reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Ja dzisiaj trochę nie w temacie, ale ostatnio na story mamy ginekolog widziałam, że mówi o badaniach nasienia i jest taka akcja nasz bocian i można zapisać męża/partnera na darmowe badanie nasienia. Mi się udało w końcu męża namówić i dodatkowo odchodzą koszty:)
hej kochana! też o tym czytałam. Powiedz mi czy po prostu zadzwoniłas tam i zarejestrowalas męża na konkretny termin do konkretnego miasta podając właśnie to hasło "akcja Tata" ? Czy jakoś inaczej ta rejestracja wygląda? Inicjatywa świetna!

reklama
Nie dziwię się, że się bałaś zwiększyć dawkę. Ja wczoraj zwiększyłam dawke do 2 tabletek (śniadanie i kolacja) i bałam się trochę bo brałam w pracy ale całe szczęście mdłości pojawiły się po pracy dopiero 🙈 ale długo mnie trzymały a teraz znowu cisza, ciekawe czy wieczorem mnie znowu coś zemdli 🤣🤣🤣 wieczorne dawki poza pierwszą w ogóle nie dały mi w kość 😄 ciekawe jak będzie ze śniadaniowymi dawkami 🙈
O a ja mam zapisane, żeby brać 2 tabletki na wieczór tylko a rano nic 🤔 Ja mam mdłości, brak apetytu i rozwolnienie, zaczynam się martwić żeby się nie odwodnić 🤦🏻‍♀️

hej kochana! też o tym czytałam. Powiedz mi czy po prostu zadzwoniłas tam i zarejestrowalas męża na konkretny termin do konkretnego miasta podając właśnie to hasło "akcja Tata" ? Czy jakoś inaczej ta rejestracja wygląda? Inicjatywa świetna!
Zapisałam się na newsletter tego stowarzyszenia , następnego dnia dostałam maila z wykazem gdzie odbywają się badania. Wybrałam sobie Łódź. Był tam podany numer. Zadzwoniłam powiedziałam, że dzwonię z akcji nasz bocian i Pani powiedziała mi o wolnych terminach. Podałam dane męża, powiedziała mi jak się "przygotować" do wizyty. I tyle. Poszło ekspresowo

Kochana, w sumie to masz rację. Dziś po pracy pójdę po testy i sprawdzę jeszcze jutro rano. 😱
Nie wiem totalnie, ale pierwsza moja myśl była, że to pewnie wadliwy test.
Dziewczyny którym się udało! Gratulacje! I dajcie jakiś owocny przepis :D Może i u innych podziała :)
Ja tak miałam przy biochemicznej dużo śluzu takiego jak płodny, także życzę powodzenia trzymam kciuki ❤️ dobrze się wtedy obserowwalam i pierwszy objaw to był też ból piersi przy dotyku były bardzo wrażliwe.
Ja miałam tak samo przy biochemicznej, miałam wrażenie że cykl zwariował bo podwójny płodny śluz...

A teraz jestem dopiero 4dpo i jeszcze tyle czekania :( Raczej nie zatestuję wcześniej tylko poczekam na @. Mi chyba dopiero teraz cykl wrócił do normy po zabiegu łyżeczkowania w styczniu. Znów cykl 28 dni i brak objawów owu. Pierwszy raz objawy okołowoulacyjne miałam w cyklu w którym się udało i trwało to aż do teraz, stąd uważam że "wróciłam do normy" :) Teraz pozostaje czekać...

O a ja mam zapisane, żeby brać 2 tabletki na wieczór tylko a rano nic 🤔 Ja mam mdłości, brak apetytu i rozwolnienie, zaczynam się martwić żeby się nie odwodnić 🤦🏻‍♀️
Apetyt też mi się zmniejszył, rozwolnienie dwa razy, raz przy pierwszej tabletce w ogóle i wczoraj po zmianie dawki 🤔 ciekawe jak będziesz znosić te 2 dawki wieczorem... Przez te kilkanaście dni organizm powinien się przyzwyczaić i powinno Ci minąć...trzymam kciuki ❤️

Zapisałam się na newsletter tego stowarzyszenia , następnego dnia dostałam maila z wykazem gdzie odbywają się badania. Wybrałam sobie Łódź. Był tam podany numer. Zadzwoniłam powiedziałam, że dzwonię z akcji nasz bocian i Pani powiedziała mi o wolnych terminach. Podałam dane męża, powiedziała mi jak się "przygotować" do wizyty. I tyle. Poszło ekspresowo
Dodatkowo Pani poinformowała mnie, że jeżeli mąż udostępni adres mailowy to wyniki będę droga elektroniczną dostępne

reklama
Do góry