reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Hej dziewczyny ! Witam się z wami w 4 dc. Dziwnie w tym cyklu okres trwał nie całe 2 doby dziś już nawet nie plamie. I wogole jakiś dziwny ten okres, bo jakiś taki „ gesty” był. Zazwyczaj mam okres około 3 dni bardzo intensywny i później 2 dni już tylko mocniejsze plamienia. Na monitoringu ostatnio gin powiedział ze już w 9 dc miałam endometrium 8-9 mm. Owulacja była w 15 dc. Wiec napewno podroslo endometrium. Niepokoi mnie taki słaby okres. Implantacja to być nie mogła napewno. Na następnej wizycie pogadam z gin co może być przyczyna.
Ja tylko raz miałam taki krótki, słaby okres i w tym cyklu akurat udało się zajść, jednak ciąża się nie rozwijała prawidłowo. Już wtedy miałam takie podejrzenie i teraz jestem już pewna że było to spowodowane ostrym jak i przewlekłym stresem który się skumulował.

reklama
Doktor mówiła że "pojadę w świat" . O jakąś klinikę w Olsztynie chodzi. Ale jak podpytywałam to mówiła że wszystko wytłumaczy jak już na prawdę się nie uda za tym szóstym razem.
Rozumiem, trzymam w takim razie mocno kciuki by wszystko poszło zgodnie z planem. Ale dobrze, ze lekarka nie załamuje rąk tylko ma jakiś plan. Najgorzej byłoby czuć bezradność, ze już wszystkie opcje wyczerpane i byc zostawionym samemu.

A ja po wczorajszym jednorazowym podbarwionym śluzie zrobiłam się dziwnie spokojna 🙄 Nie wiem czy to dlatego że mam tak dużą nadzieję że się udało i będzie jeszcze większe rozczarowanie, czy to po prostu ten tzw spokój opisywany przez wiele dziewczyn gdy się udało... Mimo to troszkę się biłam z mysłami czy zatestować tak jak planowałam, ale szybko pomyślałam że może jeszcze nic nie wyjść i odpuściłam 😀 I już obsesyjnie nie myślę o za testowaniu, nie wiem czemu ale bardzo dziwne odczucie :D

A ja po wczorajszym jednorazowym podbarwionym śluzie zrobiłam się dziwnie spokojna 🙄 Nie wiem czy to dlatego że mam tak dużą nadzieję że się udało i będzie jeszcze większe rozczarowanie, czy to po prostu ten tzw spokój opisywany przez wiele dziewczyn gdy się udało... Mimo to troszkę się biłam z mysłami czy zatestować tak jak planowałam, ale szybko pomyślałam że może jeszcze nic nie wyjść i odpuściłam 😀 I już obsesyjnie nie myślę o za testowaniu, nie wiem czemu ale bardzo dziwne odczucie :D
Ja będę trzymać kciuki 😍 kiedy ma przyjść @?

reklama
Pytanie do dziewczyn które biorą Dostinex 🙂 Dzisiaj robiłam badania po 4 dawkach czyli po 4 tygodniach od tego jak zaczęłam go brać i prolaktyna ładnie spadła z 46 do 7. Nie mogę się dodzwonić do mojej lekarki. Jutro przypadałaby następna dawka ale chyba nie powinnam jej brać ? Bo wydaje mi się że gdzieś czytałam że branie Dostinexu przerywa się gdy prolaktyna spadnie.

Do góry