reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Właśnie może i u mnie tak nastąpiło...bo jestem już po jednym porodzie. Może coś się odwróciło. Albo najfajniejszy tekst lekarza po prostu "taka moja uroda"
No to jest prawdopodobieństwo, że zmieniła u Ciebie położenie po porodzie jak u mnie.

A to ci powiedział lekarz, który prowadził Cię przed ciążą? Bo jeżeli tak to trochę słabo. Co prawda, niektóre kobiety mają tak od urodzenia. I wtedy faktycznie taka ich uroda. Jednak jeżeli miałaś tak wcześniej to trochę lipa, że nie zauważył/nic nie powiedział. A jak ci się zmieniło, to też powinien wiedzieć, że wcześniej było inaczej. U mnie od razu przy badaniu padło pytanie "czy wcześniej było tyłozgięcie? Bo wydaje jej się, że nie. A teraz jest".

reklama
Moja macica regularnie raz jest opisana jako w przodozgieciu innym razem w tyłozgięciu i pytałam o to 2 lekarzy i obydwoje stwierdzili, że są pacjentki, u których to się przy każdym badaniu zmienia, u innych trochę rzadziej [emoji2296]
Nie wiem od czego to zależy

A jak macie ułożoną macicę? W przodozgięciu czy tyłozgięciu.. zawsze na wynikach miałam napisane przodozgięcie...a teraz się mnie gin (byłam u nowej ) pyta czy wiem, że mam tyłozgięcie. Ciekawe czy ma to jakiś wpływ na zapłodnienie...kiedyś gdzieś czytałam, że pozycje trzeba inne stosować 🤔
Dowiedziałam się z 5 lat temu że mam tyłozgięcie i lekarz powiedział że będę miała problem z zajściem. Natomiast od dwóch ostatnich lekarzy usłyszałam że nie ma to znaczenia także się tym nie przejmuje. Żadnych specjalnych pozycji nie stosuje także zobaczymy 😉

Ja zamówiłam pakiet na trombofilie z testdna.pl tam badają 6 mutacji. W tym bardzo popularną mthfr, którą podobno ma ponad 50% społeczeństwa, a przy niej nie przyjmowanie metylowanego kwasu foliowego i b12 również może prowadzić do poronień.
Zapłaciłam 367 zl, pudełko z zestawem do wymazu (wymaz z wewnętrznej strony policzka) dostałam do Paczkomatu i w ten sam sposób odesłałam. Wyniki po 6 dniach.
Prawda jest taka, że żaden lekarz nie zasugerował mi diagnozy w tym kierunku bo u nas wciąż lekarze czekają aż poroni się 3 razy i dopiero biorą się za robotę, a ja stwierdziłam że nie zamierzam narażać się na kolejną stratę i wszystko zrobiłam na własną rękę i jak widać słusznie
Noooo cos w tym jest. A co do lekarzy, ja sie musze dokształcać tu na forum i w netach i potem lekarza szkolic. Masakra, czlowiek jak musi walczyc o swoje.
Jak się same nie dokształcimy to się w nos możemy prztyknac co najwyżej [emoji2368] Wyobraźcie sobie, że dziś dzwoniłam po wyniki kariotypow moje i mojego męża do ginekologa, na co usłyszałam, że ma wyniki, ale "to dla niego za mądre i on nie wie co tu jest napisane, ale w konkluzji w sumie pisze, że małe zmiany chromosomalne są.. (tu nastąpiła pauza żeby doczytał dalej) ale nie powinny mieć wpływu" [emoji2356][emoji2368] i tym sposobem do jutra do 19 żyje w niewiedzy co za zmiany, jak duże i na co mają wpływ..

A z jeszcze lepszych historii to w poprzedniej ciąży po koszmarnych wynikach z badań prenatalnych usłyszałam, że "mam do wyboru płatne testy harmony albo amniopunkcje, ale czy wiem że podczas amniopunkcji to trzeba uszczypnąć dziecko igła?" [emoji2356] średniowiecze... [emoji17]

Przeraża mnie ten poziom [emoji87]
Jak się same nie dokształcimy to się w nos możemy prztyknac co najwyżej [emoji2368] Wyobraźcie sobie, że dziś dzwoniłam po wyniki kariotypow moje i mojego męża do ginekologa, na co usłyszałam, że ma wyniki, ale "to dla niego za mądre i on nie wie co tu jest napisane, ale w konkluzji w sumie pisze, że małe zmiany chromosomalne są.. (tu nastąpiła pauza żeby doczytał dalej) ale nie powinny mieć wpływu" [emoji2356][emoji2368] i tym sposobem do jutra do 19 żyje w niewiedzy co za zmiany, jak duże i na co mają wpływ..

A z jeszcze lepszych historii to w poprzedniej ciąży po koszmarnych wynikach z badań prenatalnych usłyszałam, że "mam do wyboru płatne testy harmony albo amniopunkcje, ale czy wiem że podczas amniopunkcji to trzeba uszczypnąć dziecko igła?" [emoji2356] średniowiecze... [emoji17]

Dzień przed miesiączką. Co sądzicie?

Załączniki

• IMG-20210610-WA0010.jpeg
    IMG-20210610-WA0010.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 131
Ja dzisiaj mam cały dzień kłucie w podbrzuszu i pachwinach i teraz już sama nie wiem, czy owulacja się jednak trochę spóźniła i dopiero teraz przyszła, czy może była sporo wcześniej, a teraz już się coś tam dzieje... 😅
Staram się na nic nie nakręcać, ale kurdee, nie jest łatwo 😂😂
Dobrze, że mam teraz dużo pracy, to przynajmniej zajmuje sobie czymś głowę.

reklama
Do góry