reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Jasne zgadzam się, że nie każdy cykl musi być tak sam ale myślałam, że to tylko raz i tyle a teraz drugi raz i w tamtym miesiącu to nie dość, że te plamienia przepowiadające to jeszcze długi ten okres miałam, jakoś 8 dni chyba to zwariować można 😉😉
Mi tez sie zdarza plamić 2dni przed miesiaczka ale za to jakis dlugich nie mam max 5 dni :)

reklama
Nienawidzę tych testów z całego serca, ale uważam, że pik mógł być 11 dc.
Natomiast raczej lekarz widziałby to na usg.
Ja w tym cyklu też miałam prawie prawie pik i za 2 godziny już biało, a prawdziwy pik był 10 dni później [emoji23]
Dziewczyny, mam do Was pytanie - tak z ciekawości, czy zdarzyło Wam się kiedyś, że lekarz NIE zauważył na usg owulacji?

Mam tak dziwny ten cykl po poronieniu - to na pewno normalne, ale tak sobie luźno przekminiam.
8 dc - usg, lekarka mówi że pęcherzyk dominujący w lewym jajniku na ten moment
10 dc - pobolewal mnie ten lewy jajnik wiec zrobiłam test owulacyjny - prawie pozytywny, ale później nie robiłam kolejnego dnia, bo miałam mieć monitoring u lekarza, więc olałam, 12 dc z ciekawości zrobiłam i był mniej więcej taki sam jak 10dc.
13 dc - lekarz mówi, że w lewym pęcherzyk 11mm, ale dominujący to w prawym bo 18 mm - chociaż nie wykluczał, że to mała torbiel
14 dc, 15 dc - testy owulacyjne totalnie negatywne, zjaśniały zupełnie.

Zastanawiam się czy to możliwe że ta owulacja była z lewego jajnika, a lekarz tego by nie zauważył? Idę jutro do bardziej ogarniętej lekarki zobaczyć co tam się dzieje, bo dziwaczne to.

edit: załączam zdjęcie żeby było czytelniej [emoji23] jeśli ktoś przez to w ogóle przebrnie. nie sądzę żebym przegapiła peak (chyba że tego 11 dnia) bo zwykle peak u mnie trwa dwa dni, nigdy jakoś krótko...

Zgłupiałam. Staramy się dość długo o dziecko, dziś mam 28dc, miesiączka powinna przyjść jutro. Dziś zrobiłam dwa testy w odstępnie godziny, nie rano. Pierwszy wyszedl według mnie pozytywny, a drugi negatywny. Co to może oznaczać?
20210728_151833.jpg

Dziewczyny a długo się czeka na drożność, w sensie na termin? Bo tak myślę sobie jeszcze wrzucić na luz sierpień wrzesień bo niedługo mamy przeprowadzkę i ewentualnie na październik się umówić na drożność chociaż boję się tego jak cholera.

reklama
Zgłupiałam. Staramy się dość długo o dziecko, dziś mam 28dc, miesiączka powinna przyjść jutro. Dziś zrobiłam dwa testy w odstępnie godziny, nie rano. Pierwszy wyszedl według mnie pozytywny, a drugi negatywny. Co to może oznaczać?Zobacz załącznik 1299119
moim zdaniem ten pierwszy ma szarą kreskę fabryczna :/ ale powtórz z rana. Trzymam kciuki.

Do góry