reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Mąż czyścioch 🤣 nie pocieszyłaś mnie bo z tymi skłonnościami i budową cewki może tak być u mnie...😔 Dobrze, że mam wizytę u gina w środę to zapytam o ten antybiotyk 😔 zęby mogę leczyć bez znieczulenia, depilacja laserowa spoko, tabletek przeciwbólowych nie stosuje nigdy a zapalenie pęcherza mnie rozwala na łopatki 🤣. Też czytałam, że póki nie wie się o ciąży to nic nie szkodzi ale wiesz jak to jest, to nie Apap 🤣 a warto zrobić np posiew moczu? Czasami się zdarza, że mam mętny mocz, nastawiam się, że idę zbadać a tu jak na złość przezroczysty 🤣
Ja mialam w planach wziąć się za te problemy bo jak rozpoczęłam współżycie to miałam przynajmniej raz w miesiącu...ale lekarz stwierdził że to syndrom miesiąca miodowego i przejdzie. Zawsze furagina pomagała, potem na czas ciąży itd się uspokoiło a jak karmiłam to żaden urolog nie chciał leczyć bo pokarm. A teraz już dwa lata był spokój a tu przy staraniach znowu...a u mnie o też tragedia, każda kropelka moczu to łzy w oczach. Mi czasami takie "moczenie się" w rumianku czy w ciepłej wodzie pomagało.

reklama
Ja mialam w planach wziąć się za te problemy bo jak rozpoczęłam współżycie to miałam przynajmniej raz w miesiącu...ale lekarz stwierdził że to syndrom miesiąca miodowego i przejdzie. Zawsze furagina pomagała, potem na czas ciąży itd się uspokoiło a jak karmiłam to żaden urolog nie chciał leczyć bo pokarm. A teraz już dwa lata był spokój a tu przy staraniach znowu...a u mnie o też tragedia, każda kropelka moczu to łzy w oczach. Mi czasami takie "moczenie się" w rumianku czy w ciepłej wodzie pomagało.
Przytulam mocno, siostro! 🙈 Ja zwijam się z bólu i płacze i czekam aż furagina zacznie działać 😑 tylko ja też źle robię bo powinnam przejść kurację furagina a ja wezmę tabletkę lub drugą wieczorem i przechodzi więc nie biorę dalej...🙈

Oj ja nie mam doświadczenia w tym temacie, więc nie pomogę, ale zwróciłaś moją uwagę tym spaniem bez majtek [emoji2] ja zawsze śpię w majtkach i spodenkach, skłonności do infekcji nie mam, ale może też powinnam to rozważyć [emoji848] śpię zawsze bez koszulki, to już całkiem na golasa by było [emoji2]
Jak dziecka nie było to spałam całkiem nago. Polecam! Lepiej się śpi. No i mąż już w ogóle będzie zadowolony [emoji12]

Powiedzcie proszę coś o sobie, jak długo się staracie, w którym dc jesteście teraz i generalnie jaka jest sytuacja u was? Macie dzieci?

Ja zakończyłam czytanie wątku na dacie styczniowej, bo dużo kłótni się zaczęło i nie jestem na bieżąco.
31 lat, zaczęliśmy się starać chyba w okolicach grudnia 2019, dokładnie nie pamietam. W lutym 2020 udało się zajść, niestety w kwietniu już było po wszystkim. Zaczęłam leczyć hormony, zajęło mi rok żeby wyprowadzić wszystko na prostą i teraz staramy się od lutego od nowa.
Witaj wśród nas, mam nadzieję, ze dlugo tu nie zabawisz:)

Witam, mam na imię Justyna, mam 29 lat. Jestem mamą 4letniego chłopczyka o którego walczyliśmy półtora roku. Obecnie staramy się o drugie dziecko 3,5 roku. W tamtym roku miałam drożność i jest ok, oba jajowody drożne. Mam krótkie 26 dniowe cykle , czasami nawet 25-24 dni się zdarzają, monitoringi w okolicy 10 dnia cyklu nigdy nie pokazały pęcherzyka dominującego. Hormony raczej w normie, estradiol 38,6 FSH 5,86, LH 5,3 , TSH 1,15, prolaktyna 7, tylko amh mnie martwi 7,14. W tym cyklu biorę clo od 3-7dni cyklu. Jutro monitoring. Nic mnie nie boli, w sumie tylko głowa codziennie. Jestem już zmęczona tymi staraniami i tracę nadzieję.

Nie badał bo nie ma żadnych objawów plus pilnujemy tego, że musimy być oboje czyści i koniec kropka [emoji1787] też jestem na to wyczulona. Ale może faktycznie niech zbada mocz razem ze mną dla świętego spokoju [emoji17]

Ja tez nie miałam objawów ani narzeczony a okazało się ze mam infekcje. I za każdym razem podczas leczenia leczony był tez on. Niech się lepiej zbada [emoji6]

Dziewczyny, które mają trombofilię i nie tylko. Też macie problem z zimnymi stopami? U mnie jest masakra, nawet jak ciepło, to stopy lodowate. Problem z krążeniem? Udać się do lekarza? Zaczęłam łykać acard od 3 dni, myślicie, że coś pomoże? :)

reklama
Witam, mam na imię Justyna, mam 29 lat. Jestem mamą 4letniego chłopczyka o którego walczyliśmy półtora roku. Obecnie staramy się o drugie dziecko 3,5 roku. W tamtym roku miałam drożność i jest ok, oba jajowody drożne. Mam krótkie 26 dniowe cykle , czasami nawet 25-24 dni się zdarzają, monitoringi w okolicy 10 dnia cyklu nigdy nie pokazały pęcherzyka dominującego. Hormony raczej w normie, estradiol 38,6 FSH 5,86, LH 5,3 , TSH 1,15, prolaktyna 7, tylko amh mnie martwi 7,14. W tym cyklu biorę clo od 3-7dni cyklu. Jutro monitoring. Nic mnie nie boli, w sumie tylko głowa codziennie. Jestem już zmęczona tymi staraniami i tracę nadzieję.

Lekarz nic nie mówił o tym amh? Bo jest dość wysokie [emoji6]

Do góry