reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Dziewczyny a tak przy temacie urlopowym, pijecie alkohol przy staraniu się o dziecko?
Ja z mężem robimy cały rok różne nalewki sezonowe ale ja się jakoś boje to pić bo od razu mam wizję pijanych plemników i jajeczek xD więc odmawiam, a jak jest z Wami?

reklama
Dziewczyny a tak przy temacie urlopowym, pijecie alkohol przy staraniu się o dziecko?
Ja z mężem robimy cały rok różne nalewki sezonowe ale ja się jakoś boje to pić bo od razu mam wizję pijanych plemników i jajeczek xD więc odmawiam, a jak jest z Wami?

My mało pijemy, ale jakis drinus, np tequilla serria z soczkiem i lodem, albo orzechowka z mlekiem. No cos takiego wypijemy od czasu do czasu, bie patrząc czy to owi czy nie
Jesli okres jest, ciąży nie ma to normalnie sie zachowujemy bez spin. Wlasnie w terminie @ testujemy.

Dzis mialam wizyte kolejna z monitorowania. Pęcherzyk dominujący 20mm, bardzo szybko mi urosly, 3 zastrzyki i po sprawie ;) dzis odstawil mi puregon a jutro biore zastrzyk z Ovitrelle. W niedziele mamy wykorzystać jajeczko a w poniedzialek kolejna wizyta czy owu byla jak powinna ;)
Niektore z Was tu pisza ze lekarz Wam zaleca starania w dniu zastrzyku z Ovitrelle, mi moj lekarz mowi ze pęcherzyk peka dopiero po 36h
Strasznie szybki ten moj cykl 🤣

Dziewczyny byłam dziś u gin na monitoringu i przy okazji odebrać wyniki CASA męża. Endo 8mm i w sumie nic więcej... 7 dc. Zapewnie znów będzie cykl bez owulacyjny więc od następnego miesiąca stymulacja😊Natomiast wyniki męża chyba nie są za dobre. Możecie mi podpowiedzieć na co mam zwrócić uwagę w tych badaniach? Jak je poprawić bo morfologia 1% a to chyba jest za nisko. Czy wasi mężowie biorą jakieś suplementy? Co Polecacie?
Mi gin przepisał jakiś suplement za 350 zł (60tab) 🤦😱.

Załączniki

• IMG_20210611_192539.jpg
    IMG_20210611_192539.jpg
    628,7 KB · Wyświetleń: 74
  • IMG_20210611_192612.jpg
    IMG_20210611_192612.jpg
    722,7 KB · Wyświetleń: 75
  • IMG_20210611_192600.jpg
    IMG_20210611_192600.jpg
    625,2 KB · Wyświetleń: 74
My jedziemy góry jak zawsze łazić bez konca. Zawsze bylam w miare aktywna wiec nawet jesli jakims cudem zajdziemy w najblizszym czasie to chyba nie ma potrzeby zmieniac planow. Zdrowa ciaza sie utrzyma.
Dokladnie tez jestem tego zdania. Chociaż ja po przejściach to pewnie wybiore sie szybciej po luteine.

mówią, że na urlopie łatwiej, człowiek odstresowany, nie myśli o tym wszystkim, oby jak najwięcej z nas wróciło z urlopu z dodatkowym pasażerem:)

reklama
Do góry