reklama
hachette
Fanka BB :)
Kiedyś gdzieś przeczytałam, że każda kobieta starająca się o ciążę powinna takie badanie wykonać, ale to już decyzja każdej kobiety, czy chce wydać na nie pieniądze. Mthfr wyjdzie u połowy kobiet, pai-1 też u wielu wychodzi, więc lepiej wiedzieć za wczasu, że powinno się brać leki - taka jest moja opinia.
Wasze odpowiedzi starczają ni za wszystko, dziękuję i zamawiam pakiet dla siebie.Gdyby przed pierwszym poronieniem ktoś mi powiedział, że jak wydam 400 zl to być może (nawet gdyby to był 1% szans) nie poronię ciąży to zbadalabym7to bez mrugnięcia okiem
Daj znać jak tam po wizycie, trzymam kciuki, żeby wszystko naturalnie się oczyściłoWlasnie wyglada zupelnie inaczej niz zwykle. W zasadzie malo krwawię, najwiecej przy sikaniu i bardzo duzo skrzepów. Boli brzucha tez nie bylo, jakies delikatne tylko. A zwykle miewałam bardzo obfite miesiączki w 2pierwszych dniach i straszne bole. Jutro rano mam wizyte, wiec mam nadzieje ze wszystko sie wyjasni
hachette
Daj spokój z tymi testami, beta mówi czarno na białym, ze jesteś w ciąży gratulacje i nie rób już więcej testów bo nie wiem co chciałabyś tam ujrzećdziś zrobiłam badania krwi i beta hcg wyszło 42,48, testy nadal bladziutkie.
testy robiłam przed badaniami - dziś rano- myślałam, że kreska będzie bardziej widoczna ale nie bylaDaj spokój z tymi testami, beta mówi czarno na białym, ze jesteś w ciąży gratulacje i nie rób już więcej testów bo nie wiem co chciałabyś tam ujrzeć
hachette
Intensywność kreski o niczym nie świadczy, za to bhcg i jej przyrost świadczy o wszystkimtesty robiłam przed badaniami - dziś rano- myślałam, że kreska będzie bardziej widoczna ale nie byla
Passtelova
o nie, tylko nie kłucie znowu ale znalazłam przypadkiem (serio, aż dziwne, że akurat w to kliknelam) na służbowym kompie badania z końcówki 2019. TSH było jeszcze wyższe - 3,7.Powinno być mniej niż 2.5 jeśli chodzi o starania. Niektórzy lekarze mówią, że poniżej 2. Ale to się raczej łatwo zbija podobno więc nie masz się czym martwić . Na pewno lekarz będzie wiedział jak to ogarnąć. Tylko pewnie będzie chciał wyniki całego panelu tarczycowego, nie samego TSH.
lady_in_blue
To tym bardziej idź do endokrynologa, bo w ciąży TSH ma być poniżej 2.5 . A jeśli idziesz prywatnie i płacisz za wizytę to tak tylko podpowiadam z całym panelem tarczycowym, bo w sumie szkoda, żebyś musiała robić go potem i płacić za kolejną wizytę jak będziesz mieć wyniki .o nie, tylko nie kłucie znowu ale znalazłam przypadkiem (serio, aż dziwne, że akurat w to kliknelam) na służbowym kompie badania z końcówki 2019. TSH było jeszcze wyższe - 3,7.
U nas tez jest problem z terminami żeby ogarnąć tak zebysmy oboje mogli praca itp ale jak badania nasienia po zabiegu znowu nie będą powalające to niestety będzie trzeba naczej ;pWlasnie wyglada zupelnie inaczej niz zwykle. W zasadzie malo krwawię, najwiecej przy sikaniu i bardzo duzo skrzepów. Boli brzucha tez nie bylo, jakies delikatne tylko. A zwykle miewałam bardzo obfite miesiączki w 2pierwszych dniach i straszne bole. Jutro rano mam wizyte, wiec mam nadzieje ze wszystko sie wyjasni
Rozumiem. Wiadomo, ze kazdy facet wolałby naturalnie, ale osobiscie uwazam ze trzeba probowac inseminacji jak beda takie wskazania co do wydatkow, to niestety doskonale wiem ile to wszystko kosztuje. Leczymy sie prywatnie od 2 lat i jedynie inseminacje udalo sie na NFZ. Co prawda nieudana ale walczymy dalej
Passtelova
wzięłam teleporade na mój pakiet w PZU, więc na szczęście nie płacęTo tym bardziej idź do endokrynologa, bo w ciąży TSH ma być poniżej 2.5 . A jeśli idziesz prywatnie i płacisz za wizytę to tak tylko podpowiadam z całym panelem tarczycowym, bo w sumie szkoda, żebyś musiała robić go potem i płacić za kolejną wizytę jak będziesz mieć wyniki .
reklama
Colorful92
DokładnieNawajsze ze udalo sie cos „wychodować” Oby byly z tego dzieci
a powiedz jaka bierzesz dawkę Norprolac , jestem ciekawa bo sama je biore.
Brałam pół tabletki przed spaniem ale po dwóch miesiącach spadła mi do 1.5 i od jakiegos czasu biorę 1/3. Aczkolwiek ciężko to tak podzielić. biorę jak się ułamie raz 1/4 raz prawie pół.
Podziel się: