reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
A jak macie ułożoną macicę? W przodozgięciu czy tyłozgięciu.. zawsze na wynikach miałam napisane przodozgięcie...a teraz się mnie gin (byłam u nowej ) pyta czy wiem, że mam tyłozgięcie. Ciekawe czy ma to jakiś wpływ na zapłodnienie...kiedyś gdzieś czytałam, że pozycje trzeba inne stosować 🤔
Ja mam w mocnym tyłozgięciu, na rezonansie kręgosłupa to zobaczyłam dokładniej :p praktycznie przylega mi do kości ogonowej, ale ogólnie nie mam z tego powodu dolegliwości podczas seksy, raczej te pozycje od tyłu powodują dyskomfort, a podczas okresu boli mnie krzyż i mam często biegunkę pierwszego dnia.
Jedziemy na Mazury. Lidzbark Warmiński, te okolice. Na 4 dni. A ktoś pytał tu odnośnie alkoholu.. kiedy mam ochotę to się napije. Wiadomo, nie uchleje nie wiadomo jak 😁 ale wypiję. Jak wiem że termin@ jest, a zbliża się imprezka to wtedy zatestuje sobie dla pewności. Ale nie odmawiam sobie. Zagnieżdżenie jest około @ więc komu mam zaszkodzić? Jedynie sobie 😂 a jak już weszliśmy na taki temat dziewczyny, to palicie papierosy? Ja palę koło paczki dziennie. Rzekomo wpływa to na płodność,ale skąd patologia miałaby dzieci jak oni piją, palą , nie jedzą nic zdrowego.. a jak to u Was jest? I z waszymi partnerami? Mój piwko czasem trzepnie po pracy, albo dwa. Ale wiadomo, nie codziennie. Papierosów może z 7 dziennie pali. A Wy jakie macie zdanie o uzywkach pod kątem płodności?
Ja palę elektryka, po zwykłych mnie pobolewał żołądek, palę bo lubię i też że względu na stres w pracy i nie tylko. Mąż też pali, do tej pory ok paczka na dzień lub dwa. Teraz rzuca/ogranicza. I też myślę o tych wszystkich patologiach pijących i palących w ciąży i przed i nie mam wyrzutów sumienia. Winko piję ok 1-2 razy w tyg, ale zazwyczaj nie jakoś dużo :) I to bez względu na moment cyklu. Dopóki nie wiem że jestem w ciąży nie mam zamiaru się ograniczać.

Dziewczyny, u których wykryto endometriozę - czy możecie podzielić się informacjami od Waszych lekarzy? Jaka ścieżka „leczenia”? Interesują mnie przypadki endometriozy I stopnia.

W sumie mam pytanie do dziewczyn po stracie (szczególnie po cp): czy Wam lekarz kazał testować jakoś wcześniej, żeby w razie czego dać leki i monitorować sytuację? Bo ja właściwie miałam taki plan, żeby zatestować w okolicach spodziewanej @ i nawet nie iść na betę, tylko się za jakieś 2-3 tygodnie od pozytywnego testu umówić na wizytę, bo przyznam szczerze, że już nie mam ochoty na takie bieganie co chwilę na betę i do lekarza, bo to dodatkowy stres. Tylko że właśnie w tej poprzedniej ciąży udało mi się wyleczyć cp metotreksatem (nie miałam nawet laparoskopii), bo szybko zaregowałam i wiedziałam, że coś się niepokojącego dzieje. I teraz już sama nie wiem, co robić :/

W sumie mam pytanie do dziewczyn po stracie (szczególnie po cp): czy Wam lekarz kazał testować jakoś wcześniej, żeby w razie czego dać leki i monitorować sytuację? Bo ja właściwie miałam taki plan, żeby zatestować w okolicach spodziewanej @ i nawet nie iść na betę, tylko się za jakieś 2-3 tygodnie od pozytywnego testu umówić na wizytę, bo przyznam szczerze, że już nie mam ochoty na takie bieganie co chwilę na betę i do lekarza, bo to dodatkowy stres. Tylko że właśnie w tej poprzedniej ciąży udało mi się wyleczyć cp metotreksatem (nie miałam nawet laparoskopii), bo szybko zaregowałam i wiedziałam, że coś się niepokojącego dzieje. I teraz już sama nie wiem, co robić :/
Tak, ja mam po pozytywnym teście robic bete i stawić sie na wizyte, mialam 2 straty i beda te ciążę traktować jako zagrozona odrazu. Wiec planuje szybko zgłosić sie po luteine.

F9D66E25-D1F9-47E4-8B12-6A3A72A7A95C.jpeg
hej dziewczyny, wiem ze za wczesnie na testowanie. Czy miałyście kiedyś taki wynik? 9dni przed miesiączka

reklama
Do góry