic nie biorą, nie robią jeszcze monitoringów itd.?? Ja nawet nie znam nazw leków o których piszecie 🙈czy Wy od razu od pierwszych cykli leciałyscie z monitoringiem itd.? Czy to już są dluuugie starania, stąd bierzecie jakieś tabletki/monitoring?

Jutro będzie miesiąc jak tutaj napisałam pierwszego posta i jestem dopiero w trakcie 2cs. Jedyne co wprowadziłam tak naprawdę w tym cyklu to testy owu, więc jestem świeżynką 😁

Dziewczyny - nie ogarniam Waszych postów? Czy są tutaj takie - co za bardzo nic nie biorą, nie robią jeszcze monitoringów itd.?? Ja nawet nie znam nazw leków o których piszecie 🙈czy Wy od razu od pierwszych cykli leciałyscie z monitoringiem itd.? Czy to już są dluuugie starania, stąd bierzecie jakieś tabletki/monitoring?
Ja nic nie biorę i nie mam monitoringu jeszcze.

Musi sie udać 🤞🏼❤️
mi ginek kazal odstawic Norprolac jak test bedzie pozytywny. Ale skonsultuj to koniecznie ze swoim lekarzem. Jeszcze raz gratuluje ❤️ Mega sie ciesze ze Ci sie udalo 😘❤️

A Bylas potwierdzic owulacje po zastrzyku? Jesli owu wystąpiła to miedzy 24-36h po podaniu zastrzyku. Po tym czasie (czyli Ok 15-16dni po podaniu zastrzyku) nalezy zrobic test ciazowy. Jesli negatyw to czekac na @. Tak jest w moim przypadku.
Tak też kojarzę. Jeszcze raz dziękuję i melduję się w czwartek :)

Ja jeszcze nawet nie zaczęłam starań 😆 ale podczytuję, bo nie wiem jak będzie ze mną, a dużo się można dowiedzieć 🙂
Jeszcze stosuję antykoncepcję, oczywiście zamierzam odstawić już niebawem. W przyszłym tygodniu mam wizytę u ginekologa i mam zamiar poprosić o zrobienie cytologii (tego akurat pilnuje i raz w roku robię). Póki co od maja stosuję kwas foliowy (aktualnie femibion 0) i to tyle 🙂

A mogłabyś w sumie opowiedzieć swoją historię tak po krotce? Kojarzę wasze Nicki, ale czasem ciężko dopasować mi z czym się zmagacie ;) ile masz lat, który to cykl starań, czy mieliście jakieś problemy? Czym np. Różnił się ten cykl od reszty?
Staramy się ponad rok. Ja mam PCOS i owu o ile była to z jednego jajnika, drugi zawsze śpi.
Od trzech cykli miałam monitoring. Prawie pół roku biorę Inofem. Cykle z 40+ skróciły się 30+ :) Wcześniej, często robiły mi się torbiele na jajnikach i te trzy owulacje to chyba pierwsze trzy w tym roku, które miałam. Pod kontrolą mam prolaktynę (zawsze była za wysoka), TSH (Eutyrox 50). Mąż trzeci miesiąc bierze Supramen (nasienie w miarę ok, ale minimalnie niektóre parametry były słabsze).

Ten cykl był taki jak każde inne, bardziej zaczęłam myśleć o wakacjach i o tym, że muszę zrobić drożność po miesiączce.
W czwartek ( 21dc) rano miałam pęcherzyk 19,5,. 1 sex w piątek, potem w sobotę i niedziele. Myślę, że w piątek pyknęło. Kochaliśmy się od tyłu, więc może faktycznie plemniki dalej wtedy lecą :)

Dam znać jak przyrost bety we czwartek, na razie cieszę się na 50%. ;)

Dobrej nocy!

reklama
W moim przypadku akurat sa to leki ktore przepisał mi lekarz po pierwszych wynikach na jakie mnie skierował. I tak na prawde duzo ich nie biore. Mam stwierdzona hiperplokatynemie ( biore norplolac i progesteron)
Myslalam ze jestem zdrowa i zaraz bede w ciazy 😬🤪zycie zweryfikowało 😏
Staram sie od 2 lat, od pazdziernika 2020 zmieniłam lekarza, ktory zlecił masę potrzebnych badan. Do kwietnia starania bez skutku. Stad decyzja lekarza o monitorowaniu cyklu. Aktualnie jestem w 4 cyklu z monitoringiem po 1 nieudanej inseminacji. Mam 33 lata wiec czas mnie goni wiec pewnie stad u mnie ten pośpiech 😬
Zwykle po roku nieudanych prób lekarze mowia o niepłodności i szukaja powodow. Ale jestem wdzieczna mojemu lekarzowi, ze tak szybko sie za to wzial. W zasadzie na pierwszej wizycie. Poprzedni lekarza nawet cytologii nie chcial robic „bo po co, jest Pani mloda, nie trzeba” 😬
Takze to nic fajnego te monitoringi leki itd. Wolalabym nie wiedziec tego co wiem teraz i byc szczęśliwie w ciazy 🙃

Do góry