reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Tak. W dużym uproszczeniu clo wpływa na produkcję fsh i lepsze dojrzewanie pęcherzyków, a lepsze pęcherzyki po pęknięciu napędzają produkcję progesteronu.
Czyli u mnie jeśli faza lutealna była prawidłowa (14dni) to przypadkowo teraz przez clo ją sobie wydłużyłam 😣 Moja faza lutealna trwa już 18dni

Ja byłam u ginekologa jakieś 6 dni po owulacji i endo było w granicach 8 mm i ginekolog powiedziała, że ładne i tłuściutkie, a do zagnieżdżenia wystarczy 6mm [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Co lekarz to opinia
Dla mojego poprzedniego gina 6 mm było ok, a ta co teraz do niech chodzę mówiła że to jest mega cienkie i nie ma szans na ciążę:/

Dlatego mówię co lekarz to opinia[emoji85]
Ja mam u siebie tam gdzie mieszkam ginke co mi powiedziała, że 7,5 mm przed owu to liche. A teraz byłam na kontroli u swojej zaufanej w innym mieście i jak potwierdziła, ze jestem po owu to na pytanie jakie jest endo powiedziała "śliczne, tłuściutkie 7,5 mm" [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Dla mojego poprzedniego gina 6 mm było ok, a ta co teraz do niech chodzę mówiła że to jest mega cienkie i nie ma szans na ciążę:/

Ja to w ogóle miałam taki szatański plan, że jak zajdę w ciążę to wyjedziemy na miesiąc za granicę. Ale jak tu wyjechać na L4 to nie wiem 😂

Też patrzycie ciągle na swoje kalendarzyki? Ja zaznaczam stosunki, info o wielkości pęcherzyka też sobie wrzuciłam, bo nie pokrywa się z teoretycznym terminem owulacji i mimo że robiłam już to sto razy, liczę ciągle jaka jest szansa na zapłodnienie w tym cyklu 🤦🏽‍♀️
Ech...skad ja znam te wyliczenia, przeliczenia, obliczenia, analizy jak stad na marsa. Normalka :p

reklama
Hej dziewczyny! 😘
8 dzień po zastrzyku Ovitrelle i sikacz negatywny. Czyli zastrzyk się ulotnił 😅
Ale czy za te kilka dni hcg może jeszcze podskoczyć do góry? Planowałam w poniedziałek 11 dni po zastrzyku zrobić betę i w środę powtórzyć. 🤔🤔
8 dni po zastrzyku wiec po owu jestes 6-7 dni o ile w ogole do niej doszło. Bylas na usg zeby potwierdzic owu?
Tak czy siak nalepiej testuj w dniu spodziewanej @ ;)

Do góry