reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
oo 150 to już sporo. Ja teraz (w sensie nie w ciąży, wcześniej nie miałam glukometru, wiec nie badałam) po posiłku, nawet z wysokim indeksem glikemicznym, mam cukier 70-75. Lekarz mi to łopatologicznie wytłumaczył, ze moja trzustka ładnie radzi sobie z cukrami, ale już organizm nie radzi sobie z insuliną wytworzona przez trzustkę. Oby na tym się skończyło🙏 chociaż przy pierwszej ciąży (glukozę na czczo miałam 100-102) nie wlepili mi cukrzycy, ale nie podobało im się, ze dziecko jest trochę za duże. Koniec końców urodziłam w 38tc córka z waga 3650 i jak zobaczyli mojego męża, to stwierdzili, ze to po nim (szczupły, ale prawie 190cm wzrost)

Teraz od 3 lat zmienili normę dla ciężarnych do 140 godzinę po posiłku, zamiast 120, także te moje 150 od czasu do czasu i okolice 140 w ogóle łapało by się dla nich pod normoglikemie. Dlatego ja i tak się pilnuje pod stare wytyczne do 120, bo przy 140 to już wiem, co jest.

Mi też w drugiej ciąży mówili, że ja 184 cm i mąż dużo wyższy to na pewno dlatego, ale drugie dziecko w 38 TC urodziło się 2 kg. Więc ja jestem pewna, że w moim przypadku to zależne od cukrzycy.

Trzymam [emoji110]
U mnie dzisiaj pozytyw na testach owu [emoji6] tylko "stosunkowo udana noc" była wczoraj (w sumie było już po północy, więc chyba można liczyć, że już dzisiaj [emoji28]). Jak na złość mamy z mężem zabiegany poniedziałek i wtorek, do tego mąż idzie do pracy na noc, więc mam nadzieję, że te ostatnie przytulanki wystarczą [emoji2955]Zobacz załącznik 1220340Zobacz załącznik 1220340

Nie wiem ile masz lat, ale ostatnio ktoś na forum pisał, że dla kobiet w okolicach 30 najbardziej skuteczny jest jest seks nawet 3 dni przed owu więc myślę, że spokojnie wystarczy [emoji16]
Nie dziękuję [emoji6] biorąc pod uwagę, że w poprzednich cyklach z monitoringu i objawów wychodziło, że u mnie owu od momentu pozytywnego testu jest szybciej niż 24-48 godz, to liczę że się wstrzeliliśmy [emoji28]

reklama
U mnie dzisiaj pozytyw na testach owu 😉 tylko "stosunkowo udana noc" była wczoraj (w sumie było już po północy, więc chyba można liczyć, że już dzisiaj 😅). Jak na złość mamy z mężem zabiegany poniedziałek i wtorek, do tego mąż idzie do pracy na noc, więc mam nadzieję, że te ostatnie przytulanki wystarczą 🤨Zobacz załącznik 1220340
to jakaś apka ??🤔

Do góry