reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Czy taki wykres mowi już o tym że owulacja była?? [emoji848]
Planuje się jeszcze we wtorek wybrać na progesteron.

Mam ten sam dylemat z tym, że od jutra powinnam zacząć brać luteinę (16 dc), a w ogóle nie mogę się połapać z tą temperaturą, czy już brać czy czekać, bo wczoraj miałam 36,5 dzisiaj już 36,1 tak samo jak przedwczoraj 🤯
IMG_4210.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Hej, pytanko do dziewczyn, które maja nieregularne cykle (krótkie 22/24 lub takie do 30dni) jak to jest z owulacja, testy owulacyjnych robicie zaraz po miesiączce ? Czy wogole występuje owulacja przy krótkich cyklach ?

Hej, pytanko do dziewczyn, które maja nieregularne cykle (krótkie 22/24 lub takie do 30dni) jak to jest z owulacja, testy owulacyjnych robicie zaraz po miesiączce ? Czy wogole występuje owulacja przy krótkich cyklach?
U mnie cykle trwają po 40 dni nawet przy próbach stymulacji. I były całkiem bezowulacyjne. Dopiero ten był krótszy bo 29 dni ale była wywołana owulka. Nie wiem jak to jest z krótkimi cyklami.

Hej, pytanko do dziewczyn, które maja nieregularne cykle (krótkie 22/24 lub takie do 30dni) jak to jest z owulacja, testy owulacyjnych robicie zaraz po miesiączce ? Czy wogole występuje owulacja przy krótkich cyklach ?
hej :wink: zawsze na testach owulacyjnych jest dołączona ulotka - (w zależności od długości cyklu) od którego dnia najlepiej robić testy.
"Test powinno się wykonać kilka dni (najlepiej dwa) przed planowaną owulacją, tj. przeważnie około 14 dni przed zakończeniem cyklu, w środku cyklu liczonego od pierwszego dnia krwawienia miesiączkowego. Przykładowo jeśli cykl trwa 21 dni – test należy wykonywać od 6 dnia cyklu, jeśli cykl trwa 25 dni – od 8 dnia, jeśli 27 dni – od 10 dnia, a jeśli 28 dni – od 11 dnia, 30 dni – od 11 dnia, 31 dni – od 14 dnia itd."

Mam ten sam dylemat z tym, że od jutra powinnam zacząć brać luteinę (16 dc), a w ogóle nie mogę się połapać z tą temperaturą, czy już brać czy czekać, bo wczoraj miałam 36,5 dzisiaj już 36,1 tak samo jak przedwczoraj 🤯Zobacz załącznik 1291840
Ja teraz dopiero pierwszy cykl mierze tak pilnie i dokladnie temperaturę i wogole tego nie ogarniam 🤣🤣🤣🤣
Chociaz z testami owu miałam ten sam problem, trochę mi zeszło za nim się z nimi dogadałam.

Ja teraz dopiero pierwszy cykl mierze tak pilnie i dokladnie temperaturę i wogole tego nie ogarniam 🤣🤣🤣🤣
Chociaz z testami owu miałam ten sam problem, trochę mi zeszło za nim się z nimi dogadałam.
Ja właśnie zaczęłam tak mierzyć, bo testy się u mnie nie sprawdzają w ogóle (PCOS) są fałszywie pozytywne wszystkie, a muszę brać tą luteine od 16 dc i nie chce sobie blokować, ale całkowicie tego nie ogarniam już 😂 progesteronu też nie zrobię, bo luteina i tak zafałszuje wynik 🤯

Dziewczyny
A ja do was z pytaniem.
Byłam stymulowana dość długo bez efektu.
W poprzednim cyklu pojawił się pęcherzyk ładny, endo też śliczne ale mimo to nie udało się zajść.
Jutro mam wizytę bo zaczęłam nowy cykl i teraz zastanawiam się czy jeśli udało poprzednio to teraz też się uda z tym pęcherzykiem czy może być że nic nie będzie?

Dziewczyny
A ja do was z pytaniem.
W poprzednim cyklu pojawił się pęcherzyk ładny, endo też śliczne ale mimo to nie udało się zajść.
Jutro mam wizytę bo zaczęłam nowy cykl i teraz zastanawiam się czy jeśli udało poprzednio to teraz też się uda z tym pęcherzykiem czy może być że nic nie będzie?
Ale tego pęcherzyka już nie ma jeśli się nie udało w poprzednim cyklu. Został wydalony ze złuszczającym się endometrium (dlatego okres) . Jeśli będziesz stymulowana to jest szansa, że kolejny pęcherzyk się pojawi.

reklama
Dziewczyny
A ja do was z pytaniem.
Jest szansa, że urośnie nowy pęcherzyk, bo chyba o to pytasz :). Nigdy nie ma takiej pewności ale każdy cykl to szansa, że pojawi się pęcherzyk.

Do góry