reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Jestem tutaj nowa, tak czytam i czytam wasze posty i dociera do mnie jak mało jeszcze wiem.
Myślę, że ogólnie w społeczeństwie jest ogromna niewiedza jeżeli chodzi o problemy z płodnością, poczęciem dziecka. Bo się po prostu o tym nie mówi. A wg mnie jest to błędem, wpaja się nam tylko jak się zabezpieczać żeby w tą ciążę nie zajść. A nie mówi się o tym jak dbać o swój organizm, o swoją płodność co badać itd. Sama mam 26 lat i wiele koleżanek, które nie wiedzą co to owulacja i kiedy do niej dochodzi :) mam nadzieję, że ta wiedza i tak nie będzie ci potrzebna i szybko zobaczysz dwie kreseczki :)

reklama
Myślę, że ogólnie w społeczeństwie jest ogromna niewiedza jeżeli chodzi o problemy z płodnością, poczęciem dziecka. Bo się po prostu o tym nie mówi. A wg mnie jest to błędem, wpaja się nam tylko jak się zabezpieczać żeby w tą ciążę nie zajść. A nie mówi się o tym jak dbać o swój organizm, o swoją płodność co badać itd. Sama mam 26 lat i wiele koleżanek, które nie wiedzą co to owulacja i kiedy do niej dochodzi :) mam nadzieję, że ta wiedza i tak nie będzie ci potrzebna i szybko zobaczysz dwie kreseczki :)
Ja już po 30 jakiś czas ... Człowiek myślał, że jak jest okres i to regularny od jakiegoś czasu to wszystko jest okej. Podstawowa wiedza jest u mnie, teraz trzeba poszerzyć. Trochę badań zrobionych, teraz tylko trzeba sensownego lekarza znaleźć, żeby powiedział co dalej. Koleżanki 40+ mają wpadki, a tu człowiek się stara i nie wychodzi, i te ciągle pytania czemu jeszcze dzieci nie mamy. Trochę to wszytko dołujące.

Moja znajoma w LICEUM zapytała zupełnie poważnie jak to możliwe, ze kobieta robi siku i używa tamponów w trakcie miesiączki, była absolutnie pewna, ze do wszystkiego służy jej jedna dziurka 😱🤯🙈

Moja znajoma w LICEUM zapytała zupełnie poważnie jak to możliwe, ze kobieta robi siku i używa tamponów w trakcie miesiączki, była absolutnie pewna, ze do wszystkiego służy jej jedna dziurka 😱🤯🙈
Ooo to też znam. Koleżanka moja po każdym siku wymienia tampony bo to przecież nasiąka, nie wiem jak ona go wkłada, aplikuje, że jej nasiaka moczem :D

Cześć dziewczyny. Zastanawiam się nad zakupem żelu albo Fertisafe albo conceive plus. Używa któras z Was?
Ja mam fertilsafe, kupiłam ale użyliśmy dosłownie kilka razy. Jest drogi. Przy nakładaniu odczuwa się taki efekt mrowienia, który jest całkiem przyjemny ale najczęściej po prostu jak już zaczniemy mizianko to nie chce nam się wstawać, przynosić ten żel 🤦

Od porodu moje objawy są znikome...ale odczuwałam lekkie bóle piersi, brzucha. Ale jeszcze tydzień to się
pewnie rozkręci
Mi po porodzie objawy się totalnie zmieniły. Przed okresem tylko mnie mdliło. Po dwóch poronieniach dopiero w poprzednim cyklu wróciły mi stare objawy czyli wlasnie ból jajników i pleców. Mam nadzieję że to dobry znak.

reklama
Do góry