reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Ja po urlopie i chilu wreszcie po 7 msc miałam owulacje, więc coś w tym jest :)
Dzis mialam wizyte kolejna z monitorowania. Pęcherzyk dominujący 20mm, bardzo szybko mi urosly, 3 zastrzyki i po sprawie ;) dzis odstawil mi puregon a jutro biore zastrzyk z Ovitrelle. W niedziele mamy wykorzystać jajeczko a w poniedzialek kolejna wizyta czy owu byla jak powinna ;)
Niektore z Was tu pisza ze lekarz Wam zaleca starania w dniu zastrzyku z Ovitrelle, mi moj lekarz mowi ze pęcherzyk peka dopiero po 36h
Strasznie szybki ten moj cykl 🤣
To prawda- u mnie pękł dokładnie po 36h od podania. Z zegarkiem w ręku 😱 ❤️ były w dniu podania i wczoraj a pękł dziś, więc chyba będzie ok :)

reklama
W 11 DC miałam 3,8 a w 25dc miałam 4-5mm... Fatalne. Jak się dowiedziałam, że jest ten pęcherzyk to orzechy, wino czerwone, aspirynę i witaminę c wdrożyłam. I od dziś luteina. Ponoć takie cuda się zdarzają.
Kurcze to rzeczywiście cieniutkie. Ja przy 8,7mm coś koło owulacji, nie pamiętam dokładnie który był to dc dostałam estrofen. I podziałał już w pierwszym cyklu. Moze Tobie by pomógł? To jest na receptę, tani lek koło 14 zł i starcza na dwa czy trzy cykle. Pogadaj z lekarzem może Ci przepisze

Oby, tego Ci życzę. 😉

Dziewczyny planujecie jakos swoje urlopy teraz, jakie plany macie ?
Jedziemy na Mazury. Lidzbark Warmiński, te okolice. Na 4 dni. A ktoś pytał tu odnośnie alkoholu.. kiedy mam ochotę to się napije. Wiadomo, nie uchleje nie wiadomo jak 😁 ale wypiję. Jak wiem że termin@ jest, a zbliża się imprezka to wtedy zatestuje sobie dla pewności. Ale nie odmawiam sobie. Zagnieżdżenie jest około @ więc komu mam zaszkodzić? Jedynie sobie 😂 a jak już weszliśmy na taki temat dziewczyny, to palicie papierosy? Ja palę koło paczki dziennie. Rzekomo wpływa to na płodność,ale skąd patologia miałaby dzieci jak oni piją, palą , nie jedzą nic zdrowego.. a jak to u Was jest? I z waszymi partnerami? Mój piwko czasem trzepnie po pracy, albo dwa. Ale wiadomo, nie codziennie. Papierosów może z 7 dziennie pali. A Wy jakie macie zdanie o uzywkach pod kątem płodności?

[emoji7][emoji16] jupi !!! Jest @ [emoji16] ten cykl jest mój [emoji16] ze spokojną głową ...zamykamy rozdział i walczymy dalej [emoji7]
Taka radość z @ to aż napawa optymizmem [emoji16][emoji7]
Jedziemy na Mazury. Lidzbark Warmiński, te okolice. Na 4 dni. A ktoś pytał tu odnośnie alkoholu.. kiedy mam ochotę to się napije. Wiadomo, nie uchleje nie wiadomo jak [emoji16] ale wypiję. Jak wiem że termin@ jest, a zbliża się imprezka to wtedy zatestuje sobie dla pewności. Ale nie odmawiam sobie. Zagnieżdżenie jest około @ więc komu mam zaszkodzić? Jedynie sobie [emoji23] a jak już weszliśmy na taki temat dziewczyny, to palicie papierosy? Ja palę koło paczki dziennie. Rzekomo wpływa to na płodność,ale skąd patologia miałaby dzieci jak oni piją, palą , nie jedzą nic zdrowego.. a jak to u Was jest? I z waszymi partnerami? Mój piwko czasem trzepnie po pracy, albo dwa. Ale wiadomo, nie codziennie. Papierosów może z 7 dziennie pali. A Wy jakie macie zdanie o uzywkach pod kątem płodności?
Ja na spokojnie czasem piwo wypije, jak znajomi przyjdą to drinka tak samo. Mam poczucie, że odmawianie sobie trzymałoby mnie jeszcze bardziej w trybie stand by [emoji6] myślę, że 2 razy w tyg zdarzy mi się coś wypić, ale nie pale papierosów. Raz na miesiąc/dwa zdarzy mi się shishe zapalić. Dziś czytałam że palenie może powodować trwałe mutacje chromosomalne [emoji85]

Dziewczyny, czy któraś z was robiła kariotypy? Macie może pojęcie co znaczy "powiększony satelita chromosomu 14"? Dziś odebrałam wyniki i niby wszystko gra, ale drobnostki nie dają mi spokoju [emoji2368]

reklama
Kurcze to rzeczywiście cieniutkie. Ja przy 8,7mm coś koło owulacji, nie pamiętam dokładnie który był to dc dostałam estrofen. I podziałał już w pierwszym cyklu. Moze Tobie by pomógł? To jest na receptę, tani lek koło 14 zł i starcza na dwa czy trzy cykle. Pogadaj z lekarzem może Ci przepisze
Mam już wypisany. Teraz nie zdążyłam go wziąć, bo ta owulacja wyskoczyła nagle i nie było już czasu na takie środki. Wcześniej za to wyniki badań nie pozwalały na jakiekolwiek wspomaganie, więc nic nie brałam.

Do góry