reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2021

Ja po urlopie i chilu wreszcie po 7 msc miałam owulacje, więc coś w tym jest :)
Dzis mialam wizyte kolejna z monitorowania. Pęcherzyk dominujący 20mm, bardzo szybko mi urosly, 3 zastrzyki i po sprawie ;) dzis odstawil mi puregon a jutro biore zastrzyk z Ovitrelle. W niedziele mamy wykorzystać jajeczko a w poniedzialek kolejna wizyta czy owu byla jak powinna ;)
Niektore z Was tu pisza ze lekarz Wam zaleca starania w dniu zastrzyku z Ovitrelle, mi moj lekarz mowi ze pęcherzyk peka dopiero po 36h
Strasznie szybki ten moj cykl 🤣
To prawda- u mnie pękł dokładnie po 36h od podania. Z zegarkiem w ręku 😱 ❤️ były w dniu podania i wczoraj a pękł dziś, więc chyba będzie ok :)

reklama
W 11 DC miałam 3,8 a w 25dc miałam 4-5mm... Fatalne. Jak się dowiedziałam, że jest ten pęcherzyk to orzechy, wino czerwone, aspirynę i witaminę c wdrożyłam. I od dziś luteina. Ponoć takie cuda się zdarzają.
Kurcze to rzeczywiście cieniutkie. Ja przy 8,7mm coś koło owulacji, nie pamiętam dokładnie który był to dc dostałam estrofen. I podziałał już w pierwszym cyklu. Moze Tobie by pomógł? To jest na receptę, tani lek koło 14 zł i starcza na dwa czy trzy cykle. Pogadaj z lekarzem może Ci przepisze

Oby, tego Ci życzę. 😉

Dziewczyny planujecie jakos swoje urlopy teraz, jakie plany macie ?
Jedziemy na Mazury. Lidzbark Warmiński, te okolice. Na 4 dni. A ktoś pytał tu odnośnie alkoholu.. kiedy mam ochotę to się napije. Wiadomo, nie uchleje nie wiadomo jak 😁 ale wypiję. Jak wiem że termin@ jest, a zbliża się imprezka to wtedy zatestuje sobie dla pewności. Ale nie odmawiam sobie. Zagnieżdżenie jest około @ więc komu mam zaszkodzić? Jedynie sobie 😂 a jak już weszliśmy na taki temat dziewczyny, to palicie papierosy? Ja palę koło paczki dziennie. Rzekomo wpływa to na płodność,ale skąd patologia miałaby dzieci jak oni piją, palą , nie jedzą nic zdrowego.. a jak to u Was jest? I z waszymi partnerami? Mój piwko czasem trzepnie po pracy, albo dwa. Ale wiadomo, nie codziennie. Papierosów może z 7 dziennie pali. A Wy jakie macie zdanie o uzywkach pod kątem płodności?

[emoji7][emoji16] jupi !!! Jest @ [emoji16] ten cykl jest mój [emoji16] ze spokojną głową ...zamykamy rozdział i walczymy dalej [emoji7]
Taka radość z @ to aż napawa optymizmem [emoji16][emoji7]
Jedziemy na Mazury. Lidzbark Warmiński, te okolice. Na 4 dni. A ktoś pytał tu odnośnie alkoholu.. kiedy mam ochotę to się napije. Wiadomo, nie uchleje nie wiadomo jak [emoji16] ale wypiję. Jak wiem że termin@ jest, a zbliża się imprezka to wtedy zatestuje sobie dla pewności. Ale nie odmawiam sobie. Zagnieżdżenie jest około @ więc komu mam zaszkodzić? Jedynie sobie [emoji23] a jak już weszliśmy na taki temat dziewczyny, to palicie papierosy? Ja palę koło paczki dziennie. Rzekomo wpływa to na płodność,ale skąd patologia miałaby dzieci jak oni piją, palą , nie jedzą nic zdrowego.. a jak to u Was jest? I z waszymi partnerami? Mój piwko czasem trzepnie po pracy, albo dwa. Ale wiadomo, nie codziennie. Papierosów może z 7 dziennie pali. A Wy jakie macie zdanie o uzywkach pod kątem płodności?
Ja na spokojnie czasem piwo wypije, jak znajomi przyjdą to drinka tak samo. Mam poczucie, że odmawianie sobie trzymałoby mnie jeszcze bardziej w trybie stand by [emoji6] myślę, że 2 razy w tyg zdarzy mi się coś wypić, ale nie pale papierosów. Raz na miesiąc/dwa zdarzy mi się shishe zapalić. Dziś czytałam że palenie może powodować trwałe mutacje chromosomalne [emoji85]

Dziewczyny, czy któraś z was robiła kariotypy? Macie może pojęcie co znaczy "powiększony satelita chromosomu 14"? Dziś odebrałam wyniki i niby wszystko gra, ale drobnostki nie dają mi spokoju [emoji2368]

reklama
Kurcze to rzeczywiście cieniutkie. Ja przy 8,7mm coś koło owulacji, nie pamiętam dokładnie który był to dc dostałam estrofen. I podziałał już w pierwszym cyklu. Moze Tobie by pomógł? To jest na receptę, tani lek koło 14 zł i starcza na dwa czy trzy cykle. Pogadaj z lekarzem może Ci przepisze
Mam już wypisany. Teraz nie zdążyłam go wziąć, bo ta owulacja wyskoczyła nagle i nie było już czasu na takie środki. Wcześniej za to wyniki badań nie pozwalały na jakiekolwiek wspomaganie, więc nic nie brałam.

Do góry