reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

O co chodzi z tym ananasem? 🙈
Sama dokładnie nie wiem ale kupiłam :D Kobiety starające się o potomstwo w fazie lutealnej powinny jeść świeże ananasy. Zawierają one substancję zwaną bromeliną, która działa przeciwzapalnie i pomaga zagnieździć się jajeczku. :D i ja sobie jadłam w okolicy owulacji akurat.

reklama
Sama dokładnie nie wiem ale kupiłam :D Kobiety starające się o potomstwo w fazie lutealnej powinny jeść świeże ananasy. Zawierają one substancję zwaną bromeliną, która działa przeciwzapalnie i pomaga zagnieździć się jajeczku. :D i ja sobie jadłam w okolicy owulacji akurat.
To ja chyba mam ostatnio podświadomie ochotę na ananasa 😂 tylko jem je nie w tej fazie 😂

No to w czasie następnych dni plodnych (oby nie :p) obłożę sie chyba tymi ananasami

Też ostatnio miałam chęć na ananasy...
A ja z końca czerwca, miałam nadzieję że będzie prezent urodzinowy. Może innym razem 😕

Cześć dziewczyny! W poniedziałek dzieliłam się pozytywnym testem ciążowym w 10 dpo, dzisiaj 30 dzień cyklu, spodziewany termin miesiączki zrobiłam betę wynik 470. Szybko musiało mi się wszystko zagnieździć ale czuję brzuch intensywnie właśnie już od poniedziałku... więzadła mnie ciągną, śluz pojawił się gęsty, mleczny, nawet czasami wręcz żółtawy. 😊😊
Pięknie ❤️ gratulacje ❤️

Jeśli mogę doradzić to polecam usunąć żylaki przed ciążą , ponieważ w ciąży lubią się powiekszac. Moje znacznie się powiększyły po drugiej ciąży, nawet mnie straszyli zastrzykami w brzuch w ciąży ale obeszło się bez tego. Z tabletek polecam Cyclo3 Forte ale to chyba na receptę. Bez recepty DIH tabletki i smarować nogi Lioton 1000.
Dziekuje bardzo za info👍💚 staram się dbać o wszystko teraz po poronieniu, chodzę do endokrynologa ginekologa i właśnie specjalisty od żylaków.
Dziewczyny w 1 ciąży mialam krwiak. Teraz wariuje na temat żylaków (chyba przesadzam) ze ma to wpływ na poronienie🙈🚨

Dziekuje bardzo za info👍💚 staram się dbać o wszystko teraz po poronieniu, chodzę do endokrynologa ginekologa i właśnie specjalisty od żylaków.
Dziewczyny w 1 ciąży mialam krwiak. Teraz wariuje na temat żylaków (chyba przesadzam) ze ma to wpływ na poronienie🙈🚨
A badałaś się pod kątem trombofilii? Zakrzepica może mieć wpływ na poronienia.

reklama
Do góry