reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Ooo, teraz dalas mi do myslenia. Skad ten fragment? Podasz zrodlo?
Ja znow w kilku miejscach przeczytalam ze szczepienie jest jak najbardziej zalecane ale w drugim i trzecim trymestrze.
Wiec jestem bardzo ciekawa zrodla z ktorego masz ten fragment. Moze jednak nie ma co odkladac (kazdy cykl cenny:p)
Właściwie to na każdej możliwej stronie na jaką weszłam wpisując w google czy to po polsku czy po angielsku "starania o dziecka, a szczepienie COVID" piszą dokładnie to samo. Wstawiam linki do dwóch i po polsku i po angielsku.

Ostatnia edycja:
reklama
Jak długo się już staracie? [emoji3526]
Od sierpnia 2020, ale z racji pracy widujemy się tylko w weekendy co trochę utrudnia sprawe bo ciezko wyłapać dni płodne, cykle do tej pory miałam bardzo regularne bo co 30 dni , niestety chyba po covidzie cykl mi sie wydluzyl i przez 3 mc byl co 35 dni teraz od 4 mc mam co 40 dni.

Cześć miło, że do Nas wpadłaś 😉 robiliście już może jakieś badania?
Żadnych badań jeszcze nie robilsmy, początkowo podchodziłam do tematu bardzo na luzie ale chyba zaczynam sie stresowac bo czas nagli, mam 31 lat i nigdy w ciąży nie byłam . Jestem umowiona do swojego ginekologa ale poki co to moja gin twierdzi ze jeszcze nie czas na badania🤦‍♀️

Żadnych badań jeszcze nie robilsmy, początkowo podchodziłam do tematu bardzo na luzie ale chyba zaczynam sie stresowac bo czas nagli, mam 31 lat i nigdy w ciąży nie byłam . Jestem umowiona do swojego ginekologa ale poki co to moja gin twierdzi ze jeszcze nie czas na badania[emoji2356]

Wielu lekarzy diagnostykę zaczyna po roku [emoji2356] ja bym chociaż podstawowe hormony zbadała i sprawdziła czy do owulacji dochodzi. Taka podstawa. Może faktycznie owu masz inaczej niż Ci się wydaje i nie trafiacie [emoji6]

Cześć dziewczyny😊 moja sytuacja wygląda tak. 18 kwietnia poroniłam (6tc), niestety potrzebny była zabieg łyżeczkowania. Miesiączka wróciła 14.05 . Liczba od dnia zabiegu cykl trwał 27 dni ( zawsze miałam dość nieregularne cykle, wachaly się miedź 27-31 dni). Chcemy próbować z mężem starać się o dziecko, bardzo tego chcemy. Wczoraj przyszły mi testy owulacyjne. Dziś zrobiłam pierwszy test rano o 10, i kolejny o 15. Z moich dotychczasowych wyliczen i obserwacji poprzednich cykli, owulacja pojawiała się w późniejszym terminie. Ale dzisiejsze testy wskazują że na dniach mogę się spodziewać owulacji. Czy to możliwe aby owulacja aż tak zwariowała i pojawiła się tak szybko? Wybaczcie ale pierwszy raz stykam się z testami. Ale bardzo zależy mi żeby nam się udało 😊
Poniżej wstawiam zdjęcia testów. Czy której z was udało się w pierwszym cyklu??

Załączniki

• Screenshot_2021-05-20-15-32-57-77.jpg
    Screenshot_2021-05-20-15-32-57-77.jpg
    291,8 KB · Wyświetleń: 71
Wielu lekarzy diagnostykę zaczyna po roku [emoji2356] ja bym chociaż podstawowe hormony zbadała i sprawdziła czy do owulacji dochodzi. Taka podstawa. Może faktycznie owu masz inaczej niż Ci się wydaje i nie trafiacie [emoji6]
Chyba poprostu czas na zmiane ginekologa🙂 w tym cyklu zaczęłam przygodę z testami owu i zaczynam sie zagłębiać w ten temat. Hormony badalam w zeszlym roku na wlasna rękę i wszystkie wyniki były ok ale wiem tez ze przeciez to moglo sie zmienić. Dzis mam 5dc , z ciekawości zrobilam test owu bo okres mialam bardzo skapy i trwal 2 dni i pojawila sie kreska i teraz to juz sama nie wiem co o tym myśleć 🙉

Chyba poprostu czas na zmiane ginekologa🙂 w tym cyklu zaczęłam przygodę z testami owu i zaczynam sie zagłębiać w ten temat. Hormony badalam w zeszlym roku na wlasna rękę i wszystkie wyniki były ok ale wiem tez ze przeciez to moglo sie zmienić. Dzis mam 5dc , z ciekawości zrobilam test owu bo okres mialam bardzo skapy i trwal 2 dni i pojawila sie kreska i teraz to juz sama nie wiem co o tym myśleć 🙉
Warto powtórzyć, bo tam jak mówisz od zeszłego roku mogło się dużo pozmieniać, szczególnie w hormonach. A wstawisz zdjęcie tego testu? Żeby test był pozytywny to kreska testowa musimy być taka sama bądź ciemniejsza od kontrolnej 😉

Warto powtórzyć, bo tam jak mówisz od zeszłego roku mogło się dużo pozmieniać, szczególnie w hormonach. A wstawisz zdjęcie tego testu? Żeby test był pozytywny to kreska testowa musimy być taka sama bądź ciemniejsza od kontrolnej 😉
Czyli wyglada na to że ten moj test jest negatywny🙂 dobrze ze jestescie, dzięki Wam ukladam sobie ten moj mętlik w głowie i zaczynam myslec racjonalnie 🤣

Załączniki

• 20210520_145540.jpg
    20210520_145540.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 75
reklama
Do góry